تبارشناسی قومی ایرانیان در یک کتاب بررسی شد
کتاب «تبارشناسی قومی و حیات ملی» نوشته «اسماعیل یوردشاهیان» از سوی نشر فرزان روز به چاپ چهارم رسید.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب «تبارشناسی قومی و حیات ملی» نوشته «اسماعیل یوردشاهیان» از سوی نشر فرزان روز به چاپ چهارم رسید.
این کتاب در سه بخش شامل تبارشناسی (فصول: خاستگاه قومی و حیات ملی - تبار اقوام)، زبان و فرهنگ مشترک (فصول: تعریف زبان – گفتمان و واژگان مشترک) و پدیدارشناسی (فصل: پدیدارشناسی تاریخی) تدوین شده است.
اسماعیل یوردشاهیان هدف از تدوین این کتاب را نه تاریخنگاری و روایت مسائل زیستی و اجتماعی، بلکه تاریخ و فرهنگ و تمدن جوامع مختلف در طول ادوار تاریخ تا عصر کنونی دانسته است.
نویسنده کوشیده تا ضمن به پرسش گرفتن بسیاری از مسائل گذشته و باورهای تاریخی و فرهنگی، بر مبنای روش و دیدگاهی تازه به تحلیل آنها بپردازد و ضمن زدودن مهگرفتگی و پوشیدگیهای تاریخی و گمانهزنی گذار تاریخی، آینده جوامع کهنسال را در برخورد با اندیشه و عوامل دنیای مدرن، تئوری حیرت اجتماعی مطرح کند.
در پشت جلد این کتاب چنین آمده است:
«ما اکنون در آستانه هزاره سوم هستیم، هزارهای که در آن بسیاری از مسائل در تمام ابعاد دچار دگرگونی خواهد شد. مرزها از بین خواهد رفت و در پیوستگی انسانها و جامعه، پیوندی جهانی روی خواهد داد. در آن مرحله، بسیاری از جوامع توان بقا خواهند یافت و بسیاری دیگر از بین خواهند رفت.
اما مردم آسیا و بهخصوص سرزمین ما ایران، چه وضعیتی دارند؟ چقدر توان گذر از آستانه هزاره سوم را دارا هستند؟در شرایط گسترش جریان آزاد اطلاعات و ارتباطات و تداوم روند توسعه، چه وضعیتی خواهند داشت؟ نقش قومیت و قومیتمداری و ملیت در این میان چیست؟»