تفاهمنامه سازمان فرهنگی هنری و مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ امضا شد
سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ طی برگزاری مراسمی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش ایلنا، تفاهمنامه همکاری بین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ امضا شد.
آیین امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ در ستاد سازمان فرهنگی هنری برگزار شد. در این نشست حجتالاسلام میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری و تعدادی از معاونان این سازمان و اصغر فتحی مدیرمجتمع ندامتگاه تهران بزرگ و حجتالاسلام پناهیان مسئول فرهنگی این مجتمع حضور داشتند.
سید علیرضا فاطمیانپور (معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری) در ابتدای این نشست گفت: با توجه به اهمیت فعالیتهای فرهنگی برای بازسازی شخصیت زندانیها و ظرفیتی که سازمان فرهنگی هنری دارد، تصمیم بر آن شد که تفاهمنامهای با مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ امضا کنیم تا همکاریهای گستردهای آغاز شود.
وی افزود: همه ظرفیتهای سازمان فرهنگی هنری در اختیار کسانی است که شاید در یک زمانی خطایی کردهاند، اما حالا میخواهند جبران کنند و به جامعه بازگردند. اگر حتی یک جوان که میتواند از نیروهای مستعد جامعه باشد دوباره احیا شود، ما وظیفهمان را انجام دادهایم.
در ادامه اصغر فتحی (مدیر مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ) با ابراز خرسندی از اینکه مقدمات امضای تفاهمنامه خیلی زود فراهم شد، گفت: این تفاهمنامه باید باعث همافزایی فعالیتهایمان شود. سازمان فرهنگی هنری فعالیتهای بسیار خوبی در سطح شهر تهران دارد و زندانیان هم شهروندان این شهر هستند و باید بتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
وی اضافه کرد: راهاندازی «سیمای زندان» یکی از برنامههای ماست که در ماه مبارک رمضان اتفاق میافتد و تولید محتوای آموزشی و فرهنگی برای آن، میتواند یکی از زمینههای همکاری با سازمان فرهنگی هنری باشد. امیدواریم این تفاهمنامه کاملاً عملی شود و انسانهایی که مسیر را به خطا رفتهاند، دوباره امیدوار شوند و به زندگی عادی برگردند. از رییس سازمان فرهنگی هنری تشکر میکنم که نگاه ویژهای به موضوعات اجتماعی و زندانیان دارد.
حجتالاسلام میثم امرودی (رییس سازمان فرهنگی هنری) نیز در این نشست عنوان کرد: اینکه مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ نگاه فرهنگی دارد، جای امیدواری است و در این حوزه کمتر اتفاق میافتد. این یک ویژگی ممتاز است و برای شما آرزوی موفقیت دارم.
وی ادامه داد: ندامتگاه مرکز تکامل انسان است و مسمای آن با اسمش تناسب دارد. در دهه ۷۰ مدتی با زندانها در ارتباط بودم و بعد در شهرداری تهران به واسطه آسیبهای اجتماعی با این موضوع درگیر شدم. همیشه آرزو داشتم این تناسب اسم و مسما محقق شود و ندامتگاه جایگاه خودش را پیدا کند. امیدوارم زندانهای ما یک خلوتگاه برای افراد شود تا بتوانند خودشان را پیدا کنند، نه اینکه جرائم تازهای هم یاد بگیرند.
رییس سازمان فرهنگی هنری با اشاره به اینکه امضای این تفاهمنامه گام مهمی است، افزود: فعالیتهای سازمان فرهنگی هنری بیشتر جنبه آموزشی و جهادی دارد و نگاه ما به یک زندانی باید آموزش محتوایی باشد. دورههای آموزشی عمومی معمولاً تأثیر کمتری دارد، اما آموزشهای تصادفی در ذهن افراد اثرگذارتر است. گاهی اوقات یک جمله فرد را متحول میکند، چون محتوا اهمیت بالایی دارد. بسیاری از آدمهایی که در زندان هستند، بر اثر اتفاق گرفتار شدهاند و ممکن بود هر کدام از ما جای آنها باشیم.
وی اظهار کرد: سازمان فرهنگی هنری چند هزار نیروی انسانی متعهد و بیش از ۴۰۰ مکان فرهنگی هنری در اختیار دارد که با این ظرفیت باید نگاه جامعه به زندان و زندانی را تغییر دهیم. این موضوع باید در مأموریتهای هنری سازمان فرهنگی هنری هم مورد توجه قرار گیرد و به عنوان مثال میتوان برنامههایی مانند نمایش فیلم برای زندانیان برگزار کرد.
حجتالاسلام امرودی با بیان اینکه فعالیتهای سازمان فرهنگی هنری سه دسته است، توضیح داد: دسته اول، فعالیتهای میدانی است. به عنوان مثال میتوان برنامههایی با حضور خانوادههای زندانیان به منظور گفتوگو و رسیدگی به مشکلات آنها برگزار کرد. دسته دوم، فعالیتهای مجازی و تولید محصولات فرهنگی هنری برای فضای مجازی است که سازمان فرهنگی هنری در دوران شیوع کرونا پیشرفت قابل توجهی در این زمینه داشته است. سومین حوزه، فعالیت جهادی است که زندانیان میتوانند به آن بپیوندند.
رییس سازمان فرهنگی هنری در پایان گفت: زندانیان فراغت خوبی دارند و میتوان چند اثر هنری با مشارکت آنها یا زندانیان آزادشده تولید کرد. این اتفاق در تغییر نگاه مردم به زندانیان مؤثر است. برای اجرای برنامههای مشترک، مخاطب هدف ما خود زندانیان، خانوادههای آنها و عموم مردم جامعه برای اصلاح فرهنگ عمومی هستند.
در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری بین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ امضا شد.