رئیس دیوان عالی کشور:
خروجی جلسات کارگروههای تخصصی باید حل مشکلات قضایی مردم باشد

رئیس دیوان عالی کشور گفت: در بحث نظارت بر عملکرد احکام، بازرسی و سرکشی از دادگاهها به تنهایی کافی نیست و زمانبر خواهد بود، استفاده از ظرفیت اساتید حقوقدان و یا افراد متخصص در حوزه هوش مصنوعی و بهرهگیری از ابزارهای الکترونیکی باید در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور، در جلسه شورای معاونین ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) رئیس مکتب تشیع اظهار کرد: امام صادق (ع) در مورد نشر معارف دین و شیعه حق بزرگی بر جهان تشیع وعالم اسلام دارند و امیدواریم خداوند به همه ما توفیق دهد بتوانیم پیرو مکتب حقه جعفری باشیم.
رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به حدیث امام صادق (ع) که میفرمایند: صَلاحُ حالِ التَّعایُشِ وَالتَّعاشُرِ مِلْ ءُ مِکْیالٍ ثُلْثاهُ فِطْنَةٌ وَثُلْثُهُ تَغافُلٌ به این معنا که اصلاح زندگانی فردی و معاشرت اجتماعی پیمانه پُری است که دو سومش زیرکی و یک سومش چشم پوشی است، گفت: نادیده گرفتن لغزشهای دیگران، سعه صدر، اغماض و گذشت از جمله ویژگیهایی است که مصادیق آن در زندگی پیامبر و ائمه بسیار است، ان شاءالله، این موارد را سرلوحه زندگی فردی و اجتماعی خود قرار دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت کارگروههای تخصصی دیوان عالی کشور اشاره و تصریح کرد: در کارگروههای تخصصی حقوقی، کیفری و خانواده دیوان عالی کشور مسائل و معضلاتی که در محاکم و دادگاهها وجود دارد با رصد دقیق شناسایی و احصا کنید تا چنانچه نیاز به اصلاح قانون و یا صدور دستورالعملی از سمت رئیس محترم قوه قضاییه داشته باشد موارد را اعلام کنیم.
وی افزود: در برخی موارد مسائل حقوقی به دلیل اختلاف در برداشت و استنباط متفاوت از قانون است که لازم است در هیئت عمومی دیوان عالی کشور مطرح شود تا رای وحدت رویه در این خصوص صادر شود.
رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: کارویژه اصلی کارگروههای تخصصی دیوان عالی کشور و خروجی این جلسات باید برای مردم ملموس باشد و بر مبنای حل گرهای از مشکلات قضایی مردم ورفع موانع در محاکم قضایی باشد.
وی ادامه داد: نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه دو وظیفه مهم دیوان عالی کشور به عنوان عالیترین مرجع قضایی در قانون است که متاسفانه آنطور که شایسته است مورد توجه قرار نگرفته است و این امر مستلزم این است که کار کارشناسی لازم روی آن صورت گیرد و راهکارهای موجود ارائه شود.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: در بحث نظارت بر احکام، بازرسی و سرکشی محاکم استانی به تنهایی کافی نیست و زمانبر خواهد بود، استفاده از ظرفیت اساتید حقوقدان و یا افراد متخصص در حوزه هوش مصنوعی و ابزارهای الکترونیکی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: ایجاد وحدت رویه قضایی یکی دیگر از وظایف دیوان عالی کشور است که مورد غفلت واقع شده و باید با دید وسیعی به آن نگاه کرد، انشاءالله با جمعآوری نظرات و پیشنهادات موجود، در همایشی که در خرداد ماه سال جاری برگزار خواهد شد به این اصل مهم پرداخته خواهد شد.
گفتنی است: در ادامه این جلسه رئیس دفتر و معاونین دیوان عالی کشور به ارائه گزارش از عملکرد مجموعههای تحت مدیریت خود پرداختند.