خبرگزاری کار ایران

اجرای طرح مدیریت گردشگری در سایت‌های تاریخی

اجرای طرح مدیریت گردشگری در سایت‌های تاریخی
کد خبر : ۱۰۰۹۲۰۹

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: طرح مدیریت گردشگری برای سایت‌ها و محوطه‌های تاریخی مهم به‌ویژه موارد ثبت جهانی با همکاری معاونت میراث‌فرهنگی وزارت تهیه و اجرا می‌شود.

به گزارش ایلنا، ولی تیموری (معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی) با حضور مجازی در وبینار «دوره آموزشی برای مدرسین راهنمایان گردشگری متخصص در پایگاه‌های میراث‌جهانی» که با همکاری سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) و با حضور تسوتان تسوتکوفسکی (سرپرست دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران)، محمد حسن طالبیان (معاون میراث‌فرهنگی وزارت) و چند تن از اساتید تخصصی این حوزه برگزار شد؛ گفت: پیرو جلسه با معاون محترم میراث فرهنگی، پیشنهاد داده‌ایم برای سایت‌های تاریخی و فرهنگی کشور طرح مدیریت گردشگری داشته باشیم. در تدوین برنامه برای محوطه‌ها و سایت‌های تاریخی  نیاز است با توجه به رویکردها و تجارب بین‌المللی طرح مدیریتی از نقطه نظر گردشگری نیز تعریف و به اجرا گذاشته شود. این موضوع به زودی با همکاری معاونت میراث‌فرهنگی  و با هدف پیشبرد اصول توسعه گردشگری پایدار، عملیاتی خواهد شد.

وی رویکرد اصلی وزارت در همه ابعاد و زنجیره صنعت گردشگری کشور را بر مبنای گردشگری پایدار و مسئولانه عنوان کرد و افزود: همانطور که در تلاش هستیم تا در همه زوایای محیط‌زیستی، تاریخی، فرهنگی، جوامع محلی و غیره مسئولیت‌پذیر باشیم و صنعت گردشگری کشور را بر مبنای میزبانی مسئولانه و گردش مسئولانه بنا کنیم؛ در شرایط اکنون ناشی از بحران کرونا نیز کوشش کرده‌ایم تا سفر کاملاً متعهدانه و مسئولانه اجرا شود.

معاون گردشگری با اشاره به اینکه محوریت وبینار مذکور مربوط به مدرسین راهنمایان گردشگری است؛ گفت: وقتی گروهی گردشگر وارد سایت تاریخی یا فرهنگی می‌شوند راهنمایی که در کنارشان هست؛ مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند. راهنمایان پیش‌قراول‌های این صنعت هستند. همکارانی به شمار می‌آیند که از نخستین لحظه سفر در کنار گردشگران هستند تا پایان سفر. در نتیجه این انتظار می‌رود که آموزش لازم را دیده باشند و بتوانند سیاست‌ها و رویکردهای مربوط به توسعه پایدار گردشگری را در جوامع محلی عملیاتی کنند.

تیموری با اشاره به اینکه در تبیین مفاهیم توسعه پایدار آسیب‌شناسی شده و در نظام جامع آموزش گردشگری، نقاط قوت و ضعف این موضوع لحاظ شده است؛ خاطرنشان کرد: با توجه به اجرای نظام جامع آموزش گردشگری‌، مبحث آسیب‌شناسی آموزش راهنمایان نیز در دستور کار قرار گرفته است. بدین منظور ضرورت تغییر در مفاهیم و  به روزرسانی برخی از سرفصل‌ها در حال پیگیری و انجام است تا در دوره‌های باز‌آموزی ارائه و اعمال شود.

وی همچنین با بیان اینکه صنعت گردشگری وقتی می‌تواند موثر باشد و اهداف توسعه پایدار را پیروی کند که همه ما به عنوان حلقه‌های تامین خدمات گردشگری بتوانیم با اصول و رویکرد توسعه پایدار آشنا باشیم و آن را اجرایی کنیم؛ افزود: اکنون که در شرایط خاص کرونا هستیم و همه دست‌اندرکاران صنعت گردشگری در داخل و خارج از کشور از این فرصت به عنوان بازنگری و بازبینی فرآیندهای گذشته یاد می‌کنند؛ ما نیز  در تلاش هستیم تا به نحو احسن بتوانیم با بازنگری در سیاست‌ها و برنامه‌های موجود، ضعف‌ها را شناسایی کنیم و با عزمی راسخ‌تر و نگاهی کارشناسانه‌تر به سوی گردشگری پایدار و مسئولانه حرکت کنیم.

معاون گردشگری در ادامه یادآور شد: آنچه در صنعت گردشگری کشور بیش از هر زمان دیگری مورد توجه و پیگری است؛ نگاه گردشگری تخصصی به شمار می‌آید. این نگاه و رویکرد گردشگری تخصصی ما را از گردشگری انبوه که آسیب‌ها و نواقص خاص خود را به همراه دارد؛ بر حذر می‌دارد.

تیموری در پایان یادآور شد: در حال حاضر با همکاری دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران برنامه ملی توسعه گردشگری در حال بازنگری است و در این پروژه نیز تلاش شده است تا طبق چارچوب اصول توسعه پایدار اقدام و حتی مشاوری با دانش به‌روز و تخصصی این زمینه استفاده شود.

 وی در پایان ضمن تشکر از حاضرین در این وبینار نسبت به عملیاتی شدن اقدامات جمهوری اسلامی ایران در حوزه صنعت گردشگری به منظور تحقق اصول توسعه پایدار ابراز امیدواری کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز