خبرگزاری کار ایران

ربیعی در جمع خبرنگاران:

دولت موافق حضور زنان در ورزشگاه‌ است/ در تمام دیدارهای ملی زنان حضور خواهند داشت

دولت موافق حضور زنان در ورزشگاه‌ است/ در تمام دیدارهای ملی زنان حضور خواهند داشت
کد خبر : ۸۰۸۷۳۵

سخنگوی دولت با اشاره به حادثه خودسوزی یک دختر جوان گفت: دولت موافق حضور زنان در ورزشگاه‌ است. فعلا برای دیدارهای ملی برنامه‌ریزی شده که در تمام دیدارهای ملی زنان حضور داشته باشند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، علی ربیعی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تسلیت ایام شهادت امام حسین علیه السلام گفت: راه امام حسین علیه السلام راه سالیان زندگی ایرانیان بوده و هست. دولت تدبیر و امید همواره درس عاشورا و ائمه اطهار و آموزه‌های آن‌ها را در جهت‌گیری‌های حرکتش سر لوحه قرار داده است و  وفادارانه به نهضت حسینی اهداف حسینی سال‌های آتی را سپری خواهد کرد .

سخنگوی دولت تاکید کرد: هیچ نسلی بدون قهرمان ذهنی زندگی نکرده و خوشبختانه امام حسین الگوی ذهنی و عملی همه دوران تاریخ ما بوده است. شرف، انسانیت، اخلاق و عدم ذلت‌پذیری و آموزه‌های امام حسین(ع) امروز در سیاست خارجی و چه در رفتار با مردم عزیزمان پیش روی دولت تدبیر و امید است.

وی ادامه داد: از همه مردم برای حضورشان در عزاداری‌های عاشورا تشکر می‌کنیم درس عاشورا همیشه عامل وحدت ملی ما است.

ربیعی با اشاره به حادثه ریزش دیوار باب الرجا در کربلا گفت: حادثه پیش آمده در کربلا را به خانواده‌هایی که عزیزانشان کشته شدند تسلیت می‌گویم هیچ ایرانی هم در این حادثه فوت نکرده است.

وی ادامه داد: امروز با رئیس سازمان حج و زیارت صحبت ‌کردم، ایرانی‌هایی در این حادثه  زخمی شده بودند که الحمدالله حالشان خوب است.

 سخنگوی دولت افزود: از همه حجاج ایرانی که به سلامت معنویات اعمال حج را به جا آوردند و از همه دست‌اندرکاران حج سپاسگزاری می‌کنم. به نمایندگی از دولت از شرکت هواپیمایی ایران ایر تشکر می‌کنیم این شرکت کار عظیمی انجام داد و ۸۸ هزار نقل و انتقال را به تنهایی بدون هیچ شرکت خارجی انجام داد. از مردم عربستان و کارگزاران حج عربستان هم که کمک کردند تشکر می‌کنیم.

وی با اشاره به جلسه سران قوا در هفته پیش گفت: مهمترین جلسه‌ای که در هفته قبل در فاصله دو نشست سخنگویی تشکیل شد جلسه سران قوا به میزبانی  رئیس محترم قوه قضاییه حجت الاسلام و‌المسلمین جناب آقای رئیسی بود. خوشبختانه جلسه خوب و مفیدی برگزار شد و موضوعات مهم کشور در یک فضای صمیمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اوضاع اقتصادی کشور و برنامه‌های هماهنگی سه قوه برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور مورد بررسی قرار گرفت.

علی ربیعی درباره مطالبات جامعه در حوزه‌های مختلف و پاسخ دولت به این مطالبات اظهار کرد: معمولا جامعه هم بهبود وضع اقتصادی و هم اجتماعی را خواستار است. هیچ وقت هیچ کدام به نفع دیگری حذف نمی‌شود.

وی افزود: دولت در بخش مطالبات سیاسی که مهمترین عنصر مشارکت در انتخابات است، تمهیداتی می‌اندیشد که بیشترین مشارکت صورت بگیرد و مردم گزینه‌های بسیاری برای انتخاب داشته باشند.

این مقام مسئول بیان کرد: دولت معتقد است که انتخاباتی پرشور پاسخ ایران به تحریم‌ها خواهد بود.

سخنگوی دولت گفت: در بخش مطالبات اجتماعی که هم پوشانی با مطالبات اقتصادی نیز دارد، دولت قائل به یک گام به پیش و یک گام به پس نیست. دولت اعتقاد دارد خواست زنان برای حضور در پایگاه‌های اجتماعی حرف درستی است.

وی یادآور شد: در دو جلسه گذشته دولت حضور زنان در مناصب مدیریتی بررسی شده و رئیس‌جمهوری به دستگاه‌هایی که عقب بودند بر لزوم جبران فاصله تذکراتی دادند.

ربیعی خاطرنشان کرد: درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها، موضوع سحر خدایاری یکشنبه گذشته در دولت مطرح شد. دولت به طور کلی موافق حضور زنان در ورزشگاه‌ها است و درباره زیرساخت‌های لازم شامل معبر و سرویس جداگانه امروز بنا به گزارش وزیر ورزش تمام ورزشگاه‌ها تهیه شده و برای دیدارهای ملی برنامه‌ریزی صورت گرفته و آمادگی در حال انجام است تا با رعایت ملاحظات علاوه بر بازی‌های ملی در بازی‌های لیگ نیز زنان حضور داشته باشند.

وی تصریح کرد: دولت امیدوار است با مناسب شدن شرایط استادیوم‌ها و رفع نگرانی برخی افراد، این مهم محقق شود ولی بنای دولت تهیه زیرساخت‌ها برای حضور زنان است.

این مقام مسئول بیان کرد: درباره دختری که به دختر آبی مشهور شد نیز گزارشی تهیه شده که در دست بررسی قرار خواهد گرفت.

 ربیعی در پاسخ به سوالی درباره مبارزه با فساد گفت: گام اول مبارزه با فساد از بین بردن زمینه‌هایی مثل یارانه‌ها و وام‌های بانکی است. بحث دوم نیز بحث گلوگاه‌های فساد مانند مجوزها و اختیارات است که این دو مورد مدت‌هاست مورد تاکید دولت قرار دارد و این زمینه‌ها گلوگاه‌ها هر روز محدودتر شده است

وی افزود: برخورد انضباطی یکی از موارد لازم با فساد است ولی گاهی برخی موارد اعلام می‌شود و برخی نمی‌شود. گاهی موارد کوچک در سطح ملی بزرگ می‌شود یا بین تصمیم اتخاذ شده و آثار آن را فساد می‌دانند ولی به طور کلی دولت معتقد است که باید با فساد مبارزه قاطع صورت بگیرد.

ربیعی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتخابات الکترونیکی و ایرادات برخی دستگاه‌ها نیز بیان کرد: دولت یکی از مدافعان حق الناس است و حق رای دادن را همواره محترم می‌داند ولی درباره انتخابات الکترونیک وزارت کشور معتقد است که ایرادات رفع شده است.

وی گفت: ما فکر می‌کنیم انتخابات الکترونیک هم به شفافیت و هم به کاهش هزینه‌ها کمک خواهد کرد.

ربیعی با بیان اینکه بحث مبارزه با فساد مسئله‌ای بود که بیشتر وقت جلسه سران قوا را به خود اختصاص داد، گفت: هر سه قوه عزم جدی برای این کار دارند.

ربیعی افزود: شرایط بین‌المللی، وضعیت برجام، گام سوم که به استحضار ملت ایران رسید از موضوعاتی بود که در نشست اخیر سران قوا مورد بحث قرار گرفت.

وی گفت: امروز نشست هیات دولت را داشتیم و امور استخدامی دهداران و دهیاری‌ها و امور مالی شورای اسلامی تصویب شد. نزدیک به ۶۰ هزار نفر مشمول این تصمیم می‌شوند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز مسائل استخدامی روشن شد. در این جلسه که بر مبنای امنیت شغلی بود، بنا شد اقدامات مناسبی صورت گیرد و جزئیاتش حتما در سایت دولت اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: گزارشی از کرم ابریشم و پیله طرح ارائه شد که بر اساس آن تولیدات  ما از ۳۰۰ تُن، به ده هزار و ۴۰۰ تن رسیده است. یا در تولید پنبه ۲۷ درصد افزایش داشته‌ایم.

ربیعی گفت: ما در تولیدات کشاورزی خود به سمت مقرون به صرفه شدن حرکت می‌کنیم. گزارشی امروز در جلسه ارائه شد چه در بحث گندم، برنج و چه در بحث پنبه و کرم ابریشم بحث این است که تولیدات کشاورزی مقرون به صرفه می‌شود و با برنامه‌هایی هم که در بحث اشتغال روستایی است، امیدوار هستیم که بتوانیم در آینده نزدیک مهاجرت معکوس را هم تجربه کنیم.

ربیعی در پاسخ به سوال ایلنا درباره تاثیر اخراج بولتون برای روند تنش‌های ایران و ایالات متحده گفت: به اعتقاد من اخراج بولتون یک مساله داخلی آمریکاست و درباره مسائل داخلی ایالات متحده ما نظری نداریم اما با توجه به سیاست‌های بولتون در قبال ایران از این جنبه به این مساله می‌پردازیم.

وی افزود: بولتون سیاست‌مداری است که از سال‌های پیش هر کسی فضای رسانه‌ای آمریکا آگاه است می‌داند که او یکی از نمادهای تندروی دیپلماسی آمریکا و دشمنی با ایران بوده است. از سال‌های قبل منافقین از همراهان همیشگی بولتون بوده و دیدگاه‌های خود را از تروریست‌ترین گروه مخالف ایران اتخاذ می‌کرد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه با اخراج بولتون یکی از اضلاع ذی نفوذ گروه بی تضعیف شده است، گفت: ما هیچ قضاوتی نمی‌کنیم که این مساله چه میزان تاثیری در سیاست خارجی ایالات متحده دارد اما به طور طبیعی این امکان را برای تصمیم‌گیران آمریکا فراهم می‌کند که با سوءگیری کمتری مسائل ایران را ملاحظه کنند.

وی همچنین درباره بازداشت فرزند یکی از وزیران سابق هم گفت: ارتباط ایشان با دارو در همین حوزه است که بدهکار حوزه است، بیشتر از این اطلاعاتی ندارم و امیدوارم مقامات قضایی توضیح بیشتری بدهند و اگر اطلاعات بیشتری به دست آوردند، ارائه می‌ کنند.

سخنگوی دولت با تاکید بر اهتمام ارکان نظام بر مبارزه با فساد اظهارداشت: همه بر مبارزه با فساد تاکید دارند؛ حرفی که رئیس جمهور محترم مدتی قبل درباره مبارزه با فساد گفتند بحث علمی بود.

ربیعی با بیان اینکه گام اول مبارزه با فساد از بین بردن زمینه های آن است، تفاوت قیمت‌ها، یارانه ها، وام های بانکی را زمینه‌هایی عنوان کرد که می‌توانند عامل فساد باشند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری همچنین فروش زمین، مزایده، مناقصه، مجوزها و اختیارات را هم گلوگاه‌های فساد عنوان کرد و افزود: زمینه ها و گلوگاه ها دو موردی است که از زمان آقای دکتر طیب نیا در دولت یازدهم دولت بر آن تمرکز داشته است و امروز قوانین و قواعدی که در حقیقت زمینه‌های ساختاری فساد است که هر روز محدودتر می‌شود.

وی شفافیت را را یکی از عوامل مبارزه با فساد عنوان کرد و افزود:‌ همین آمار و ارقامی که در روی سایت ها قرار می گیرد،  نتیجه زیرساخت برنامه مبارزه با فساد بوده است، برای مثال امروز به راحتی می‌بینید چه کسی چند تن کاغذ گرفته است.

سخنگوی دولت گفت: معمولاً در کشور ما حتی ژورنالیسم علمی مبارزه با فساد هم ضعیف است و ما مبارزه با فساد را به مبارزه با فاسد یا کسی که تخلف صورت داده  محدود می کنیم که البته آن‌هم بخش لازم از مبارزه با فساد است.

ربیعی تصریح کرد: رفتار انضباطی با کسانی که فساد انجام می‌دهند لازم است، ولی آنجا هم با چالش مواجه می‌شویم؛ گاهی وقت‌ها برخی موارد اعلام می‌شود و برخی نیز اعلام نمی‌شود. یا هم قبل از صدور حکم، موضوع بیان می شود یا  اینکه موضوع کوچک در سطح ملی بیان می شود؛ اسامی افرادی قید می شود که مشخص نیست که آیا اتهامی متوجه آنها خواهد بود یا خیر؛ این موارد مربوط به آیین دادرسی است.

وی با بیان این که مسئله در تعریف فساد است، گفت: ما هم مبارزه با فساد را یک برنامه همه جانبه می‌دانیم؛ رئیس جمهور هم بعد از اجلاس سران سه قوه، دستورات لازم در خصوص مجموعه اقدامات و گلوگاه ها و جلوگیری از زمینه ها داده اند؛ ضمن اینکه درباره کار نظارت نیز با قوه قضاییه و همبستگی عملکردی داریم که این کار  به طور دقیق صورت گرفته و بیان شود.

سخنگوی دولت همچنین درباره سفر مدیرکل آژانس انرژی اتمی به تهران و این که آیا پیامی برای ایران داشته است گفت: البته ما امیدواریم که ایشان هم مشی قبلی را به خوبی ادامه دهد. ما مشی نسبتا بی‌طرفانه ای را از مدیر کل قبلی دیده ایم. گزارش های متعددی که نشان می‌داد ایران برجام را رعایت کرده است.

ربیعی افزود: آنچه که ما اعلام کردیم،‌آشکار اعلام کردیم، کاری که می خواهیم انجام دهیم هیچ پنهانکاری در آن نیست بنابراین حضور پیدا کردند در ایران که همه اتفاقات در چارچوبی بوده است که صحبت کردیم و قابل نظارت هم هست. 

سخنگوی دولت ادامه داد: بنابراین حضور ایشان اتفاق جدیدی نیست در راستای کار قبلی آمانو بوده است. آنچه که ما اعلام کردیم آنقدر شفاف است که می‌توانند گزارش کنند و این گزارش می‌تواند زمینه سازی باشد که اگر اروپایی ها به تعهدات خود برگردند و عمل کنند ما هم تحت نظارت باز به تعهدات خود و کاهش اقدامات خودمان مقابل استراتژی تعهد در مقابل تعهد باز خواهیم گشت.

وی یادآور شد: برخی گزارش‌هایی هم نتانیاهو داده که این گزارشات که ما فکر می‌کنیم کاربرد انتخابات داخلی خود رژیم اسرائیل است. چون انتخابات در آنجا نزدیک است معمولا از این نوع تحرکات و بیانات کذب هم معمولا بیان می‌شود.  

ربیعی اضافه کرد: این که بی شرمانه هم ادعا می کنند که هر جای دنیا جاسوسی می کنند این ادعا در نوع خودش بی نظیر هست؛ حداقل مواردی که در مورد استان فارس ادعا کرده بودند و سایر موارد  صحت نداشته است.

ربیعی در پاسخ به سوال درباره برنامه دولت برای جلوگیری از ایجاد بازار سیاه و حذف دلال ها و این که دارو بدون واسطه به دست مصرف کننده واقعی برسد، گفت: آن طوری که گفته می شود اساسا پدیده قاچاق نداریم. برای داروهایی که مابه تفاوت قیمت ارز دارد چمدانی رخ می دهد که این پدیده خیلی فراگیری نیست.

وی افزود: یکی از مباحث، سو استفاده از دفترچه ها بود که الان در مراکز ملکی تامین اجتماعی مراعات می شود و در چند استان هم تامین اجتماعی و بیمه سلامت به سمت دفترچه الکترونیکی حرکت کرده است. دفترچه الکترونیکی امکان سواستفاده را می کاهد و بیمار را هم مشخص می کند.  

سخنگوی دولت ادامه داد: بخش دیگر مربوط به کمبود دارو است که تمرکز واردات را بر داروهایی که وارد می شود قرارداده ایم چرا که در این زمینه تاخیر صورت گرفته بود.  

وی اضافه کرد: ۶۰ درصد مابقی پولی که تکلیفش برای واردات دارو مشخص نشده بود با پیگیری نمکی وزیر بهداشت کاملا مشخص شد، فکر می کنیم این کمک می کند به واردات داروهای خارجی که کمبود داریم.  

ربیعی گفت: بخشی هم در نسخه نویسی است که پزشکان باید همکاری کنند. به هر حال تولیدات داخلی را نسخه نویسی داخلی کنند. بخشی هم تولیدات دارو در داخل بود که مدتی با مشکل روبرو شده بود و کارخانه های داروسازی با مشکل واردات مواد اولیه روبرو شده بودند و الان با تهمیداتی که صورت گرفت واردات مواد اولیه کارخانه ها تامین شد و سرعت گرفت و پیش بینی می کنیم مسایل دارو در آینده نزدیک مسئله ای ناچیز خواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی درباره توسعه شبکه ملی اطلاعات،  گفت: شبکه ملی اطلاعات به یک مفهوم حاکمیت نظام در فضای مجازی است. سه لایه برای آن تعریف شده یکی لایه زیرساخت، خدمات و محتوا است. لایه زیرساخت باید ابتدا به طور کامل آماده شود تا لایه های بعد بتوانند در درون آن فعالیت کنند عمدتا مسائل فنی است و چارچوبی است که شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده است.

سخنگوی دولت افزود: بنابر گزارشی که چندی پیش در دولت ارائه شد، ۸۰ درصد این لایه پیاده سازی شده است امیدواریم در باقی مانده امسال و اوایل سال آینده ۲۰ درصد دیگر هم اضافه کنیم و صد در صد را پیاده سازی کنیم.  

وی یادآور شد: دو لایه دیگر هنوز دارای سند نیست. لایه اول دارای سند بوده و مطابق آن پیش رفتیم. دو لایه دیگر که سازمان صدا و سیما و سازمان تبلیغات نقش کلیدی دارند که باید شکل بگیرند تا بتوانیم به اهداف خود برسیم. آنچه که برای دولت مهم بوده و  برنامه آن است لایه زیرساختی بوده که ۸۰ درصد در این زمینه پیشرفت داشته ایم.

ربیعی درپاسخ به این سوال که دولت و مجلس با مجمع تشخیص تفاهمی کردند که سی اف تی و پالرمو فعلا بررسی نشود آیا این خبر را تایید می کنید و آیا رایزنی برای تعیین و تکلیف این لوایح گفت: ما اصلا اف ای تی اف را ورای مسائل تحریم می دانیم و دولت همچنان بر دیدگاه خود در مورد اف ای تی اف پافشاری می کند.  

سخنگوی دولت گفت: هر گونه مبادله بانکی با دنیا امروز بدون افی تی اف امروز با مشکل روبرو می شود. آنچه که امروز پیش از جلسه با معاونت حقوقی رییس جمهوری صحبت کردم دیدگاه دولت همچنان بر دیدگاه قبلی است. این که تحریم باشد یا نباشد برای کار با بانک های دنیا نیاز به افی تی اف داریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تاثیر اخراج بولتون برای روند تنش‌های ایران و ایالات متحده گفت: به اعتقاد من اخراج بولتون یک مساله داخلی آمریکاست و درباره مسائل داخلی ایالات متحده ما نظری نداریم.

ربیعی ادامه داد: اما با توجه به سیاست‌های بولتون در قبال ایران تاکنون داشته باید گفت که او سیاست‌مداری است که از سال‌های پیش هر کسی با فضای رسانه‌ای آمریکا آگاه است می‌داند که او یکی از نمادهای تندروی دیپلماسی آمریکا و دشمنی با ایران بوده است. متاسفانه از سال‌های قبل سازمان منافقین یکی از همراهان همیشگی و اصلی بولتون بوده  است و معمولا دیدگاه‌های خود را نسبت به ایران از تروریست‌ترین گروه مخالف با ایران دریافت می‌کرد.

سخنگوی دولت اضافه کرد: این هم درست است که با این حذف یکی از اضلاع گروه «بی» تضعیف شده است. ما هیچ قضاوتی نمی‌کنیم و قضاوت خاصی هم نداریم که که این مساله چه میزان تاثیری در سیاست خارجی ایالات متحده دارد اما به طور طبیعی این امکان را برای تصمیم‌گیران آمریکا فراهم می‌کند که با سوءگیری کمتری مسائل ایران را ملاحظه کنند.

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه ۶ ماه فرصت باقی مانده به انتخابات مجلس، وزارت کشور معتقد است که می‌تواند انتخابات را الکترونیکی برگزار کند، اما بحثی مطرح است که گویا صندوق‌های الکترونیکی آماده شده ایراد فنی دارند، سیاست دولت در این باره چیست آیا می‌خواهد به سمت انتخابات الکترونیکی برود یا خیر، و اینکه چقدر در این زمینه حق‌الناس برای دولت مهم است، گفت: موضع دولت در زمینه حق‌الناس کاملا واضح و روشن است که دولت مدافع حق‌الناس بوده و معتقد است که نباید اجازه داد که حق‌الناس به طریق دیگری از بین برود. حق رای دادن، حق مردم و حق‌الناس است.

وی با اشاره به انتخابات الکترونیک اظهار داشت: وزارت کشور معتقد است که اشکالات مختصری که در این زمینه وجود داشته رفع شده و آمادگی برگزاری انتخابات الکترونیکی را دارد. انتخابات شورای شهر تهران به این شکل حتی برخی مشکلات را نشان داد منتها تصمیم‌گیر نهایی در این زمینه شورای نگهبان است و قطعا فکر می‌کنیم انتخابات الکترونیک هم به شفافیت و هم به شمارش سریع و هم به هزینه‌های کمتر کمک می‌کند و سلامت انتخابات را نیز تضمین می‌کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شنیده می‌شود که کارت سوخت جایگاه‌ داران قرار است از مهرماه حذف شود، گفت:‌ امروز با آقای زنگنه (وزیر نفت) نیز در این زمینه صحبت کردیم که گام بعدی کاهش زدن بنزین و استفاده از بنزین بدون کار است.

سخنگوی دولت در توضیح اینکه چرا یکباره این کار انجام نگرفت، عنوان کرد: به دلیل اینکه بسیاری از کارت‌ها در پایگاه‌های پستی باقی مانده بود و ارسال نشده بود و اینکه یکباره کارتی کردن موجب هجوم به پمپ بنزین‌ها می‌شد و خدای ناکرده ممکن بود هر اتفاق رخ بدهد.  

ربیعی عنوان کرد: به اعتقاد من آقای زنگنه در این زمینه سیاست درستی اتخاذ کرده است که مرحله به مرحله این کار انجام شود. الان ۳۰ لیتر است که در مرحله بعدی به ۱۵ لیتر کاهش پیدا می ‌کند. به مرور کارت‌ها نیز داده می‌شود و خود به خود بعد از مدتی کارت‌ها عملیاتی می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز