در یک کارگاه آموزشی بررسی میشود؛
چگونه کودک نابینا و کمبینای خود را با کتابخوانی آشنا کنیم؟
کارگاه آموزشی «چگونه کودک نابینا و کمبینای خود را با کتاب خوانی آشنا کنیم» ویژه والدین در راستای گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، در بین کودکان کمبینا و نابینا توسط ادارهکل اطلاعرسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، رضا شهرابی مدیرکل اطلاع رسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در توضیح این خبر گفت: کارگاه آموزشی «چگونه کودک نابینا و کم بینای خود را با کتاب خوانی آشنا کنیم» در تاریخ ۱۴ دی ماه ساعت ۹، با تدریس عباس ریاضی عضوهیات علمی مرکز تحقیقات کم بینایی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد. در این کارگاه یک روزه آموزش های لازم به والدین درباره نحوه رفتار و تعامل با این دسته از کودکان و چگونگی آشنایی و انس آنها با کتاب و کتابخوانی ارائه میشود.
شهرابی افزود: با توجه به شرایط کرونا برپایی این کارگاه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با کمترین تعداد حضور متقاضیان همراه خواهد بود و اگر این کارگاه آموزشی مورد استقبال قرار گیرد، برگزاری آن برای دورههای آتی نیز پیشبینی میشود.
وی درباره عضویت افراد روشندل و کم بینا در کتابخانه ملی ایران گفت: درحال حاضر ۲۲۵ نفر از افراد نابینا و کم بینا به عضویت کتابخانه ملی ایران درآمدهاند و منابع و کتابهایی یه خط بریل برای افراد نابینا و کم بینا در کتابخانه ملی ایران موجود است. ضمن اینکه علاوه بر منابع موجود تعداد ۸هزارعنوان کتاب گویا نیز تهیه شده که افراد با حضور در تالارهای ویژه مطالعه افراد نابینا و با استفاده از تجیهزات و دستگاههای تعبیه شده میتوانند به منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
مدیرکل اطلاعرسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره بارگذاری نسخههای الکترونیک کتابهای گویا در گفت: با توجه به محدودیتهای موجود و رعایت قانون کپی رایت و هچنین نبود زیرساختهای لازم برای بارگذاری در سایت سازمان، فقط بخشی از آثار بارگذاری شده است.
شهرابی درباره چگونگی بهرهمندی کودکان نابینا و کم بینا از منابع کتابخانه ملی گفت: این دسته از کودکان به همراه والدینشان با حضور در تالارهای مطالعه ویژه که مجهز به دستگاههای برجسته نگار، درشت نما و پرینتر بریل است میتوانند از خدمات و منابع موجود کتابخانه ملی ایران استفاده کنند.