فرهنگ مردمی آثار مولوی در بازار کتاب ایران
«فرهنگ مردمی آثار مولوی» نوشته حیات نعمت سمرقندی و از سوی انتشارات لوح فکر روانه بازار کتاب شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «فرهنگ مردمی آثار مولوی» نوشته «حیات نعمت سمرقندی» و از سوی انتشارات لوح فکر روانه بازار کتاب شد.
این کتاب مجموعهای از کلمه، تعبیرات، ترکیبات و افادههای زبان زنده گفتگوی فارسی دری-تاجیکی مردم خراسان و ماوراءالنهر در آثار مولانا جلالالدین بلخی است.
«حیات نعمت سمرقندی» مثنویپژوه و رئیس مرکز فرهنگی تاجیکان ازبکستان در سمرقند است. او طی سالهای اخیر علاوه بر کتاب فرهنگ مردمی آثار مولوی، کتابهای دیگری نیز در شعر در شهر دوشنبه چاپ کرده است. شعرهای او در بسیاری از موارد اعتراضی است و او را به عنوان یکی از روشنفکران مبارز تاجیک در تمامی آسیای میانه و روسیه میدانند اما متاسفانه سالهاست که چاپ آثارش در ازبکستان ممنوع است. حیات نعمت همچنین از بهترین مترجمان آثار سعدی به زبان ازبکی است.
نعمت سمرقندی بر این باور است که بسیاری از این واژهها و ترکیبات از اصطلاحات رایج در سمرقند است و در دیباچه کتاب شرح مبسوطی درباره آن میدهد.
او با نوشتن این کتاب در پی این بوده که معنی واقعی واژههایی را که در مثنوی آمده و در فرهنگهای ما از جمله «فرهنگ معین» و «فرهنگ عمید» یا معنی نشده و یا معنی جز آنکه مورد نظر مولانا بوده، نوشته شده است بیان کند.
«فرهنگ مردمی آثار مولوی» مشتمل بر یک دیپاچه با عناوین «مولانا و سمرقند» و «سرچشمه زبان مولوی» و چهار باب با عناوین: «کلمه، عباره و اصطلاحات»، «تعبیرات»، «ترکیبات» و «مثل و مقالات» است که با قیمت ۶۵ هزار تومان در دسترس علاقهمندان قرار دارد.