خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از هشتمین روز جشنواره فیلم فجر؛

اعتراض‌ها به اعلام نامزدها/ یک عاشقانه ناآرام در روز هشتم/ رکوردداران جشنواره امسال چه فیلم‌هایی هستند؟

اعتراض‌ها به اعلام نامزدها/ یک عاشقانه ناآرام در روز هشتم/ رکوردداران جشنواره امسال چه فیلم‌هایی هستند؟
کد خبر : ۱۰۳۵۸۶۱

هشتمین روز جشنواره فیلم فجر در سالن اهالی رسانه در برج میلاد با نمایش دو فیلم به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اولین فیلم «یدو» به کارگردانی مهدی جعفری بود که داستانی را از زمان حمله و سپس حصرآبادان روایت می‌کند. دومین فیلم روز هشتم نیز «تی تی» به کارگردانی آیدا پناهنده بود که به عنوان آخرین فیلم بخش مسابقه سودای سیمرغ روی پرده رفت. از نکات قابل توجه اکران‌های امروز اینکه، «یدو» در کنار «روزی روزگاری آبادان» دومین فیلمی است که درباره شهرآبادان در جشنواره امسال به نمایش درآمد. 

«تی تی» نیز دومین همکاری النازشاکردوست و هوتن شکیبا در جشنواره امسال بود؛ دو بازیگری که در جشنواره سی و هفتم توانستند سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن و مرد را به دست بیاورند. 

روایتی از محاصره

«یدو» سومین ساخته مهدی جعفری است که در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی را به دست بیاورد. «یدو» داستانی را از اواخر دهه پنجاه هجری شمسی روایت می‌کند؛ زمانی که عراق به آبادان حمله کرد و حصر یکساله این شهر رقم خورد. یدو پسری نوجوان است که به همراه خانواده‌اش در روزهای محاصره در آبادان ماند. 

بازیگر زن نقش اصلی فیلم «ستاره پسیانی» است که در این فیلم نقش یکی از بومی‌های آبادان را بازی می‌کند و باتوجه به لهجه و دوره‌ای تاریخی که شخصیت در آن حضور دارد، می‌تواند یکی از نقش‌های متفاوت کارنامه سینمایی‌اش باشد. میلاد صویلاوی بازیگر نوجوان فیلم است که در نقش یدو بازی کرده است. 

تی تی؛ یک عاشقانه ناآرام

آخرین فیلم اکران بخش سودای سیمرغ «تی تی» به کارگردانی آیدا پناهنده بود. این چهارمین فیلم کارگردان بعد از فیلم‌های «ناهید»، «اسرافیل» و «پاییز نیکایدوها» است. داستان فیلم مانند فیلم ناهید در گیلان می‌گذرد و الناز شاکردوست در نقش «تی تی» بازی کرده است. شاکردوست امسال فیلم «ابلق» را هم دربخش مسابقه سینمای ایران داشته است. او در ابلق نقش شخصیتی آذری زبان و در «تی تی» نقش شخصیتی گیلک زبان را بازی کرده است. 

بازیگر نقش اول مرد این فیلم پارسا پیروزفر است که اصولا حضورش در آثار سینمایی مورد توجه و اقبال قرار می‌گیرد. پیروزفر بعد از یک دوره چهارساله که فیلمی نداشت از دوسال پیش بار دیگر تبدیل به بازیگری پرکار-به نسبت خودش- شده است. او سال گذشته دو فیلم «مست عشق» و «مجبوریم» را داشت و در سال ۱۳۹۷ نیز در فیلم «بی حسی موضعی» بازی کرد. 

دیگر بازیگر سرشناس «تی تی» هوتن شکیبا بود که او هم مانند شاکردوست در ابلق ساخته نرگس آبیار حضور داشت و این دومین فیلم او و دومین همکاری‌اش با الناز شاکردوست در این جشنواره است. با وجود شباهت طبقاتی، اما کاراکتر متفاوتی را در «تی تی» نسبت به ابلق بازی کرده است. 

اعتراض‌ها به اعلام اسامی نامزدها

شب گذشته در حالی اسامی نامزدهای بخش‌های مختلف جشنواره فیلم فجر اعلام شد که بلافاصله بعد از اعلام اسامی، اعتراض‌های زیادی نسبت به نادیده گرفته شدن بسیاری از هنرمندان از جمله بازیگران برخی آثار از سوی سینماگران مطرح شد. 

بزرگترین غافلگیری اعلام اسامی نامزدها غیبت نام هدیه تهران با بازی در «بی همه چیز» بود که از سوی رسانه‌ها و سینماگران مطرح شد. بسیاری نبودن نام هدیه تهرانی را کج سلیقگی هیات داوران دانستند که فراتر از سلیقه بیشتر به نبود دانش بازیگری بازمی‌گردد. 

بهرام رادان برای بازی در ابلق، هوتن شکیبا باری تی تی و ابلق، فاطمه معتمدآریا برای روزی روزگاری آبادان، سحر دولتشاهی برای خط فرضی، پارسا پیروزفر برای تی تی و هادی حجازی‌فر برای بی‌همه چیز از غایبان نامزدی جشنواره امسال بودند. 

از طرفی برخی سینماگران از جمله غلامرضا موسوی نسبت به‌عدم توازن در تعداد نامزدها در رشته‌های مختلف اعتراض کرد و در توییتی نسبت به این موضوع اشاره کرد. موسوی معتقد است چرا باید در برخی رشته‌ها ۳ کاندیدا وجود داشته باشد و در برخی ۵ نفر نامزد دریافت سیمرغ شوند؟ 

رکوردداران بیشترین نامزدی جشنواره 

با معرفی نامزدهای سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، دو فیلم «یدو» و «بی همه چیز» با نامزد شدن در ۱۳ بخش به عنوان رکوردداران این دوره از جشنواره شناخته شدند. 

در این دوره از جشنواره، فیلم‌های «بی همه چیز» و «یدو» هر یک در ۱۳ بخش نامزد دریافت جایزه شدند و در مرحله بعد فیلم «زالاوا» با نامزدی در ۱۰ شاخه و «ابلق» با نامزد شدن در ۹ بخش در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. 

همچنین فیلم‌های «مصلحت» و «روزی روزگاری آبادان» نیز هر یک در ۷ شاخه نامزد دریافت جایزه هستند و به عنوان دیگر رکوردداران این دوره از جشنواره معرفی شدند. 

فیلم «مامان» با نامزدی در ۵ بخش دیگر فیلمی است که مورد توجه داوران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر قرار گرفته است. 

بر اساس این گزارش، فیلم «بی همه چیز» در شاخه‌های جلوه‌های بصری، طراحی لباس، طراحی صحنه، صدابرداری، صداگذاری، موسیقی متن، تدوین، فیلمبرداری، نقش مکمل مرد، نقش اول مرد، فیلمنامه اقتباسی، کارگردانی و بهترین فیلم نامزد دریافت جایزه شده است. 

«یدو» دیگری فیلم رکورددار جشنواره سی و نهم در ۱۳ شاخه جلوه‌های ویژه میدانی، چهره‌پردازی، طراحی صحنه، صدابرداری، صداگذاری، موسیقی متن، تدوین، فیلمبرداری، نقش اول مرد، نقش اول زن، فیلمنامه اقتباسی، کارگردانی و بهترین فیلم شایسته نامزدی شناخته شده است. 

در مرحله بعدی فیلم «زالاوا» در ۱۰ شاخه طراحی لباس، صدابرداری، صداگذاری، فیلمبرداری، نقش مکمل مرد، نقش اول مرد، فیلمنامه اقتباسی، کارگردانی، بهترین فیلم و کارگردانی اول نامزد دریافت جایزه است. 

جایگاه بعدی به فیلم «ابلق» اختصاص دارد که در ۹ شاخه جلوه‌های بصری، چهره پردازی، طراحی صحنه، صدابرداری، نقش مکمل زن (برای دو بازیگر زن)، نقش اول زن، کارگردانی و بهترین فیلم نامزد شده است. 

دیگر رکوردداران این دوره از جشنواره فیلم‌های «مصلحت» و «روزی روزگاری آبادان» هستند که هر یک در ۷ شاخه نامزد دریافت جایزه شده‌اند. 

«مصلحت» در بخش‌های طراحی لباس، طراحی صحنه، موسیقی، تدوین، نقش مکمل مرد، نقش اول زن و کارگردانی نامزد شده است. 

همچنین فیلم «روزی روزگاری آبادان» نیز در بخش‌های طراحی صحنه، صداگذاری، فیلمبرداری، نقش مکمل زن، نقش اول مرد، فیلمنامه اقتباسی و کارگردانی اول نامزد دریافت جایزه است. 

فیلم «مامان» نیز در ۵ شاخه نقش مکمل مرد، نقش اول مرد، نقش اول زن، فیلمنامه و کارگردانی اول نامزد دریافت جایزه است. 

رتبه‌های بعدی به فیلم‌های «شیشلیک» و «روشن» اختصاص دارد که هر یک در ۴ بخش نامزد شده‌اند. فیلم‌های «تی تی»، «روشن»، «تک تیرانداز» هر یک در سه بخش نامزد دریافت جایزه هستند. همچنانکه فیلم‌های «ستاره بازی»، «خط فرضی»، «گیجگاه»، «رمانتسیم عماد و طوبی» و «منصور» نیز در دو بخش نامزد دریافت جایزه شده‌اند. 

مراسم پایانی جشنواره فیلم فجر ۲۲ بهمن ماه برگزار می‌شود. 

۴ فیلم اکران ویژه معرفی شدند

پس از اعلام نامزدهای سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، برنامه نمایش فیلم‌های منتخب جشنواره در دو روز پایانی سینمای رسانه اعلام شد. 

امروز دوشنبه ۲۰ بهمن در ساعت ۱۴ فیلم ابلق (نرگس آبیار) و در ساعت ۱۷ فیلم زالاوا (ارسلان امیری) در برج میلاد اکران خواهد شد. 

همچنین روز سه شنبه ۲۱ بهمن، ساعت ۱۴، فیلم بی‌همه چیز (محسن قرایی) و ساعت ۱۷ فیلم یدو (مهدی جعفری) برای اهالی رسانه به نمایش درخواهد آمد. 

برنامه نمایش فیلم‌ها در پردیس سینمایی ملت نیز بر همین اساس خواهد بود. 

سانس فوق‌العاده برای سینماهای مردمی

مدیر امور سینماهای جشنواره فجر گفت: سانس فوق‌العاده برای اکران چهار فیلم پرمخاطب جشنواره تا روز اختتامیه ادامه دارد. 

محمدرضا فرجی گفت: چهار فیلم «ابلق»، «بی‌همه‌چیز»، «شیشلیک» و «تی‌تی» در سانس فوق‌العاده روزهای ۲۰ و ۲۱ بهمن ماه برای مخاطبان اکران می‌شود. 

او ادامه داد: طبق روال روزهای گذشته این سانس در ساعت ۹:۳۰ صبح در نظر گرفته شده و بلیت فروشی آن از هم‌اکنون آغاز شده است. 

مدیر امور سینماهای جشنواره ضمن قدردانی از مخاطبان فیلم فجر گفت: مردم در طی روزهای گذشته بیشترین همکاری و همراهی را با برگزارکنندگان و حافظان سلامت جامعه داشتند و خوشبختانه هیچ اخلالی در روند برگزاری جشنواره پیش نیامد. جا دارد از جانب برگزارکنندگان جشنواره از مردم تشکر قدردانی کنیم. 

فرجی در پایان به همکاری سینماداران در رعایت مسائل بهداشتی هم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه سینماداران و پرسنل آن‌ها نیز بیشترین همکاری را با ما داشتند و جشنواره به بهترین نحو ممکن در حال برگزاری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز