خبرگزاری کار ایران

در افتتاحیه نمایشگاه‌ بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مطرح شد:

گردشگری ۲۲ میلیارد تومان خسارت دیده/ طرح تجاری‌سازی در طبیعت‌گردی را آغاز کرده‌ایم/ نمایشگاه امسال نوعی رزمایش است/ ستاد مبارزه با کرونا اجازه داده سفرهای نوروزی را به صورت مختصر داد

گردشگری ۲۲ میلیارد تومان خسارت دیده/ طرح تجاری‌سازی در طبیعت‌گردی را آغاز کرده‌ایم/ نمایشگاه امسال نوعی رزمایش است/ ستاد مبارزه با کرونا اجازه داده سفرهای نوروزی را به صورت مختصر داد
کد خبر : ۱۰۴۳۰۴۷

معاون گردشگری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه‌ بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی گفت: آقای مونسان به ستاد کرونا قول داده سفرهای نوروزی به صورت محدود و کنترل شده انجام شود تا به این ترتیب فعالان گردشگری از درآمدهای موجود بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی با حضور علی‌اصغر مونسان (وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)، محمدرضا دشتی اردکانی (رئیس فراکسیون گردشگری مجلس)، ولی تیموری (معاون گردشگری) و تعدادی از فعالان صنعت گردشگری کشور، سه‌شنبه ۵ اسفندماه در سالن خلیج فارس نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. 

ولی تیموری در این مراسم خطاب به حاضران گفت: نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی نوعی رزمایش برای ایجاد برنامه‌های پیش‌رو است.

او افزود: ستاد مبارزه با کرونا اجازه داده سفرهای نوروزی به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت مختصر انجام پذیرد. آقای مونسان نیز به ستاد کرونا قول داده این اتفاق به صورت محدود و کنترل شده انجام شود تا به این ترتیب فعالان گردشگری از درآمدهای موجود بهره‌مند شوند. 

تیموری گفت: در حال حاضر با وجود شرایط سخت کرونا شرایط سختی برای مسافرت‌ها ایجاد شده و ما نیز به فکر گشایش‌های مجدد هستیم و برگزاری نمایشگاه قدمی مثبت در این زمینه است. در حال حاضر گردشگری دیگری مقوله‌ای نقطه محور نیست. در همین راستا هدفمند کردن بازارها، رویکرد دیگر ما بود که به گردشگران خارجی تعلق دارد. 

معاون گردشگری ادامه داد: آقای مونسان سازمان را با رقم چهار میلیون و ششصدهزار گردشگر خارجی تحویل گرفت و طی این سال‌ها روی عدد مذکور درجا می‌زدیم اما این عدد در سال ۱۳۹۸ با وجود افت در سه ماه آخر حدود ۹ میلیون شد و این یعنی تعداد گردشگران بین المللی دو برابر شده است. طی این یک سال خلاءها پوشش داده شده و اسنادی نیز در سطح ملی، منطقه‌ای و استان‌ها و روستاها آماده شده و محصولات نیز استاندارد و متنوع شده‌اند و حال می‌توان گفت به روزترین خدمات گردشگری دنیا را داریم. 

تیموری در ادامه گفت: به دلیل شرایط کرونا نمایشگاه به صورت عمومی اعلام نشد اما کارگاه‌های تخصی به صورت نیمه حضوری و مجازی طراحی شده‌اند. نمایشگاه گردشگری در چهار سالن برپا شده که همراه با آن، صنایع دستی نیز ارائه شده است تا آغازی دوباره برای گردشگری و سفرهای نوروزی باشد.

در ادامه برنامه محمدرضا دشتی اردکانی (رئیس فراکسیون گردشگری مجلس) گفت: بخش خصوصی در سال گذشته آسیب‌های زیادی دیده و در این رابطه باید از تمام افرادی که در زمینه گردشگری و صنایع دستی فعال هستند، عذرخواهی کنم زیرا نتوانستیم آنچه را حقشان بجا بیاوریم.

دشتی اردکانی افزود: در رابطه با تدوین بودجه اما خبرهای خوبی داریم. مجلس از صنعت گردشگری حمایت می‌کند. و اینکه صنایع دستی و گردشگری امروز می‌تواند به کمک ما بیایند. این کار را در حوزه انتخابی من انجام شده و در حال حاضر کارگاه‌های زیادی مشغول به کار هستند.

نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران از امروز سه‌شنبه،‌ پنجم اسفندماه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا شده است. این نمایشگاه تا هشتم اسفند برپا است.

علی اصغر مونسان (وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) نیز در ادامه مراسم گفت: صنعت گردشگری ۲۲ میلیارد تومان خسارت دیده است. در حالی که حمایت ما از این صنعت کم نبوده اما من و دیگر همکارانم در دولت همه توان خود را به کار گرفته‌ایم تا در ایجاد اشتغال نقش مهمی ایفا کنیم.

مونسان با اشاره به اینکه بسیاری از جوانان تحصیلکرده حتی با سرمایه‌های اندک حال مشغول به کار شده‌اند، افزود: ما برای پروژه‌های بزرگ از محل صندوق توسعه ملی حمایت‌های ویژه کرده‌ایم، برای پروژه‌های کوچک‌تر نیز از محل وام اشتغال روستایی هزار میلیارد تومان به این صنعت تزریق شده است. از محل وام‌های کرونایی نیز بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان وام اختصاص داده شده و ۸۰۰ میلیارد تومان در نوبت پرداخت قرار دارد.

مونسان گفت: از ۲۱۹ هزار تخت اکنون در کشور به تعداد ۴۱۷ هزار تخت اقامتی رسیده‌ایم که بخش عمده آن‌ها در شرایطی ایجاد شده که در تحریم حداکثری بوده‌ایم. کشور ما مملو از جاذبه است و ما فقط روی جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی کار نکرده‌ایم.

مونسان با تاکید بر اینکه حال بخش طبیعت‌گردی مهمترین جاذبه کشور است، ادامه داد: ما توانسته‌ایم از گردشگری صنعتی و معدنی و ظرفیت‌های دیگر کشور بهره‌‌برداری کنیم. حجم بالای فروش صنایع دستی از طریق گردشگران داخلی و خارجی انجام شده اما به دلیل کرونا این بخش نیز با مشکل مواجه شد، با این حال طرح تجاری‌سازی را در این بخش نیز آغاز کردیم و تنها یک و نیم میلیارد دلار صادرات صنایع دستی ما از طریق گمرک انجام شده است.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه بیان کرد: در بدترین شرایط موجود افتتاح نمایشگاه انجام شده تا بگوییم هنوز می‌توانیم و پر رونق هستیم. اگر چه ضربه‌های بسیار خوردیم اما همچنان در حال ادامه دادن هستیم و از پا نیفتاده‌ایم. هرآنچه باید اتفاق می‌افتاد، رخ داد و ما همچنان صنایع دستی و گردشگری پر رونقی داریم. به همان میزان نیز مردم مقاومت کرده‌اند و دولت نیز تا آنجا که می‌توانسته پای کار بوده است.

مونسان در پایان گفت: بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه گردشگری در دولت دوازدهم به پایان رسیده و ما به صورت مداوم تا پایان دولت پروژه‌هایی را برای افتتاح خواهیم داشت. در حال حاضر نیز ۱۵۹ هزار میلیارد تومان پروژه در حال اجراست و بیش از ۴۰۸ هتل و هتل آپارتمان نیز در دولت تدبیر و امید به مجموعه اقامتی کشور اضافه شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز