خبرگزاری کار ایران

ماریا غفاری در گفتگو با ایلنا مطرح کرد؛

نسل جوان باید با گنجینه موسیقی ایران آشنا شود/رپرتوار ما آمیخته‌ای از موسیقی کلاسیک و فولکوریک است

نسل جوان باید با گنجینه موسیقی ایران آشنا شود/رپرتوار ما آمیخته‌ای از موسیقی کلاسیک و فولکوریک است
کد خبر : ۱۵۹۷۸۱۵

توجهات معطوف به موسیقی پاپ است

ماریا غفاری که چند دوره در جشنواره موسیقی فجر حضور یافته به ایلنا گفت: سال گذشته درباره شکل اجرایی و زمان اجرای بانوان انتقاداتی داشتیم که خوشبختانه به نظر می‌رسد این انتقادها شنیده شد و امسال زمان مناسب‌تری برای اجرا داریم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کنسرت سالیانه هنرجویان باروک با نوازندگی ماندانا و ماریا غفاری همراه با هنرجویانشان سوم اسفند ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

ماریا غفاری سرپرست این گروه با ایلنا گفتگو کرد. 

غفاری در ابتدای صحبت‌هایش درباره کلیت سابقه خود و حضور در جشنواره موسیقی فجر، گفت: خودم به شخصه ۱۰ سالی هست که به عنوان پیانیست در گروه استاد وحید اسدالهی یا قبل‌تر در گروه کر یکی از آموزشگاه‌ها در جشنواره حضور داشتم. 

اجرای سال قبل ترانه‌هایی از استادان بزرگ ایرانی بود

او افزود: از سال گذشته در جشنواره فجر اجرا می‌کنیم. سال قبل  در بخش بانوان، ترانه‌هایی از اساتید بزرگ ایرانی را اجرا کردیم که هم تقدیر از بزرگان باشد هم آشنایی نسل جدید با آهنگسازان مهم کشورمان اما امسال قطعات فولکلور هم داریم. 

وی درباره رپرتوار گروه در این دوره از جشنواره گفت:  همزمان با خواننده سلو یک گروه آوازی کر هم داریم و همزمان از سازهای پرکاشان و ویلون استفاده می‌کنیم.

اجرای امسال؛ آثاری از موسیقی کلاسیک و فولک

غفاری ادامه داد:  قطعه محلی از موسیقی گیلان، قطعه‌ای از لرستان، «چشم سیاه» قطعه‌ای از بانو پری زنگنه، «حال خوب» از استاد جواد معروفی و  چند ترانه از اساتید بزرگ و معاصر کشورمان را ارائه خواهیم کرد.  

سرپرست گروه اظهار امیدواری کرد: با توجه به اینکه محدودیت بیننده داریم و معمولا دختران جوان نسل جدید مخاطب ما هستند، سعی می‌کنیم سبک‌های مختلف موسیقی را درگروهمان داشته باشیم که هم با سبک‌های مختلف موسیقی آشنا شوند و نیز با فرهنگ خوب خودشان. 

تلاش برای ایجاد نگرش جدید در جوان‌ترها

او اذعان داشت: بسیاری قطعات محبوب سال‌های گذشته تکرار نمی‌شود و توجه‌ها به موسیقی پاپ معطوف شده، بنابراین ما سعی کرده‌ایم با نگرش تازه‌تری جوان‌تر‌ها را به شنیدن آثار گنجینه موسیقی ایران هدایت کنیم و نشان بدهیم که می‌شود در بازخوانی این آثار نوآوری داشت حتی اگر اسمش کاور کردن باشد. 

غفاری درباره اجرا قطعات فولکلور در رپرتوار گروه گفت:  ما صرفا در یک ژانر یا یک سبک مشخص فعالیت نمی‌کنیم و توانایی اجرای سبک‌های مختلف را داریم. سال گذشته بیشتر از ترانه‌های پاپ استفاده کنیم. امسال هم بخش ترانه هم موسیقی فولکلور را داریم با نگاه کلاسیک و استفاده از گروه کر بانوان. 

جشنواره تنها جایگاه رسمی نمایندگان موسیقی دنیاست

این نوازنده پیانو درباره حضور در جشنواره گفت: شاید تنها جایگاه رسمی که شاید حتی نمایندگانی از موسیقی دنیا هم بتوانند ما را ببینند، همین جشنواره است. شاید مهمانان خارجی تمایل داشته باشند بخشی از اجراهای جشنواره را ببینند و شاید برای آن‌ها و هم برای جوانان خودمان این اجراها جذابیت داشته باشد و برای ما سکوی پرتاب خوبی باشد. 

غفاری توضیح داد: یک گروه برای برگزاری کنسرتی که هم مخاطبان داخلی به تماشای آن بنشینند و هم احتمالا مخاطبان خارجی آن را تماشا کنند، باید هزینه زیادی در نظر بگیرد، امکانات و شرایط خاصی را فراهم کند تا در نهایت بتواند برای اعضای گروه یک سکوی پرتاب ایجاد کند و این کاری است که حالا جشنواره دارد انجام می‌دهد و ما از آن استقبال کرده‌ایم. 

انتقادهای پارسال نتیجه داد

سرپرست گروه تاکید کرد: سال گذشته درباره شکل اجرایی و زمان اجرای بانوان انتقاداتی داشتیم که خوشبختانه به نظر می‌رسد این انتقادها شنیده شد و امسال زمان مناسب‌تری برای اجرا داریم.

ماریا غفاری در پایان بیان کرد: امیدوارم حمایت‌ها از گروه‌های بانوان بیشتر شود؛ چه گروه‌های پاپ چه کلاسیک یا گروه‌های دیگری که در هر ژانری فعالیت می‌کنند. اگر برای بانوان فرصت بیشتر و جایگاه مناسب‌تری در نظر بگیرند، روند بهتر و مخاطبان بیشتری به موسیقی بانوان توجه نشان خواهند داد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز