توضیحات وزیر ارشاد درخصوص مسدودشدن سایتهای خبری بدون مجوز
از نظر قانون مطبوعات، همه مطبوعات و نشریات مکتوب و رسانههای خبری دیجیتال، خبرگزاریها و هر کسی که میخواهد نشریهای را منتشر کند، باید از هیئت نظارت بر مطبوعات مجوز بگیرد.
وزیر ارشاد تعداد سایتهای خبری فاقد مجوز را که فهرست آنها برای تعیین تکلیف نهایی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شده است، حدود ۲۵۰ مورد ذکر کرد.
به گزارش ایلنا علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از خانه کتاب درباره مسدودشدن برخی سایتهای خبری بدون مجوز قانونی گفت: از نظر قانون مطبوعات تمام رسانهها باید مجوز فعالیت داشته باشند.
وی افزود: از نظر قانون مطبوعات که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کرده، همه مطبوعات و نشریات مکتوب و رسانههای خبری دیجیتال، مشمول این قانون هستند یعنی به همان نحو که هر کسی که میخواهد نشریهای را منتشر کند، باید از هیئت نظارت بر مطبوعات مجوز بگیرد، سایت خبری دیجیتال و یک خبرگزاری هم باید مجوز بگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تاکنون سه ضرب الاجل برای دریافت مجوز به سایتهای خبری فاقد مجوز داده شده است، گفت: سایتهای خبری فاقد مجوز باید فیلتر شوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آبان ماه سال گذشته(دی ماه و بهمن ماه سال گذشته و خردادماه سال جاری) به سایتهای خبری فاقد مجوز برای گرفتن مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات ضرب الاجل داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد که این وزارتخانه فهرستی از اسامی سایتهای دارای مجوز که در حدود ۲۵۰ سایت بودهاند را برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارسال کرده و فیلتر سایت خبری فاقد مجوز را خواستار شده است.
جنتی در عین حال گفت: وزارت ارشاد خواهان آن است تا سایتهای خبری مجوز بگیرند و این مجوز نیز به راحتی صادر میشود؛ در جلسه اخیر هیات نظارت بیش از ۴۰ مجوز برای فعالیت سایتهای خبری صادر شد تا این سایتها شناسنامه داشته و تحت قانون مطبوعات فعالیت کنند.