خبرگزاری کار ایران

انتقاد سخنگوی شورای شهر تهران از بی‌توجهی شهرداری به مرمت خانه «نیما یوشیج»

انتقاد سخنگوی شورای شهر تهران از بی‌توجهی شهرداری به مرمت خانه «نیما یوشیج»
کد خبر : ۱۰۱۹۱۹۲

سخنگوی شورای شهر تهران از بی‌توجهی شهرداری تهران در مرمت خانه نیما یوشیج انتقاد کرد.

به گزارش ایلنا، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه ۱۳ دی ماه سالروز درگذشت نیما یوشیج پدر شعر نو ایران بود، گفت: سال گذشته به خانه نیما در محله دزاشیب رفتم، خانه متروکی که بعد از سال‌ها کشاکش توسط شهرداری حدود دوسال پیش خریداری و بنا شد که بعنوان محل فرهنگی و تاریخی به مکان عمومی تبدیل شود. 

وی با اشاره به سابقه تاریخی این خانه گفت: در سال ۱۳۲۸ نیما این قطعه زمین را خریداری می‌کند و خانه‌ای می‌سازد و در سال ۳۱ هم جلال آل احمد در حوالی همین خانه، قطعه زمینی می‌خرد و همسایه نیما می‌شود که بعدها این دو خانه عملا محفل شاعران و نویسندگان می‌شود. 

وی بیان کرد: شهرداری تهران این خانه را خریداری کرده و در سال ۸۰ درفهرست آثار ملی به ثبت می‌رسد و مالکان شکایت می‌کنند و خانه را از ثبت خارج می‌کنند اما مجددا در سال ۹۶ این خانه به ثبت ملی می‌رسد. 

وی گفت: بالاخره تملک این خانه بعد از سال‌ها کش مکش در این دوره انجام شده و مناسب بود که بهره برداری از این خانه هم در این دوره انجام می‌شد اما علیرغم وعده‌های مختلف این مهم محقق نشده است. 

اعطا با بیان اینکه از آنجایی که شهرداری مالک این بناست مناسب خواهد بود که مسیر بین خانه نیما و جلال را گذر ادبیات معاصر هم نامید، افزود: در سالجاری در ردیف‌های داخلی بودجه سازمان زیباسازی ردیفی برای این خانه اختصاص داده شده اما مصاحبه‌ها را که مرور میکردم دیدم، مسئولان مربوطه یک بار در ۲۱ آبان سال ۹۸ اعلام کردند که این خانه به بهره برداری می‌رسد که نشد، اوایل آبان گفتند به دلیل تداخل کاری این اتفاق رخ نداده و به زودی کار انجام می‌شود، در ۱۷ اردیبهشت گفتند در سه ماه آینده مرمت و بهره برداری انجام می‌شود که نشد و بعد از آن نیز در آستانه سالروز نیما گفته شد تا پایان دوره پنجم انجام می‌شود که بررسی من نشان داد این مهم تا آن زمان هم محقق نمی‌شود و تنها اقداماتی در جهت مرمت اضطراری ممکن است رخ دهد. بنابر این درخواست می‌شود شهرداری اجازه ندهد موارد به این سادگی که اثبات کننده رویکرد فرهنگی این دوره مدیریت شهری است، آنقدر مورد بی‌توجهی قرار گرفته و بی‌تفاوت باشد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز