خبرگزاری کار ایران

موسوی در نشست خبری:

اتهام دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات آرامکو از بیخ بی‌اساس است/ آزادی امثال مازیار ابراهیمی نشان‌دهنده پویایی نظام است/ نفتکش بریتانیایی به زودی رفع توقیف می‌شود

اتهام دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات آرامکو از بیخ بی‌اساس است/ آزادی امثال مازیار ابراهیمی نشان‌دهنده پویایی نظام است/  نفتکش بریتانیایی به زودی رفع توقیف می‌شود
کد خبر : ۸۱۰۴۲۲

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اتهام دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات آرامکو گفت: ما این فرافکنی‌ها را رد می‌کنیم. از حقوق مردم یمن دفاع می‌کنیم اما اتهام اقدام نظامی همان فریب و دروغ حداکثری است. کشورهای وابسته همچنان وابسته هستند و کشورهای دیگر برای دوشیدن آنها این حرف‌ها را میزنند. این اتهام از بیخ بی‌اساس است

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سیدعباس موسوی در نشست خبری امروز خود ضمن تسلیت ایام شهادت امام حسین (ع) گفت: در یکی دو روز آینده روز شعر و ادب پارسی را پیش رو داریم که یاد استاد شهریار را گرامی می‌داریم.

وی افزود: در چهارچوب دیپلماسی فعال ایران در هفته‌های اخیر تحرکات دیپلماتیک زیادی چه در سطح وزیر خارجه و رئیس‌جمهور را شاهد بودیم. امروز هم آقای روحانی در ترکیه هستند و امیدواریم مذاکرات پیش رو نتایج خوبی برای مردم سوریه داشته باشد.

ظریف به زودی نیز مهیای سفر به نیویورک می‌شود

موسوی ادامه داد: سفر دکتر ظریف به کشورهای مختلفی را نیز شاهد بودید که به زودی نیز مهیای سفر به نیویورک می‌شوند. در نیویورک هم دیدارها با مقام‌های کشورهای دوست برقرار است.

اتهام دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات آرامکو از بیخ بی‌اساس است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در خصوص اتهام دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات آرامکو گفت: ٥ سال یمن درگیر جنگ است و ائتلاف سعودی‌ها مرتکب جنایات جنگی زیادی شدند و طبیعی است نیروهای یمنی واکنش نشان دهند. ما این فرافکنی‌ها را رد می‌کنیم. از حقوق مردم یمن دفاع می‌کنیم اما اتهام اقدام نظامی همان فریب و دروغ حداکثری است. کشورهای وابسته همچنان وابسته هستند و کشورهای دیگر برای دوشیدن آنها این حرف‌ها را میزنند. این اتهام از بیخ بی‌اساس است.

آزادی امثال مازیار ابراهیمی نشان‌دهنده پویایی نظام است

وی در خصوص گزارش بی بی سی در رابطه با مازیار ابراهیمی گفت: اجازه بدهید وارد مسائل امنیتی نشوم. تنها می‌دانم ایران متهمانی را دستگیر کرده و براساس شواهد بازجویی شدند و بعد عده‌ای در چهارچوب پویا بودن نظام، آزاد و حق و حقوق آنها جبران شد. معاندان در این خصوص اقداماتی انجام دادند اما این نشان پویایی نظام است.

موافقت ترامپ با ایجاد خط اعتباری فرانسه به ما ربطی ندارد

موسوی در رابطه با امکان موافقت ترامپ با ایجاد خط اعتباری فرانسه برای حفظ برجام گفت: ایران بعد از بی‌عملی کشورهای اروپایی اقداماتی انجام داده و آنها هم متعهد به اجرای تعهداتی بودند که خرید نفت ایران و تسهیل مبادلات بانکی جزو این تعهدات بود. در چهارچوب پیشنهادات فرانسه این مساله هم مطرح است و از آنجایی که هنوز برخی کشورها باید برای اجرای تعهداتشان از دیگران اجازه بگیرند، جای تاسف دارد. تعهد آنها پشتوانه قطعنامه شورای امنیت را دارد اما برای اجرای همین تعهد باید از کشور دیگری اجازه بگیرند. من نمی‌دانم شرایط فعلی اجازه و مذاکره آنها در چه مرحله‌ای است. ما همچنان منتظر اقدام اروپا برای اجرای تعهداتشان هستیم و رایزنی ما ادامه دارد. موافقت ترامپ به ما ربطی ندارد.

وی در رابطه با مساله توریسم سلامت گفت: یکی از مزیت‌های نسبی ایران علاوه بر مراکز فرهنگی و تاریخی که برای توریست‌ها علاقمندی ایجاد کرده مساله توریسم سلامت است و وزارت خارجه همواره در این رابطه با وزارت‌خانه‌های مربوطه همکاری می‌کند.

دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا در دستور کار ما نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در خصوص گمانه زنی برای دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا گفت: چنین دیداری در دستور کار ما نیست و فکر هم نمی‌کنم چنین اتفاقی بیفتاد و آقای روحانی هم مواضع ایران را اعلام کردند.

اقدامات حقوقی برای بازپس‌گیری اموال ایران از کانادا آغاز شده است

موسوی در پاسخ به سوالی در خصوص اقدام اخیر کانادا در فروش املاک ایران گفت: این پرونده جدید نیست و حکمش دو سال پیش صادر شد و ما همان زمان هشدار دادیم و بعد از اقدام هم گفتیم این اقدام برخلاف نص صریح قانون است و ایران حق خود را برای بازپس‌گیری اموال محفوظ می‌داند و اقدامات حقوقی ما آغاز شده است.

وی در رابطه با ایجاد پیمان پولی ایران و روسیه گفت: ایران با توجه به اقدامات آمریکا در استفاده از دلار و استفاده ابزاری از آن تصمیم گرفته با کشورها از مکانیسم های مالی استفاده کند و تبادل با ارز ملی کشورها در همین راستا آغاز شده است و این پیمان نیز در راستای همین مکانیسم مالی است و امیدواریم تسری پیدا کند.

محدودیت بازرسی آژانس از دانشگاه‌ها ربطی به کاهش تعهدات ما ندارد

موسوی در خصوص محدودیت بازرسی آژانس از دانشگاه‌ها و تایید وزارت علوم گفت: این بازدیدها مربوط به برجام نیست و داوطلبانه و ذیل پروتکل الحاقی است تا بهانه را از دست مخالفان بگیریم و ربطی به کاهش تعهدات ما ندارد.

دستگیری سه تبعه دستگیر شده استرالیایی را  باید از نهادهای امنیتی بپرسید

موسوی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر رایزنی‌های استرالیا در خصوص سه تبعه دستگیر شده این کشور در ایران و دیدار وزرای خارجه ایران و استرالیا در بنگلادش گفت: یک مورد دستگیری تبعه استرالیا سال گذشته اتفاق افتاد که به دلیل جاسوسی بود و به حبس محکوم شد و من در دو مورد بعدی اطلاعی ندارم و باید از نهادهای امنیتی بپرسید. دیدار وزیر خارجه استرالیا با ظریف هم در حاشیه اجلاسی بوده که وزیر امور خارجه کشورمان در بنگلادش شرکت کردند.

به اجرای تعهدات اروپا در چهارچوب برجام دل نبسته‌ایم

وی در خصوص موضع وزارت خارجه در خصوص اخراج بولتون از کاخ سفید گفت: ما اظهارنظری نمی‌کنیم چراکه هرازگاهی این اتفاق در کاخ سفید می‌افتد و کسی توسط آقای ترامپ اخراج می‌شود و برای ما مسائل عملی و اقدامات مهم است که آنها امروز از آن با عنوان فشار حداکثری یاد می‌کنند.

موسوی همچنین در خصوص میزان امیدواری برای اجرای تعهدات اروپا گفت: امیدواری همیشه هست ولی به اجرای تعهدات اروپا در چهارچوب برجام دل نبسته‌ایم. تجربه ١٦ ماهه نشان داده امیدواری کم است اما ما پنجره دیپلماسی را نبسته‌ایم.

سفر مقتدی صدر به ایران مساله تازه‌ای نیست و پیام خاصی ندارد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص سفر اخیر مقتدی صدر به ایران و اهداف و دلایل این سفر گفت: آقای صدر رفت و آمد به ایران دارند و سال‌های قبل بسیاری از مقام‌های عراقی در ایران ساکن بودند و رفت و آمد داشتند در نتیجه حضور ایشان مساله تازه‌ای نیست و پیام خاصی ندارد. حضور ایشان برای ما و دولت عراق غنیمت است.

نفتکش بریتانیایی به زودی بندر ما را ترک می‌کند

وی در رابطه با آخرین تحولات مربوط به نفتکش بریتانیایی گفت: مطلع هستم که مراحل اداری و حقوقی رو به پایان است و ظرف یکی دو روز آینده این کشتی بندر ما را ترک می‌کند. در این رابطه بحث میانجی‌گری نیز مطرح نیست و این کشتی تخلفاتی کرده بود که اقدامات حقوقی انجام شد و کشتی به زودی رفع توقیف می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص پیشنهاد ایران برای آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای گفت: پیشنهاد ظریف کماکان پابرجا است و می‌گوییم منطقه متعلق به کشورهای منطقه است و امنیت آن نیز باید توسط همین کشورها تامین شود و ناامنی توسط کشورهای خارج از منطقه ایجاد می‌شود. ایران همیشه همسایگان خود را در اولویت قرار داده هرچند برخی از آنها تحت تاثیر دیگران روابط خوبی با ما ندارند.

در صورت ادامه همین روند گام چهارم نیز برداشته می‌شود

موسوی در خصوص گام سوم و اقدامات اروپا گفت: در اجرای گام سوم مصمم هستیم و در صورت ادامه همین روند گام چهارم نیز برداشته می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص امکان ایجاد محدودیت برای وزیر امور خارجه در سفر به آمریکا گفت: اگر شرایط مهیا باشد آقای ظریف سفر خواهند کرد و تحریم ایشان هم اقدامی عجیب بود و البته هیچ ابایی هم در ایجاد مشکل برای مقام‌های ایرانی ندارند و نگران فعالیت‌های روشنگرانه وزیر خارجه هستند که البته حق دارند. هر زمان ایشان به آمریکا سفر می‌کنند سیل درخواست دیدار و مصاحبه تسلیم دفتر ما می‌شود و آنها هم علنی گفتند تحمل چنین فضایی را ندارند.

وزارت خارجه از مجاری رسمی به موضوع لغو ویزای دانشجوهای ایرانی در آمریکا اعتراض خواهد کرد

موسوی در رابطه لغو ویزای برخی دانشجوهای ایرانی در آمریکا گفت: این موضوع نیز در ادامه سیاست‌های کوتاه نظرانه ایالات متحده است که علیرغم شعارهای حقوق بشری برای دانشجوها مشکل و محدودیت ایجاد می کنند. قطعا وزارت خارجه از مجاری رسمی به این موضوع اعتراض خواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این خصوص که آیا آغاز گام سوم باعث ناامیدی اروپا برای نجات برجام شده گفت: برجام یک توافق بین‌المللی است که یک طرف بصورت غیرقانونی از آن خارج شد و سایر طرف‌ها نیز به تعهدات خود عمل نکردند. ایران نمی‌توانست یکجانبه به تعهدات برجام عمل کند و تعهدات خود را کاهش داد. به نفع جامعه بین‌الملل است که این توافق حفظ شود.

در آستانه یک توافق خوب برای ایجاد آرامش در سوریه هستیم

وی در پاسخ به این سوال که آیا نماینده سوریه نیز در ترکیه حضور پیدا خواهد کرد، گفت: این نشست سه‌جانبه و نشست سران سه کشور است. این جلسه مهم است و در آستانه یک توافق خوب برای ایجاد آرامش در سوریه هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به حضور نیروهای آمریکایی در منطقه امن شمال سوریه و اقدامات ترکیه برای تسلط در بخشی از این منطقه گفت: ایران در کنار روسیه و ترکیه به دلیل دغدغه‌های امنیتی همچنین این دغدغه را دارد که علاوه بر کاهش تنش همواره تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه توسط همه و به ویژه این سه کشور حفظ شود. قطعا این دغدغه‌ها در نشست سه کشور مطرح می‌شود و امیدواریم به نتیجه برسند. لازم است همه ما تمامیت ارضی سوریه را حفظ کنیم و محوریت دولت ملی سوریه را به رسمیت بشناسیم.

٢٠ پرونده بازداشت به دلیل دور زدن تحریم‌ها را پیگیری می‌کنیم

موسوی در خصوص آخرین وضعیت استاد ایرانی بازداشت شده در آمریکا گفت: وزارت خارجه از روز اول بازداشت ایشان که به دلیل واهی دور زدن تحریم‌ها انجام شده مساله را پیگیری کرده است. بعد از برجام عملا تحریمی نبوده که کسی دور بزند و بازگشت تحریم‌های آمریکا هم از نظر ما غیرقانونی است. تنها این پرونده نیست و ما ١٩ تا ٢٠ پرونده داریم که برخی به درخواست آمریکا در اروپا بازداشت شده‌اند و امکان استردادشان به ایالات متحده وجود دارد. ما از مجاری سیاسی و حقوقی اقدام کرده‌ایم و تا آزادی آنها به اقدامات خود ادامه می دهیم.

از محور مذاکرات روسای جمهور در ترکیه اطلاعی ندارم

 وی در خصوص درخواست اسرائیل از روسیه برای اعطای آزادی عمل به این کشور برای برخورد با ایران در سوریه و امکان اعتراض ایران به روسیه در نشست آنکارا گفت: من از محور مذاکرات روسای جمهور در ترکیه اطلاعی ندارم اما در خصوص سخنان گزاف رژیم جعلی اسرائیل این صحبت‌ها مصرف داخلی دارد و مربوط به انتخابات این کشور است.

عدد و رقم‌های موضوع سرمایه‌گذاری چین در ایران واقعیت ندارد

موسوی درباره برخی از اخبار مبنی سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیاردی چین در صنایع نفت و گاز ایران خاطرنشان کرد: ما سند جامع راهبردی با چین در سال ۹۴ امضا کردیم که آن سند بر روابط همه جانبه و راهبردی ایران و چین تاکید می‌کند. چین شریک نخست تجاری ما در جهان است و روابط ما نیز راهبردی است.

این دییلمات کشورمان با اشاره به سفر اخیر ظریف به پکن ابراز داشت: در سفر اخیر ظریف به چین، پیش‌نویس سند جامع همکاری‌ها ارائه شد که در حال بررسی است. در این سند و سایر اسناد، موضوعات مختلف همکاری میان دو کشور گنجانده خواهد شد. عدد و رقم‌ها و موضوعاتی که در رسانه‌ها مطرح شده، واقعیت ندارد ولی موضوع سرمایه‌گذاری دو کشور همواره وجود داشته است و جزیی از برنامه راهبردی ایران و چین است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز