جمالینژاد در گفتوگو با ایلنا:
آثار تاریخی و ساختمانهای عمومی استان اصفهان در خطر نابودی قرار دارند/ برنامهریزی برای جلوگیری از گسترش فرونشست

استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه فرونشست زمین، منجر به تخریب بناهای تاریخی و ساختمانهای عمومی شده است، گفت: با مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی یک طرح مطالعاتی منسجمی را تهیه کردهایم و قرار است سازمان برنامه و بودجه هم یک میزانی اعتبار تخصیص دهد، خود ما هم میزانی اعتبار بگذاریم و از صنایع هم میزانی اعتبار بگیریم و از طریق تجمیع اعتبارات اقداماتی را برای جلوگیری از گسترش فرونشست انجام دهیم.
مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره برنامهریزی برای کاهش فرونشستهای زمین در استان اصفهان گفت: در جلسه اخیر استانداران هم توسط معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مطرح شد که بیشترین فرونشست را در مناطق شهری در استان اصفهان داریم و به همین جهت ما همیشه دغدغه داریم.
وی ادامه داد: شهر اصفهان یک شهر تاریخی است؛ شهرهای تاریخی زیاد دیگری هم در استان اصفهان مانند کاشان، زواره و نایین داریم و یقیقا این فرونشست خیلی از آثار تاریخی ما را هم از بین میبرد و تخریب میکند. همچنین خیلی از مدارس و ساختمانهای عمومی ما به خاطر همین فرونشست از حیز انتفاع ساقط میشوند به همین دلیل ما با مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی یک طرح مطالعاتی منسجمی را تهیه کردهایم و قرار است سازمان برنامه و بودجه هم یک میزانی اعتبار تخصیص دهد، خود ما هم میزانی اعتبار بگذاریم و از صنایع هم میزانی اعتبار بگیریم و از طریق تجمیع اعتبارات اقداماتی را برای جلوگیری از گسترش فرونشست انجام دهیم.
استاندار اصفهان گفت: نمی شود فرونشست را صفر یا کم کرد اما حداقل میتوانیم جلوی گسترش بیشتر آن را بگیریم و آن را کند کنیم و تلاش کنیم این اتفاقات دیگر نیفتد. تلاش ما بر است که از طریق پروژههای آبی که انجام میدهیم مانند انتقال آب دریا تا حدی بتوانیم گسترش فرونشست را کم کنیم.
جمالینژاد در پاسخ به این سوال که آیا لوله انتقال آب به یزد که تخریب شده بود ترمیم شده و انتقال آب به یزد انجام میشود، گفت: بله انجام شده است.