خبرگزاری کار ایران

روایت پزشکی که خود با معجزه خداوند فرصت دوباره زندگی کردن پیدا کرد

روایت پزشکی که خود با معجزه خداوند فرصت دوباره زندگی کردن پیدا کرد
کد خبر : ۱۰۶۳۳۴۹

اولین قسمت از برنامه ماهِ ماه شب گذشته، چهارشنبه بیست و پنجم فروردین ماه ۱۴۰۰ با اجرای اسماعیل باستانی از شبکه سلامت سیما به روی آنتن رفت.

به گزارش ایلنا، ویژه برنامه ماه ماه با آیتمی از یاد و خاطره سعید حقیقی متخصص طب اورژانس اصفهان که سال گذشته به جمع شهیدان خدمت و مدافع سلامت پیوست آغار شد. در ابتدای برنامه اسماعیل باستانی در سخنانی گفت: میخواهم داستان عجیب و غریبی را تعریف کنم. هر وقت ماه رمضان آغاز می‌شد شور عجیبی در شهر و خانه‌هایمان برپا بود. لحظه افطار یک اتفاق جمعی است لحظه باشکوه با هم بودن است ولی وقت سحر یک لحظه فردی و با خود خلوت کردن است. الان دوسالی است که سفره‌هایمان کوچکتر شده و علاوه بر مشکلات اقتصادی، ویروسی است که همه‌مان را درگیر کرده است. وی همچنین گفت: همه ما به امید زنده‌ایم و امید داریم و دقیقا اتفاقات ناب در همین لحظات رقم می‌خورد، با گفتن بسم الله الرحمن الرحیم. 

قصه‌هایی که بی‌رحمانه شیرین‌اند

در ادامه برنامه تیتراژ ابتدایی با صدای سعید شریعت رونمایی شد و اسماعیل باستانی در اولین شب اجرای خود توضیحاتی راجع به برنامه داد و گفت: در برنامه «ماهِ ماه» قصه‌هایی داریم که حال دلمان را خوب می‌کند که بی‌رحمانه شنیدنی است و بی‌رحمانه شیرین اند. در این برنامه مهمانانِ نازنینی داریم که می‌خواهیم با هم گپ بزنیم و لحظات افطارمان را با وجودشان خوش‌تر کنیم. وی در ادامه به معرفی مهمانان پرداخت که دکتر سیدمنصور گتمیری فوق تخصص بیماری‌های کلیه به همراه همسر وی دکتر فرحناز کاویانی نژاد متخصص بیماری‌های کودکان اولین مهمانان برنامه ماهِ ماه بودند. 

آنجا که راه نیست، خداوند راه را می‌گشاید

بخش بعدی برنامه به گفتگوی اسماعیل باستانی با میهمانان اختصاص دارد و روند قصه محوری را پیش می‌گیرد و از ایشان می‌خواهد که قصه عاشقانه زندگی خود را روایت کنند. دکتر گتمیری و کاویانی نژاد از نخستین مهمانان باستانی بودند که روایت‌گر سرگذشت خود شدند. گتمیری از داستانی آشنایی با همسرش گفت که با وی همکلاس بوده و به وی بسیار علاقمند بوده است که این شدت علاقمندی پس از سال‌ها زندگی همچنان به قوت خود باقی است. 

باستانی در ادامه از این زوج پزشک خواست که از تجربه خود در برخورد با ویروس کرونا برای بینندگان برنامه صحبت کنند. ابتدا دکتر کاویانی نژاد گفت: در دورانی که شدت ابتلای این بیماری در کودکان کمتر بود، برای اینکه کودکان اذیت نشوند آزمایش و تست کرونا را بر روی آن‌ها انجام نمی‌دادیم و فقط به والدین آموزش می‌دادیم و توصیه می‌کردیم که هر علائم سرماخوردگی در کودکانشان را بیماری کرونا تلقی کنند. ولی متاسفانه در حال حاضر انتشار این ویروس در کودکان نیز شدت یافته است. وی همچنین افزود: البته چندماهی است که به درخواست خودم بازنشسته شده‌ام و در این زمینه فعالیت نمی‌کنم. 

مجری برنامه در این لحظه گفتگو را با سیدمنصور گتمیری ادامه داد که وی متخصص بیماری‌های کلیه و در بخش نفرولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) مشغول به فعالیت است. 

گتمیری افزود: در ابتدای شیوع بیماری کرونا، در بخش نفرولوژی بیمارستان، بیماران کرونایی بستری نمی‌شدند و ما سعی میکردیم که فاصله فیزیکی را از بخش‌های مربوط به بیماران کرونایی حفظ کنیم ولی با شدت یافتن علائم این بیماری، بخش نفرولوژی نیز به پذیرش بیماران کرونایی اضافه شد. 

در ادامه برنامه ویدیویی کوتاه از بیمارستان امام خمینی (ره) و مصاحبه‌ای با محمدرضا صالحی متخصص بیماری‌های عفونی این بیمارستان پخش شد که وی در این ویدئو به ابتلای دکتر گتمیری به بیماری کرونا و سپری کردن شرایط بسیار سخت در مبارزه با این بیماری اشاره کرد و گفت: دکتر گتمیری فوق تخصص بیماری‌های کلیه هستند و متاسفانه به دلیل فعالیت در بخش بیماران کرونایی و به دلیل بیماری زمینه‌ای تنفسی که داشتند دچار حمله شدید کووید شدند و شرایط بسیار سختی را تا بهبودی طی کرد. 

مجری برنامه از کاویانی نژاد خواست که ماجرای ابتلا همسرش و روند درمان آن را توضیح دهد. کاویانی نژاد افزود: در موج دوم شیوع ویروس کرونا که آمار ابتلا شدت یافته بود، در روز هشتم مردادماه سال گذشته همسرم با تب بالایی مواجه شد. یک تست اولیه انجام دادیم و ایشان اشتهای خود را از دست داد به طوریکه حتا نمی‌توانست آب هم بخورد. ایشان را به بیمارستان امام خمینی (ره) بردیم سطح اکسیژن خون وی ۹۲ بود، چند روزی در بخش بستری بود و پس از چندروز به یک باره سطح اکسیژن به ۷۵ رسید که وی را به بخش آی سی یو منتقل کردند. آنجا بود که متوجه شدیم ریه ایشان صد در صد درگیر ویروس کروناست. 

در ادامه دکتر گتمیری گفت: حدود سه هفته در آی سی یو بستری و در خواب مصنوعی بودم. از سال‌ها پیش به طور جزئی درگیر بیماری آسم و فشار خون بودم و این خود زمینه شدت یافتن درگیری من با ویروس کرونا را منجر شده بود. در این مدت ۲۷ تا ۲۸ کیلوگرم کاهش وزن داشتم. همسرش همچنین اضافه کرد: ما می‌دانستیم که تنفس مصنوعی عوارض دارد و از میزان شدت بیماری کاملا آگاه بودیم به همین دلیل تنها با دعا، نیایش و ختم قرآن که در بین آشنایان و اقوام برگزار می‌کردیم، از نظر روحی تقویت می‌شدیم و معجزه پروردگار باعث شد که همسرم دوباره به زندگی برگردد. 

وقتی عشق معجزه می‌کند

سیدمنصور گتمیری به دورانی که از حالت خواب مصنوعی خارج شده بود اشاره کرد و گفت: در روزهای اول حتا نمی‌توانم دستانم را تکان دهم و ناتوانی خود را کاملا احساس می‌کردم. در این مرحله از خدای خود خواستم با وجود این ناتوانی به زندگیم خاتمه دهد، از طرفی حس می‌کردم که فرزندانم به من وابسته‌اند و نگرانم هستند و این بار خیلی خودمانی به پروردگار گفتم یا خلاصم کن یا اگر دوباره به زندگی برمیگردم در سلامت باشم. 

وی در پایان گفت: من قبل از این بیماری از مرگ هراس داشتم ولی الان ترسی ندارم، تنها نگرانی من خانواده‌ام است. و فکر میکنم که پروردگار یک فرصت دوباره‌ای به من داده است که زندگی کنم و باید از این فرصت استفاده کرد. 

ویژه برنامه «ماهِ ماه» با مشارکت مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید شده است که با اجرای اسماعیل باستانی، سردبیری مهدی حاجی میرآقا، کارگردان هنری حسن نظری و تهیه‌کنندگی سیدمحمدحسین پورفاضلی در ایام ماه مبارک رمضان هر شب از ساعت ۱۹ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز