خبرگزاری کار ایران

آغازِ متفاوت‌ترین جشنواره فیلم فجر زیر سایه کرونا/ از بودجه ۵ میلیاردی تا برگزاری جشنواره در تمام استان‌ها

آغازِ متفاوت‌ترین جشنواره فیلم فجر زیر سایه کرونا/ از بودجه ۵ میلیاردی تا برگزاری جشنواره در تمام استان‌ها
کد خبر : ۱۰۳۲۱۴۲

سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در حالی از امروز آغاز می‌شود که متفاوت‌ترین جشنواره فجر در طول چهار دهه فعالیت را تجربه می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شیوع ویروس کرونا باعث شد بسیاری از رفتارها و معادلات کاری تغییر کند. جشنواره فیلم فجر نیز از این قاعده جدا نبود و از همین رو امسال شاهد برگزاری متفاوت جشنواره فیلم فجر هستیم. 

با انتخاب محمدمهدی طباطبایی‌نژاد بسیاری معتقد بودند برگزاری جشنواره فیلم فجر در فصل زمستان برگزار نمی‌شود و طباطبایی نژاد و تیمش خودشان را برای بهار ۱۴۰۰ آماده می‌کنند اما یک چالش جدی برای دبیر جشنواره وجود داشت و آن هم انتخابات ریاست جمهوری در بهار سال آینده بود. از طرفی شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور این نگرانی را به وجود آورده بود که برگزاری جشنواره در شرایط فعلی چقدر می‌تواند منطقی باشد. ستاد ملی مبارزه با کرونا با تعطیلی دو هفته‌ای کشور شرایط بیماری را کنترل کرد و مسئولان جشنواره فجر با ارائه یک برنامه؛ سه هدف را دنبال کردند. نخست برگزاری جشنواره تنها برای داوران. سپس با حضور اهالی رسانه و در نهایت اگر شرایط ایده‌آل بود با نمایش مردمی در سینماها. 

ثبت‌نام بیش از ۱۱۰ فیلم در جشنواره امسال نشان داد اوضاع تولید فیلم در سال کرونایی چندان هم بی‌رونق نبوده است. 

تغییر آیین‌نامه جشنواره فیلم فجر و حذف هیات انتخاب یکی از خرق عادت‌های جشنواره امسال بود. در این شرایط و با تفکیک فیلم‌های واجد شرایط داوران جشنواره که متشکل از مصطفی کیایی، بهرام توکلی، مرتضی پورصمدی، محمد احسانی، سیدجمال ساداتیان، ساره بیات و نیما جاویدی بودند بیش از ۶۰ فیلم را به قضاوت نشستند که در نهایت ۱۶ فیلم در مرحله نهایی انتخاب شدند. 

نکته مهم این است که این ۱۶ فیلم حداقل در یک رشته نامزد جایزه سیمرغ بلورین هستند. 

انتخاب برج میلاد و پردیس ملت برای سینمای رسانه‌ها و منتقدان از سویی و برگزاری مراسم قرعه‌کشی انتخاب فیلم‌ها در سانس‌های مختلف از سوی دیگر از دیگر اتفاق‌های این دوره از جشنواره بود. 

فوت ناگهانی مهرداد میناوند و وخامت حال علی انصاریان باعث نگرانی بسیاری در جامعه شد. نگرانی اهالی سینما شکل جدی‌تری به خود گرفت چراکه علی انصاریان امسال دو فیلم در بخش مسابقه دارد که در روز نخست با نمایش رمانتیسم عماد و طوبا بسیاری از اهالی سینما دلتنگ حضور او می‌شوند. 

انتخاب سه سامانه سینماتیکت، گیشه ۷ و ایران تیک برای فروش بلیت‌ها مردمی و اختلال در ساعات اولیه فروش بلیت از دیگر حاشیه‌های جشنواره تا روز نخست آن بود اما مسئولان جشنواره در نهایت اعلام کردند که در ۱۲ ساعت ابتدایی بیش از ۴۴ هزار بلیت فروخته شد. 

جشنواره فیلم فجر امسال در حالی در عجیب‌ترین و متفاوت‌ترین شکل خود آغاز می‌شود که برگزاری استانی جشنواره نیز از دید مسئولان پنهان نمانده و قرار است در تمامی استان‌ها نمایش فیلم ادامه داشته باشد. 

یکی از حواشی به وجود آمده پیرامون جشنواره امسال بحث بودجه برگزاری آن بود که روز گذشته دبیر جشنواره در یک حساب سرانگشتی هزینه این دوره را نزدیک به ۵ میلیارد تومان اعلام کرد. رقمی که از بودجه پیش‌بینی شده یعنی ۸/۵ میلیارد تومان پایین‌تر است و به نظر می‌رسد به خاطر شرایط کرونا بسیاری از هزینه‌ها حذف شده است. 

در حالی تا ساعاتی دیگر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر رسما کار خود را آغاز می‌کند که سینمای ایران روزهای سخت و تلخی را پشت سر گذاشت. شاید بتوان در یک سالگی کرونا امید داشت با برگزاری این دوره از جشنواره رونق به سینمای ایران بازمی‌گردد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز