اصغرزاده:
اگر روحانی جانانه از حقوق شهروندی دفاع نکند، باید منتظر ظهور رابین هودهای دیگری با شعارهای پوپولیستی باشیم
یک فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: اگر روحانی میخواهد دولتش بیلان داشته باشد و از او چهره درست و درخشان باقی بماند، باید جانانه از حقوق شهروندی دفاع کند مگرنه ما باید منتظر ظهور رابین هودهای دیگری باشیم که پوپولیستی شعار میدهند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، ابراهیم اصغرزاده عصر امروز در همایش سیاست خارجی و دکترین امنیت ملی که به مناسبت دومین سالگرد درگذشت ابراهیم یزدی در کانون توحید برگزار شد، با انتقاد از عدم مجوز سخنرانی به برخی از اعضای نهضت آزادی و دوستان ابراهیم یزدی گفت: آقای روحانی باید متعهد و وفادار به ۲۴ میلیون رایای باشد که به او رای دادهاند. او باید پاسدار حقوق شهروندی باشد. باب گفتوگو اگر باز باشد و گروههای اجتماعی با یکدیگر گفتوگو کنند، دولت هم استفاده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه آیا نهضت آزادی غیر از تلاش برای حفظ وحدت مل، تمامیت ارضی و حفظ اعتبار کشور در جامعه جهانی کاری کرده است؟ اظهار داشت: اینکه دکتر یزدی میگفت بعد از خرمشهر جنگ را ادامه ندهیم و وارد خاک عراق نشویم و بیشتر امتیاز نگیریم یا کسانی که خود را دلسوزتر از همه میدانند و در حکومت هم هستند ولی با طرح هولوکاست در مجامع جهانی بیشترین ضربه زدند، کدام به کشور بیشتر خدمت کردهاند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه ملت ایران بسیار بزرگ است و برای کسانی که به خطاهای خود اعتراف میکنند احترام قائل است، تصریح کرد: همه میتوانیم نسبت به گذشته خود بازخوانی و بازنگری داشته باشیم. یزدی از اولین کسانی هستند که درباره سیاست خارجی، دکترین امنیت ملی و رفع تهدیدات حرف زد و موضعگیری کرد.
اصغرزاده با اشاره به روزهای نخست انقلاب خاطرنشان کرد: هنوز معتقد هستم که انقلاب بد نیست. دولت و ملتها با انقلاب ایجاد شدند و انقلابها دموکراسیها را ایجاد کردند. قرن بیستم بدون انقلاب معنی ندارند. انقلابها تکرار شدنی نیستند. انقلاب اسلامی ایران بزرگترین انقلاب در تاریخ ایران و یکی از مهمترین انقلابها در تاریخ جهان است. همه میدانیم که بن بست ایجاد شده و انسداد سیاسی بدون انقلاب از بین نمیرفت و همه میدانستیم بدون رهبری امام خمینی پیروز نمیشد هرچند که انقلاب محصول همه گروهها و جریانها بود.
وی ادامه داد: کودتای ۲۸ مرداد فقط عامل خارجی نداشت. مداخله خارجی با همراهی اراذل و اوباش و همچنین برخی از روحانیون مرتجع در آن نقش داشتند ولی نقش آنها، با روحانیت مبارز جدا است.
دبیرکل انجمن اسلامی مهندسان ایران با بیان اینکه مهندس بازرگان حکم نخستوزیری خود را امام دریافت کرد، خاطرنشان کرد: حکم نخستوزیری هم این بود که به اعتبار خواست و نمایندگی مردم شما را منصوب میکنم. بازرگان هم این مسئله را پذیرفته بود. بنابراین دکترین سیاست خارجی و امنیت ملی باید با توافق رهبری انجام میشد. وقتی سفارت آمریکا توسط چریکهای فدایی خلق تصرف شد، یزدی و امام خمینی سفارت آمریکا را بازپس گرفتند.
اصغرزاده با بیان اینکه آمریکاستیزی خط مشی اول انقلاب نبود، ابراز داشت: دولت موقت در ۹ ماه فعالیت خود، تلاش کرد ثبات، وحدت ملی و تمامیت مرزی در حداکثر خود اجرا شود. شکی ندارم نهضت آزادی و دولت موقت در اجرای وظایف خود کوتاهی کرده باشد. یزدی و بازرگان در ابتدای فعالیت خود، دفاع از جنبشهای آزادی بخش از جمله فلسطین را سرلوحه قرار دادند. حتی مصدق هم با اسرائیل قطع رابطه کرد.
وی با بیان اینکه استعفای دولت موقت بخشیاش به خاطر پذیرش شاه در آمریکا و فعالیت دانشجویان خط امام بود، عنوان کرد: دولت موقت از دولتهای موازی و پنهان خسته شده بود و چند بار دیگر هم استعفا کرده بود. به غیر از افشاگریها و زدن نیروهای بیگانه، تداوم اشغال سفارت آمریکا به ایران ضربه زد.
این نماینده اسبق مجلس با بیان اینکه دولت موقت سعی میکرد ایران را از شرایط آشفته خارج کند و ایران را به یک شریک قابل اعتنا برای دنیا تبدیل کند، یادآور شد: سیاست گام به گام بازرگان، برای تثبیت کشور بود. منطقیترین روش برای حفظ کشور و منافع ملی هم از زبان نهضت آزادی بیان میشود.
اصغرزاده افزود: دولت روحانی باید قبول کند در یک بازی بزرگتر بعد از بازی احمدینژاد و تحریمهای کمرشکن علیه ایران و ایجاد اجماع جهانی علیه ایران، نظام تصمیم گرفت از این شرایط عبور کند. مذکرات عمان و اتخاذ سیاست تعامل به جای تقابل از شش ماه قبل انتخاب او شروع بود.
وی با تاکید بر اینکه مردم انتظار داشتند که تعامل را ادامه دهد و به سایر سطوح تعمیم دهد، بیان کرد: این حباب هفت ماه بعد ترکید. بیاعتمادی مردم به دولت و مقامات ، بزرگترین چالش در کشور است. دکترین امنیت ملی بدون توجه به شرایط داخلی مگر انتخاب میشود. مولفه دکترین امنیت دیگر تسلیحات، موشک و تسلیحات دیگر نیست.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه اکنون نیز دنیا رقابت، شراکت، مبارزه و منازعهاش هم این است که از طریق اقتصادی هزینه زیادی تحمیل کند، گفت: منابع ایران محدود است. در اینجا برای امنیت ملی و اقتدار کشور، باید به تواناییها و ظرفیتهای درونی توجه کرد. تجزیه کردن مردم، محدود و حذف کردن آنها ضربهزننده است.
اصغرزاده اضافه کرد: ۱۲ میلیون کشور حاشیهنشین دارد که احساس تحقیر و تنفر دارند. کارگران احساس تبعیض دارند. رانندگان برای دریافت لاستیک احساس میکنند حقشان خورده شده است.
وی با بیان اینکه دولت اعتدال به معنای خنثی بودن نیست، اظهار داشت: لازمه اعتدال رعایت حقوق شهروندی است. امنیت دو بال دارد. یک بخش امنیت و توانایی نظامی است ولی یک بال دیگرش، آزادی است. تا کی میخواهیم چرخه حذف و طرد را ادامه میدهیم. در جماعت نهضت آزادی و ملی – مذهبی، کدامشان اختلاس کرده است؟ با امنیتی کردن شرایط و تقلیل سیاست به نظامیگری امنیت ملی حفظ میشود؟
دبیرکل انجمن اسلامی مهندسان با بیان اینکه آشتی و گفتوگو با مردم و اجازه دادن به نهادهای مدنی امنیت ملی را ایجاد میکند، تصریح کرد: بخشی از افکارعمومی دنیا نسبت به ایران نگران است. کروبی، موسوی و رهنورد مگر از آن طرف مرز آمدهاند؟ باید این نگاه امنیتی برداشته شود. این نگاه امنیتی جز افزایش هزینه برای کشور دیگر فایدهای ندارد.
اصغرزاده با بیان اینکه دکتر یزدی معتقد بود ما باید دائما دشمن را به دوست و معاند را به رفیق تبدیل کنیم، خاطرنشان کرد: نگاه ستیزجویانه به دنیا و مردم موجب افزایش ایرانهراسی میشود و تمدن ایرانی و شیعی با تهدید روبهرو میشود. با نگاه نظامیگری فقط فرصتها از بین میرود.
وی با بیان اینکه باید افراد مصلحتگرا و عاقل را وارد سیستم کرد، ابراز داشت: باید از گذشته عبور کرد و سیاستهای غلطمان را بازخوانی کنیم. شکاف ما و نسل جوان فقط موجب افزایش بی اعتمادی میشود.
این نماینده اسبق مجلس بازشناسی و بازخوانی جریان اول انقلاب به ویژه شخصیتهای ملی را امر واجبی برای نسل جوان دانست و بیان کرد: من نمیخواهم از انقلاب عبور کنم. من طرفدار انقلابم. انقلاب اسلامی در گسلی شکل گرفت.
اصغرزاده ادامه داد: معتقدم اگر بجای بازرگان، یزدی اولین دبیرکل نهضت آزادی بود، خیلی از اتفاقات در کشور رخ نمیداد. یزدی یک سیاستمدار واقعگرا، عملگرا و منطقی ضمن حفظ اصولش بود که میتوانست تعامل را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه وظیفه دولت روحانی در دو سال پایانی این است که تعامل در کشور را بسط دهد، یادآور شد: اگر تعامل در کشور رخ ندهد او چطور میخواهد از برجام دفاع کند؟ اگر دولت از حقوق شهروندی دفاع نکند، چطور میخواهد تنور انتخابات مجلس را گرم کند. اگر روحانی میخواهد دولتش بیلان داشته باشد و از او چهره درست و درخشان باقی بماند، باید جانانه از حقوق شهروندی دفاع کند مگرنه ما باید منتظر ظهور رابین هودهای دیگری باشیم که پوپولیستی شعار میدهند.