در نشست اعضای خانه سینما با وزیر کار مطرح شد؛
ارسال فهرست ۷۶ هزار هنرمند برای دریافت کمک هزینه معیشتی به وزارت کار/ قانون مالیات برای هنرمندان احیا شود
اعضای شورای مرکزی خانه سینما به نمایندگی از هنرمندان در نشستی ۳ساعته با محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به طرح مسائل و مطالبات قانونی خود پرداختند و خواستار رفع مشکلات خود به صورت دائمی شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما با اشاره به بحث نظام بیمهای مشاغل آزاد در حوزه بازنشستگی گفت: هم اکنون حقوق بازنشستگی یک هنرمند بعد از ۳۰ سال کار حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که رقم بسیار کمی است.
شاهسواری خاطرنشان کرد: در ایام کرونا، مبلغی از کسی دریافت نکردهایم اما توقع داریم که حمایت شویم.
هنرمندان باید از لحاظ بیمه، معیشت و بازنشستگی حمایت شوند
فاطمه معتمدآریا نیز در این نشست گفت: وضعیت هنرمندان ورای آن چیزی است که از صدا و سیما میبینیم و میشنویم. شهروندانی هستیم که وظایف اجتماعی داریم و بر اساس آن تربیت میشویم و رشد پیدا میکنیم.
وی افزود: بخش مهمی از زندگی ما که همان مسائل معیشتی است که هرگز در جامعه بازگو نشده است.
این هنرمند کشورمان معتقد است: در راس یک جامعه متمدن آموزش قرار دارد که بخش تعریف شده آن بر عهده آموزش و پرورش و بخش تعریف نشده آن بر عهده هنرمندان است؛ بنابراین باید بتوانیم هنرمندان را از لحاظ بیمه، معیشت و بازنشستگی حمایت کنیم. هم اکنون هنرمندانی هستند که با ۹۰۰ هزار تومان بازنشسته شده اند، ما میخواهیم که هنرمندان از حقوق شهروندی برخوردار باشد.
هنرمندان، پرهیزی از پرداخت مالیات ندارند
امین تارخ، در این نشست با بیان اینکه ذکر جزئیات نیازها و مطالبات شخصی و مادی هنرمندان در شأن اهالی هنر نیست، گفت: حیثیت و آبروی اهل هنر و کرامت آنها بسیار مهم است.
وی افزود: دست اندرکاران صنوف مختلف در ایام کرونا در مقطعی توانستند مشغول به کار شوند اما اهالی هنر متاسفانه چند ماهی است که بیکاری مدوامی را تحمل میکنند؛ بنابراین باید حمایتهایی از سوی دولت صورت گیرد. البته اهالی هنر و سینما هر چند در مقطعی کار دارند اما در مقطعی دیگر خانهنشین هستند و با بیکاریهای مقطعی مواجهاند که باید طوری برنامه ریزی شود که افرادی که در این عرصه فعالیت میکنند در دوران پیری و بازنشستگی حمایت شوند و جوانان فعال در این حرفه به آینده و دوران پیری امیدوار باشند و نهادی از آنها حمایت کند و صدای آنها را بشنود.
تارخ افزود: هنرمندان پرهیزی از پرداخت مالیات ندارند به شرط آنکه این مالیات به نهاد خانه سینما بازگردانده شود تا پس اندازی برای دوران بازنشستگی باشد چرا که خانه سینما یکی از بازوهای اجرایی میتواند باشد.
قانون مالیات برای هنرمندان احیا شود
در ادامه این نشست آتیلا پسیانی نیز گفت: از طریق صندوق اعتباری هنر، راحتتر مطالبات مدنی را میتوانیم عرضه کنیم تصور میکنم برای هر وزارتخانهای مطالبهگری مدنی میتواند بسیار مفید باشد.
وی افزود: یکی از مشکلات ایام کرونا این بود که از طرفی به خاطر سلامتی همکاران خواهان تعطیلی پروژهها بودیم اما از طرفی هم مخالف تعطیل کردن آنها بودیم چراکه پروژهها ارتباط مستقیم با معاش روزمره هنرمندان داشت و این موضوع بسیار دردناک است که باید فکری عاجل برای آن شود.
فهرست ۷۶ هزار هنرمند برای دریافت کمک هزینه معیشتی به وزارت کار ارسال شد
همچنین سید حسین سیدزاده، رئیس صندوق اعتباری هنر در این جلسه گفت: هم اکنون ۸۰ هزار هنرمند و فعال فرهنگی داریم که با خانه موسیقی، تئاتر، سینما و غیره در ارتباط هستند که ۳۸ هزار نفر از بیمه تامین اجتماعی برخوردارند.
وی تاکید کرد: بیمه هنرمندان نیازمند تعریف مجدد است تا امکان ارتقای بازنشستگی با افزایش واریز حق سنوات میسر شود و هنرمندان بتوانند از مزایای درمان بهرهمند شوند.
سید زاده ادامه داد: در سه ماهه اول امسال در شرایط کرونا و تعطیلی کسب و کارهای حوزه فرهنگ و هنر، ۳۷ میلیارد تومان از دولت کمک گرفتیم تا حق بیمه پرداخت شود بنابراین خواهان این هستیم که حق بیمه سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ که حدود ۴۰ میلیارد تومان است را دولت تقبل کند.
وی ادامه داد: هم اکنون فهرست ۷۶ هزار هنرمند را برای دریافت کمک هزینه معیشتی دوران کرونایی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه کردهایم و امیدوارم این موضوع نیز با تعجیل انجام شود.
رئیس صندوق اعتباری هنر در ادامه، صدور هنر کارت را بستر خوبی دانست که نماد هویتی هنرمندان است که تا کنون ۷۲ هزار نفربرای دریافت آن ثبت نام کردهاند و بدین ترتیب تمامی امور مربوط به رفاهی، هویتی و مالی در حوزه هنر از طریق این کارت انجام خواهد شد و خدمات در چارچوب هنر کارت به هنرمندان ارائه میشود.