خبرگزاری کار ایران

توکلی در گفت‌وگو با ایلنا:

سرمایه‌های سرگردان در بازار ارز و طلا بی‌ثباتی ایجاد می‌کند/ ناگزیریم توجه به صنعتِ معدن را جایگزین نفت کنیم

سرمایه‌های سرگردان در بازار ارز و طلا بی‌ثباتی ایجاد می‌کند/ ناگزیریم توجه به صنعتِ معدن را جایگزین نفت کنیم
کد خبر : ۱۶۱۹۷۳۴

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: سرمایه‌های سرگردان در بازار ارز و طلا بی‌ثباتی ایجاد می‌کند که اگر آنها را به مسیر درست با ارزش افزوده بالای حوزه معدنی هدایت کنیم، نه تنها باعث پویایی در حوزه تولید می‌شویم، بلکه سرمایه‌گذاران نیز از ارزش افزوده بالایی برخوردار خواهند شد.

امیر توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره این‌که گفته می‌شود ارزش معادن کشور می‌تواند از نفت بیشتر باشد، گفت: ابتدای امر وظیفه  خود می‌دانم که به خانواده‌های داغدار معدن دامغان تسلیت عرض کنم. یک هیئت از کمیسیون صنعت و معدن به صورت کارشناسی حادثه را بررسی خواهیم کرد و امیدواریم از این دست اتفاقات نیفتد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن در خصوص آخرین وضعیت پرونده حادثه طبس اظهار داشت: ما در طبس شاهد این قضیه بودیم و قرار بر این است که با رعایت قانون و اصول و مقررات ایمنی، شاهد اتفاقات تلخ این‌چنینی نباشیم. در اتفاق تلخی که در طبس افتاد، انصافاً هم دولت و هم مجلس همسو و همگام در کنار هم به دلجویی از خانواده‌های داغدار رفتند.

وی ادامه داد: شخص بنده به عنوان عضو ناظر شورای عالی معادن کشور و نماینده کمیسیون صنعت و معدن به اتفاق آقای میدری، خانم صادق و معاون اجرایی رئیس‌جمهور آقای قائم‌پناه، سفری به طبس داشتیم؛ اگرچه این موضوع جای بازگشت عزیزان دسته رفته را نمی‌گیرد، اما دولت تلاش کرده دلجویی کند و مسکن و سرپناهی برای همه خانواده‌های داغدار فراهم کند و حقوق از دست رفته‌ این جانباختگان را مدیریت کرد.

توکلی یادآور شد: با توجه به اینکه ذوب آهن به موقع پرداختی‌های خود را در طبس انجام نمی‌داد، همین منجر به کمبود منابع برای سرمایه‌گذاری در HSE و ایمنی شد، بنابراین، ذوب آهن مکلف شد که بدهی‌هایش را پرداخت کند. می‌خواهم بگویم که این اتفاق افتاد، اما ای کاش علاج فاجعه را قبل از آن می‌دیدیم.

وی ادامه داد: امروز هم که من با شما صحبت می‌کنم، در دامغان شاهد این اتفاق بودیم، سوال اینجاست چندین بار دیگر از این دست اتفاقات باید بیفتد؛ این‌ها مسائلی هستند که دل هر انسانی را به درد می‌آورند و امیدوار هستیم که با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان و اعتماد به نسل جوان، کمبود تجهیزات HSE و مواردی که نیاز به پیوند دانش و صنعت دارند، جبران شود.​

توکلی گفت: در صنایع استخراجی اگر بخواهم به طور شفاف اشاره‌ای به برنامه هفتم داشته باشم در برنامه هفتم رشد  ۱۳ درصدی در حوزه صنعت و معدن پیش‌بینی شده است و اگر می‌خواهیم به این برنامه ۵ ساله برسیم، چاره‌ای نداریم و ناگزیر هستیم توجه به معدن را جایگزین نفت کرده و به معنای واقعی مسیر سرمایه‌گذاری را هموار کنیم. باوجود اینکه قانون مسیر را باز گذاشته است، اما مشکلات عدیده‌ای وجود دارد. اعتقادم این است که اگر بتوانیم مسائل و مشکلات را از پیش رو برداریم، حتماً می‌توانیم به این خاستگاه برسیم.

وی افزود: اگر می‌گوییم صنعتِ معدن، در واقع این صنعت نبض ابتدایی یا اولین چرخه تولید است. زیرا، اگر شما محصول نهایی را در صنایع پایین‌دست، چه ورق باشد، چه بلید در صنایع خودروسازی و مواد، در نظر بگیرید، اگر مواد اولیه نباشد، هیچ‌کدام از این چرخه‌ها اتفاق نخواهد افتاد. معدن نه تنها پشتوانه تولید در صنایع است، بلکه در بهبود ظرفیت ایجاد اشتغال نیز بسیار مؤثر و اثرگذار خواهد بود.

این نماینده مجلس با اشاره به شعار سال بیان کرد: اتفاقاً از آنجایی که شعار سال هم بر مبنای سرمایه‌گذاری دیده شده است، اگر ما بتوانیم اقتصاد مردم‌محور را ساماندهی کنیم و مجموعه معادنی که امکان جذب و هدایت سرمایه‌های سرگردان در کشور را دارد فعال کنیم، خیلی از امور درست می‌شود. همین سرمایه‌های سرگردان در بازار ارز و طلا بی‌ثباتی ایجاد می‌کند که اگر به مسیر درست با ارزش افزوده بالای حوزه معدنی هدایت کنیم، نه تنها باعث پویایی در حوزه تولید می‌شویم، بلکه سرمایه‌گذاران هم از ارزش افزوده بالایی برخوردار خواهند شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز