خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

ادامه انتقادها به عملکرد رسانه ملی/ آیا صدا و سیما از سیاست‌های کلی نظام بی‌خبر است؟

ادامه انتقادها به عملکرد رسانه ملی/ آیا صدا و سیما از سیاست‌های کلی نظام بی‌خبر است؟
کد خبر : ۱۶۲۸۳۶۲

یک فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به برنامه‌های صدا و سیما در هفته گذشته مبنی بر تخریب و توهین به مقامات عربستان و بزرگان اهل سنت گفت: گویا صدا و سیما از سیاست‌های کلی نظام بی‌خبر بوده و هر کاری می‌خواهد انجام می‌دهد و بعد هم عذرخواهی می‌کند، این واقعاً غیرقابل قبول است. باید مشخص شود که سیاست‌گذاری داخلی در صدا و سیما چگونه است و چرا این سیاست‌ها به تمامی مدیریت‌ها دیکته نشده است. اگر برنامه‌ای از قبل ضبط شده، باید اصلاح شود و اگر زنده است، باید توجه ویژه‌ای به آن شود. این مسائل نباید به‌سادگی نادیده گرفته شوند و باید با دقت و تردید بیشتری پیگیری شوند تا مشخص شود که آیا واقعا سهواً بوده یا اشتباهی در کار بوده چراکه اهمیت این مسئله بسیار بالاست.

عزت‌الله یوسفیان ملا فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره اقدامات اخیر صدا و سیما مبنی بر توهین به بزرگان اهل سنت و تمسخر وزیر امور خارجه عربستان با وجود عزل مدیر مربوطه و عذرخواهی صورت گرفته گفت: ما قانون اساسی را داریم که وظایف صدا و سیما را مشخص می‌کند. بعد از قانون اساسی، برنامه‌ها و سیاست‌های کلی نظام را داریم. سیاست‌های کلی نظام کاملا مشخص است. موضع‌گیری صدا و سیما در امور سیاسی، حتی در مسائل تفریحی و تنوعی و به قول آقایان فوق برنامه فرهنگی مثل ورزش، موسیقی و غیره همه در سیاست‌های کلی تبیین شده که به چه صورتی باشد.

باید بپذیریم که برخی سیاست‌های ما در صدا و سیما به روز نیست

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید براساس قانون اساسی هر ده سال در صورت تشخیص اگر نیاز به بازنگری باشد قانون اساسی می‌تواند بازنگری شود در واقع براساس اصل صد و هفتاد و هفت رهبری می‌توانند دستور بازنگری قانون اساسی را بدهند و یک بار هم این اتفاق افتاده است. یعنی در سال ۱۳۶۸ ده سال از پس از گذشت انقلاب در سال پنجاه و هفت، امام دستور بازنگری در قانون اساسی را صادر کردند و بعد از فوت امام، رهبری آن را تائید فرمودند و آن را به رفراندوم گذاشتند. 

این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: دو بخش در قانون اساسی بسیار حساس بود که در اصلاح قانون اساسی به آن توجه شد؛ اولی تمرکز مدیریت در قوه قضاییه بود. در آن زمان ما شورای عالی قضایی داشتیم. پنج نفر از آقایان می‌آمدند دادستان کل، رئیس دیوان کشور منتخب رهبری، سه نفر هم از فقها به انتخاب قضات سراسر کشور در آن حضور داشتند. مسئله مهم بعدی صدا و سیما بود. ما در آن زمان شورای سرپرستی صدا و سیما را داشتیم که پنج نفر عضو آن بودند الان هم داریم اما شورای سرپرستی به معنای شورای سرپرستی قبل از بازنگری قانون اساسی نیست.

یوسفیان ملا تصریح کرد: الان شورای سرپرستی تا حدودی سیاست گذاری و بعضی از نظارت‌ها را دارد ولی اصل سیاست را شورا و رییس شورا که منتخب رهبری است تبیین و بررسی می‌کند. ما باید بپذیریم که برخی سیاست‌های ما در صدا و سیما به روز نیست در حالی که باید به روز و حتی به ساعت هم باید باشد. یک شخصیت از عربستان می‌آید. این شخصیت در حقیقت ولیعهد عربستان است چراکه پادشاه عربستان که الان در قید حیات است، پسرش محمد بن سلمان ولیعهد است. ایشان هم برادر کوچک محمد بن سلمان پسر پادشاه عربستان است. اگر بعد از صد و بیست سال فرض کنید پادشاهی عربستان از دنیا برود و محمد بن سلمان پادشاه شود ایشان ولیعهد است از سوی دیگر ایشان عالی‌ترین مقام ارتش عربستان هم هست و این وزیر تمام اختیارات را داشته و شخصیت اول ارتش در عربستان است.

اگر سیاست کلی نظام برقراری رابطه با کشوری خاص باشد این مسئله باید در تمامی ابعاد عملیاتی شود

وی ادامه داد: ایشان اگر یک وزیر معمولی بود نمی‌توانست به ملاقات رهبر انقلاب برود و حتی به ملاقات رییس‌جمهور هم نمی‌توانست برود و در سطح خود دیدار می‌کرد اما چون مقام بالایی دارد و در اصل یک پیام بسیار مهم برای جمهوری اسلامی ایران داشت، این دیدارها صورت گرفت؛ چراکه بعد از مدت‌ها کدورتی که بین دو کشور بود و به سفارت عربستان حمله شده بود و از آن طرف هم اعدامی‌هایی از شیعیان داشتند و مسائلی ایجاد شده بود و کدورت بسیار زیاد بود اما به هر حال این مسئله و سفر برای این بود که این کدورت‌ها کنار گذاشته شود بنابراین همه دستگاه‌هایی که مرتبط با این سفر هستند و در خط مقدم هستند مانند صدا و سیما باید با دقت به وظیفه خود عمل کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: آیا صدا و سیما نمی‌تواند تا این حد هم سیاستش را به روز کند که بداند وقتی فردی در این سطح به ایران سفر داشته چه سیاستی را باید اعمال کند و بعد در برنامه‌ای که آنچنان که باید و شاید سیاسی نیست چرا باید این کم‌توجهی‌ صورت بگیرد؟ برای دعوت و ورود یک مقام به کشور زحمات بسیاری کشیده می‌شود و این امر مانند دعوت همسایه یا دوستی نزدیک نیست که ناگهانی بخواهند به هم سر بزنند. بلکه این اقدام برنامه‌ریزی طولانی نیاز دارد و کارشناسان از ابعاد مختلف برای آن بررسی‌های دقیقی انجام می‌دهند. آیا واقعاً سیاست‌ها به‌روز نیستند که صدا و سیمای ما بداند در این زمینه چگونه عمل کند؟ 

یوسفیان‌ملا گفت: الان که زمانی نیست که به سفارت حمله شده باشد آن قضایا برای چند سال پیش بود به هر حال آن زمان گلایه‌هایی وجود داشت ما در سفر حج با مشکلاتی مواجه بودیم؛ تعداد زائران و برخوردها در فرودگاه‌های جده و مدینه و دیگر نقاط، همگی از چالش‌های ما بودند. حالا هم که چنین اتفاقی افتاده، تمامی دستگاه‌ها به‌ویژه آن‌هایی که در خط مقدم اطلاع‌رسانی قرار دارند، باید آماده باشند. صدا و سیما نمی‌تواند به سادگی از این موضوع غافل شود. در واقع، صدا و سیما نه تنها باید به اطلاع‌رسانی بپردازد، بلکه باید به سایر رسانه‌ها هم خط بدهد و سیاست‌های کلی نظام را منتقل کند. اگر سیاست کلی نظام بر این باشد که با کشوری خاص رابطه حسنه‌ای برقرار شود، این مسئله باید در تمامی ابعاد عملیاتی شود. اگر بگوییم صدا و سیما از این موضوع بی‌خبر بوده، پس اخبار و تفاسیر و تمامی جزئیات از لحظه ورود تا استقبال از این مقام عربستانی چطور از صدا و سیما منتشر شده است؟ این اقدامات منتهای ناهماهنگی و ناهمگونی در داخل صدا و سیما است که به وضوح مشهود است. 

گویا صدا و سیما از سیاست‌های کلی نظام بی‌خبر بوده و هر کاری می‌خواهد انجام می‌دهد و بعد هم عذرخواهی می‌کند

وی ادامه داد: شورای امنیت ملی کشور مسئول نظارت بر اجرای سیاست‌هایی است که زیر نظر رهبری انجام می‌شود و تصمیمات آنجا پس از تأیید رهبری عملیاتی می‌شود. به عنوان مثال درباره همین سفر، وزیر امور خارجه که مسئول و متولی این سفرهاست یک عضو از این شوراست، صدا و سیما هم در این شورا حضور دارد و از سیاست‌های کلی مطلع است. اینگونه نیست که به آنها خبر بدهند بلکه خودش در مرکز تصمیم‌گیری است. اما آیا مدیریت صدا و سیما نمی‌تواند این اطلاعات را به زیرمجموعه‌های خود منتقل کند؟ مانند یک کلید که به ده‌ها لامپ مرتبط است و همه آنها را روشن می‌کند. مدیریت و ریاست صدا و سیما باید به گونه‌ای عمل کنند که این گونه مشکلات پیش نیاید. حتی اگر فرض کنیم که سوءنیتی وجود نداشته، آیا این افراد اخبار را دنبال نمی‌کنند، بنابراین باید از سفر مهمانان آگاه باشند و می‌دانند که ما مهمانی داشتیم که خدمت مقام معظم رهبری رفته و این نشان‌دهنده اهمیت موضوع است. اگر اطلاعات این افراد تنها از خبرهای بیرونی تأمین می‌شد هم نباید چنین اتفاقاتی می‌افتاد.

این فعال سیاسی تاکید کرد: با توجه به این موضوعات این به ذهن می‌رسد که نکند در اینجا شیطنتی صورت گرفته باشد که همزمان با ورود چنین مهمان این اتفاقات در برنامه‌های دیگر بیفتد گویا صدا و سیما از سیاست‌های کلی نظام بی‌خبر بوده و هر کاری می‌خواهد انجام می‌دهد و بعد هم عذرخواهی می‌کند، این واقعاً غیرقابل قبول است. باید مشخص شود که  سیاست‌گذاری داخلی در صدا و سیما چگونه است و چرا این سیاست‌ها به تمامی مدیریت‌ها دیکته نشده است. اگر برنامه‌ای از قبل ضبط شده، باید اصلاح شود و اگر زنده است، باید توجه ویژه‌ای به آن شود. این مسائل نباید به‌سادگی نادیده گرفته شوند و باید با دقت و تردید بیشتری پیگیری شوند تا مشخص شود که آیا واقعا سهواً بوده یا اشتباهی در کار بوده چراکه اهمیت این مسئله بسیار بالاست.

بی‌اطلاعی صدا و سیما از وقایع جاری کشور، جای تأسف دارد

گویا عده‌ای در صدا و سیما دست به دست هم داده‌اند تا ایجاد نفرت و بدبینی کنند

یوسفیان‌ملا تصریح کرد: بدون شک، این موضوع از نظر سیاسی و حتی اقتصادی بسیار حائز اهمیت است. سفرهای دیپلماتیک برای کشور هزینه‌های قابل توجهی در پی دارد. تنها آوردن مهمانان، رزرو هتل و پذیرایی کردن آن‌ها نیست؛ بلکه هزینه‌های جانبی فراوانی هم به ویژه در شرایط کنونی که ما به دنبال دعوت افراد و شخصیت‌های تاثیرگذار از کشورهای عربی هستیم، وجود دارد. به‌ویژه کشورهایی مانند عربستان که در مسائل غزه و فلسطین نظرات قابل توجه و خوبی دارند و به هر حال می‌دانند که جمهوری اسلامی به‌عنوان خط مقدم مقاومت شناخته می‌شود و ورود این مهمانان به کشور باید به تقویت این سفر کمک می‌کند، نه تضعیف آن.

وی تاکید کرد: عدم توجه و بی‌اطلاعی صدا و سیما از وقایع جاری در کشور، جای تأسف دارد. در حالی که باید تمامی بخش‌های صدا و سیما در جریان وقایع و سیاست‌های کلی باشند. این‌گونه نیست که هر قسمت به‌صورت خودمختار عمل کند و هیچ ارتباطی با سیاست‌های کلی نداشته باشد. اگر افرادی که در این زمینه فعالیت کرده‌اند، اطلاعاتشان تنها از منابع بیرونی هم بوده، نباید این اتفاق می‌افتاد حتی اگر مقام مافوقی هم در این زمینه اشتباهی کرده باشد، باید به او تذکر داده می‌شد که شرایط تغییر کرده است. رابطه ما با عربستان دیگر مانند یک سال پیش نیست یعنی یک مدیر معمولی هم اگر ارتباطی با سیاست یکپارچه صدا و سیما نداشت می‌توانست تذکر بدهد اما گویا عده‌ای در صدا و سیما دست به دست هم داده‌اند تا این برنامه به‌گونه‌ای طراحی شود که ایجاد نفرت و بدبینی کند. واقعاً جای تردید دارد که آیا این مسئله ساماندهی شده یا اینکه افرادی از پشت پرده در این زمینه دخالت‌های ناروایی داشته‌اند؟

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز