مجموعه سخنرانیهای اسحاق جهانگیری کتاب شد
کتاب «روایت اول؛ گفتارهایی در باب توسعه ایران»، مجموعه سخنرانیهای اسحاق جهانگیری توسط انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتشر شده است.
به گزارش ایلنا، کتاب «روایت اول؛ گفتارهایی در باب توسعه ایران» شامل مجموعه سخنرانیهای اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور از شهریور ۹۶ تا شهریور ۹۷ است. این کتاب ۵۰ گفتار در حوزه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در سطح منطقهای، ملی و بینالمللی را در برمیگیرد و منیر کریمی چایجانی و وحید قنبری ویراستاری آن را انجام دادهاند.
این اثر دربرگیرنده تمامی سخنانی است که جهانگیری به ضرورت بازدید معاون اول رئیس جمهور از بخشها، دستگاهها، نهادهای دولتی، عمومی، خصوصی، دیدارها، گفتگوها با مسئولان و دستاندرکاران و فعالان حوزههای مختلف بیان کرده است.
«استاندارد، گام مهم تضمین حقوق شهروندی»، «تبیین نقش رسانهها در انسجام سرمایههای نمادین کشور»، «تبیین خط مشیهای دولت برای توسعه و تامین انرژی»، «ضرورت همافزایی دستگاهها برای مقابله با بحرانها»، «چالشها و فرصتهای اقتصاد ایران»، «ضرورت و توسعه صنعت کاغذسازی»، «پژوهشهای کاربردی، ضرورت مهم توسعه علمی کشور»، «ضرورت استفاده از خرد جمعی برای غلبه بر مشکلات»، «اهمیت و ضرورت حفظ و گسترش فرهنگ ایثار در جامعه»، «ظرفیت مهم جوانان و فرصتهای توسعه، نشاط و اعتلای جامعه»، «نمایشگاه بین المللی کتاب و فرصتهای پیش روی توسعه فرهنگی» و «اهتمام دولت به آزادی جریان رسانهای کشور» از جمله سرفصل های آورده شده در این کتاب است.
در بخشی از مقدمه این کتاب به قلم اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران چنین آمده است: «دولت دوازهم در موقعیتی عهدهدار مسئولیتهای اجرایی شد که انتظارات گوناگون بخشهای مختلف جامعه همراه با امید به بهبود در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، و سیاسی بهوضوح نمایان شد. اما، متأسفانه فضای بینالمللی و اعمال محدودیتها و درنهایت، تحریم ظالمانه از یکسو و کاهش منابع درآمد دولت، تداوم برخی تصلبهای ساختاری، بیماریهای مزمن اقتصادی و اجتماعی، بروز بحرانها و حوادث طبیعی، و پیدایش و شیوع عوارض نوپدید و نوظهور زیستی از سوی دیگر، نگذاشت که فرایند پاسخگویی به این انتظارات، صورتی طبیعی بهخود بگیرد. در چنین شرایطی است که توجه به اهمیت و اولویت «تابآوری» در همه حوزهها و ساحتها و اتخاذ نوعی «مدیریت بحران»، برای عبور از تنگناها برجسته شد و طبیعتاً سایه خود را بر غالب این گفتارها افکند. مجموعه پیش رو در برگیرنده تمامی سخنان نیست که در دولت دوازدهم به ضرورت بازدید از بخشها و دستگاهها و نهادهای دولتی، عمومی و خصوصی و دیدارها و گفتگوها با مسئولان و دستاندرکاران و فعالان حوزههای مختلف ارائه شده است. برای من در مقام مسئولیت اجرایی که همواره در اندیشه این بودهام که مسائل حاکمیتی و اجتماعی را بیشتر از طریق مشاهدات و گفتگوهای چهره به چهره دریابیم و انباشت تجربه را به مثابه یک ضرورت گریزناپذیر توسعهای به شمار آورم هر یک از این دیدارها، بازدیدها و گفتگوها یک صحنه آموزش، بازنگری و اصلاحگری بوده است.»
همچنین اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در بخشی از دیباچه کتاب «روایت اول؛ گفتارهایی در باب توسعه ایران» چنین آورده است: «نقش شخصیتها مدیران و تصمیمگیران جامعه در ساختن فرهنگ توسعه ادبیات گفتمانی و شکلگیری رفتار آحاد جامعه اثرگذار و اثربخش است و هر وقت در آن چهرهها مرجعیت بیشتری داشته باشند، سهم نفوذ کلام و رفتار و گفتارشان بیشتر نمایانتر و نقش سازنده و جهتدهنده آنها در تثبیت فرهنگ یک ملت مشخص خواهد بود. هر چند، بر این باوریم که تغییر رفتارها، باورها، عادات و تاثیرپذیری مردم/افراد از شخصیتها به یکباره روی نمیدهد و همواره تابع زمان و دورهای است که یک نفر یا بخشی از آحاد مردم با آن معاصر هستند. در این رویارویی عصر و نسل در کنار تشکیل فرهنگ یک ملت از گذشته تا حال و آینده، افزون بر تحولات زمانی و تاثیرگذاری شخصیتهای فرهنگی نیز موثر خواهند بود.
صرف نظر از وظایف کلی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، یکی از مهمترین دستاوردهای اصلی آن ثبت و ضبط دستمایههای فرهنگی و معنوی جامعه برای اثر بخشی بر جامعه و انتقال به نسلهای بعدی است. از اینرو بر آن شدیم تا مرجعیت دولتمردان این خطه را در حافظه ملی ثبت و ضبط نماییم تا سندی باشد برای آیندگان، هم برای کسب تجربه هم برای درک رویدادها و اتفاقاتی که در این سرزمین رخ داده و به یک تصمیم یا یک اقدام عملی منتهی شده است ؛و نیز مرجعی باشد برای مدیران این آینده، تا در پی تکمیل حلقه مدیریت و پرهیز از تصمیمات موازی یا منقطع از گذشته باشند.»
لازم به توضیح است، کتاب «روایت اول؛ گفتارهایی در باب توسعه ایران» در ۳۲۸ صفحه منتشر شده است و انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرات با انتشار این اثر تعداد منشورات خود را به عدد ۱۵۷۲ رسانده است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند از طریق فروشگاه مجازی سازمان به آدرس: (http://bookshop.nlai.ir) اقدام به خرید کنند.