خبرگزاری کار ایران

ادیانی در نطق میان دستور:

آسیب‌های ساختاری و رفتاری مجلس را تهدید می‌کند

آسیب‌های ساختاری و رفتاری مجلس را تهدید می‌کند
کد خبر : ۸۱۶۴۰۰

یک نماینده مجلس گفت: حوزه انتخابیه ای داریم که با حدود دو میلیون جمعیت دو نماینده دارد و حوزه انتخابیه ای دیگر با ۴۰ هزار جمعیت یک نماینده دارد.

به گزارش ایلنا، سید علی ادیانی  در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی در  نطق میان دستور با یادآوری اینکه مجلس یازدهم را در پیش داریم، گفت: بر این اساس ذکر چند نکته ضروری است؛ همه ما در ادبیات و گفتمان باور داریم که مجلس نماد جمهوریت و مردم سالاری دینی است اما دو آسیب یعنی آسیب های ساختاری و رفتاری آن را تهدید می کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نمونه ای از آسیب های ساختاری تهدید کننده نهاد قانونگذاری، افزود: در مجلس اول و دوم حد نصاب رای اکثریت مطلق آرا ماخوذه صحیح مردم بود یعنی ۵۰ درصد رای؛ در مجلس سوم، چهارم و پنجم حد نصاب از یک دوم به یک سوم تنزل پیدا کرد و در مجلس ششم تا دهم دوباره شجره طیبه جمهوریت و برخورداری به حمایت آرای مردم را کوتاه‌تر کردیم؛ ما مجلسیان قانون گذاشتیم و شورای نگهبان آن را تایید کرد و حد نصاب آرا را یک چهارم پیش بینی کردیم.

وی خطاب به نمایندگان ادامه داد: آیا می دانید از مجلس ششم تا دهم ما نمایندگان میانگین با ۳۸ درصد آرای صحیح ماخوذه مردم در مجلس حضور داریم یعنی ۶۲ درصد آرای داده شده صحیح و این موارد تکانه های جدی برای همه ما و شما است.

نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس یادآور شد: در مجلس یازدهم باز هم شجره طیبه جمهوریت که باید به آن افتخار کنیم و نماد بارز و بال گسترده نظام مقدس جمهوری اسلامی است را کوتاه تر کردیم؛ در مجلس نهم تصویب شد حد نصاب رای یک پنجم آرا است یعنی نمایندگان منتخب مردم مجلس یازدهم با ۲۰ درصد آرا حضور پیدا خواهند کرد و این مصوبه به دلیل بازگشت از سوی شورای نگهبان به مجلس نهم نرسید.

ادیانی عدم عدالت انتخاباتی و نبود عدالت حاکم بر نظام انتخاباتی کشور را دومین ایراد ساختاری مجلس دانست و گفت: حوزه انتخابیه ای داریم که با حدود دو میلیون جمعیت دو نماینده دارد و حوزه انتخابیه ای دیگر با ۴۰ هزار جمعیت یک نماینده دارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به آسیب های رفتاری تهدیدکننده نهاد قانونگذاری، ادامه داد: نپرداختن و عدم اهتمام جدی به انجام وظایف نمایندگی از جمله این رفتارها است؛ برخی نمایندگان ادوار مختلف مجلس در حد دستیار اجرائی تنزل پیدا کرده‌اند آن وقت می خواهیم در راس امور هم باشیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، افزود: کجاست گزارش فرآیند قانونگذاری و اعمال نظارت نمایندگان؛ بر اساس ماده ۲۳۵ گزارش عملکرد رئیس جمهور و وزرا در مردادماه هر سال باید به مجلس ارائه شود اما ارائه نمی شود چرا در برابر قانونی که خودمان وضع می‌کنیم سکوت می‌کنیم؛ کجا است آن سبقه پررنگ نظارت تا تکانه‌های جدی بر مجموعه کسانی که قصور و تقصیر را دارند داشته باشیم.

وی از دولت بابت تهیه طرح و تصویب لایحه منطقه آزاد تجاری و اینکه منطقه چبکرود شهرستان جویبار جزو لکه منطقه آزاد تجاری است و همچنین از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ( ره ) برای اختصاص ۲۰ میلیارد تومان به نساجی مازندران تشکر کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز