مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهور خبر داد؛
پیشتولید قسمت دوم "رخساره زمین" آغاز شد/ روایتی از «باداب سورت، پلکان زمین»+فیلم
مراحل پیش تولید قسمت دوم از مجموعه مستند رخساره زمین تحت عنوان «باداب سورت، پلکان زمین»، نیز با سفر به چشمههای پلکانی تراورتن ساز باداب سورت در ۹۵ کیلومتری جنوب شهر ساری، انجام شد
به گزارش ایلنا، کامبیز مهدیزاده مدیر طرح توسعه نوآوریها و فناوریهای حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری مبتنی بر جلوگیری از خام فروشی، طرح توسعه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از ماموریتهای خود را تمرکز بر این موضوع قرار داده است. به منظور عملیاتیسازی این مهم، طرح توسعه معدن به تهیه و تولید مجموعه مستندهایی تحت عنوان «رخساره زمین» با هدف شناساندن جاذبههای زمین گردشگری و ژئوتوریستی کشورمان اقدام نموده است. این طرح توسعه بنا دارد با استفاده از نوآوریها و فناوریهای حوزه گردشگری، با حمایت از ایدهها و طرحهای جدید و فناورانه، در راستای توسعه گردشگری معدن، زمینشناسی و ژئوتوریسم به عنوان یکی از سرمایههای ملی و ظرفیتهای درآمدزایی کشور، عمل نماید.
مهدیزاده بیان کرد: پیش از این، قسمت اول این مجموعه یعنی «هرمز، جزیره رنگ ها» با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولید و آماده پخش شده است. مراحل پیش تولید قسمت دوم از این مجموعه تحت عنوان «باداب سورت، پلکان زمین»، نیز با سفر به چشمههای پلکانی تراورتن ساز باداب سورت در ۹۵ کیلومتری جنوب شهر ساری، انجام شده و بزودی برای نمایش عمومی آماده خواهد بود.
مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر توسعه گردشگری معدن به مثابه جایگزینی برای نفت گفت: برای رهایی از اقتصاد نفتی باید بر روی میراث زمین شناختی ایران زمین تکیه کنیم. میراث زمین شناختی ایران باید به دنیا معرفی گردد که این موضوع با کار صحرایی عملیاتی میشود نه با نشستن پشت میز گردو در ادارات و کنترل از راه دور. راه نجات ایران جدایی از بشکههای سرطانی نفت است و هر چقدر این مدت طولانی باشد شدت بیماری و درمان آن سختتر میشود. وی افزود: با حرف، شعار و وعده راه به جایی نمیبریم، فناوری و نوآوری تعیین کننده آینده فرزندان این کشور است.
مهدیزاده افزود: امروز معاونت علمی و فناوری پیش قراول حمایت از ایدههای نو در کشور است و این مهم با نگاه مدیریت علمی حاصل شده است نه مدیریت فله ای. متاسفانه برخی از مدیران چون سواد و دانش لازم را ندارند از فناوری و نوآوری هراس دارند و میدانند با رشد علم دیگر جایی در سیستم مدیریت نخواهند داشت. وی با اشاره به جایگاه تعیین کننده فناوری در رشد و توسعه کشور تاکید کرد: کشور نیاز به متخصص دارد نه هوچی گر. در زمینشناسی و معدن باید همگام با دنیا حرکت کرد نمیتوان از تجهیزات قدیمی ۴۰سال پیش انتظار معجزه داشته باشیم. امروز در دنیا با فضاپیما روی شهاب سنگها فرود آمدهاند و از آن نمونه برداری کردهاند اما ما هنوز در اداراتمان درگیر بروکراسی اداری هستیم.
مدیر طرح توسعه زمین شناسی، معدن وصنایع معدنی در پایان گفت: این طرح بنا دارد با معرفی و شناساندن جاذبههای زمین شناسی، ژئوتوریسم و گردشگری معدن در مناطقی از کشور که سرشار از پدیدههای زمینشناسی است، به منظور ایجاد و توسعه اشتغال پایداراز طریق توسعه گردشگری، اقدام نماید. در این راستا، به منظور ایجاد زمینهها و در پی آن توسعه گردشگری معدن و پدیدههای زمین شناسی، آمادهایم در شرایط سخت کرونایی با حفظ پروتکل در کنار صاحب نظران باشیم و از آنها حمایت کنیم.