خبرگزاری کار ایران

روحی‌صفت در گفت‌وگو با ایلنا: 

تغییر مجلس افغانستان، منجر به تغییر رویکرد کابل نسبت به تهران نخواهد شد

تغییر مجلس افغانستان، منجر به تغییر رویکرد کابل نسبت به تهران نخواهد شد
کد خبر : ۶۸۲۳۵۴

معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه تاکید کرد: کاندیدهای مجلس افغانستان نسبت به ایران به عنوان همسایه‌ای بزرگ نیم‌نگاهی دارند و می‌دانند بدون ایران حل مشکلات افغانستان در سطح کلان (منطقه‌ای و بین‌المللی) در موضوعات سیاسی و امنیتی، حل شدنی نیست. از طرفی، آنها از توان اقتصادی ایران آگاهند پس تغییر مجلس افغانستان به تغییر رویکرد این کشور نسبت به ایران منجر نمی‌شود. 

محسن روحی‌صفت در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، به برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان اشاره کرد و گفت:‌ انتخابات پارلمانی افغانستان پس از سه سال تاخیر شنبه هفته گذشته - ۲۸ مهر ماه - برگزار شد. در واقع، دولت مرکزی کابل در طول سه سال گذشته موفق به برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان نشده بود و این مسئله به یک نقطه ضعف برای آنها تبدیل شده بود. 

هیچ حزبی فکر نمی‌کند که بتواند اکثریت آرا در انتخابات پارلمانی افغانستان را کسب کند

وی با بیان اینکه بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر در این انتخابات کاندیدا شده‌اند، اظهار داشت: با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تنها کمتر از هشت ماه پس از انتخابات پارلمانی برگزاری می‌شود، بیشتر توجهات به سمت انتخابات ریاست جمهوری است زیرا سیستم حکومت در افغانستان، ریاستی است و نه پارلمانتاریستی. 

این کارشناس ارشد مسائل شبه قاره با بیان اینکه احزاب و شهروندان آنچنان که در انتخابات ریاست جمهوری فعال هستند، در انتخابات مجلس فعال نیستند، تصریح کرد: این مسئله به خاطر آن است که قدرت در افغانستان در اختیار رئیس‌جمهور است. از طرفی، هیچ حزبی فکر نمی‌کند که بتواند اکثریت آرا در انتخابات پارلمانی کسب کند و دولت نیز این توان را دارد که ۵۰ درصد آرا را در انتخابات مجلس کسب کند.

پارلمان افغانستان در حال پوست‌اندازی است

روحی‌صفت ادامه داد: پیروزی کاندیداهای مورد حمایت یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات مجلس قدمی جلو و امیدبخش برای آن فرد محسوب می‌شود زیرا آنها پیروزی در انتخابات پارلمانی را مقدمه‌ای برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری می‌دانند. 

وی به ترکیب نامزدهای انتخابات پارلمانی اشاره و خاطرنشان کرد: پارلمان افغانستان در حال پوست‌اندازی است. افرادی که نامزد تصدی کرسی‌ها مجلس افغانستان شده‌اند، اغلب چهره‌های جوان و تکنوکرات هستند تا رهبران و فرزندان گروه‌های جهادی، تجار و نخبه. بیشتر نامزدها کسانی هستند که با رسانه‌های اجتماعی سروکار دارند که این مسئله موجب جلب‌دهی طرفداران این افراد به رای دادن به آنها می‌شود.

تغییر مجلس افغانستان، به تغییر رویکرد کابل نسبت به تهران منجر نمی‌شود

معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه درباره رویکرد نامزدهای انتخابات مجلس نسبت با ایران ابراز داشت: سکانداری سیاست خارجی افغانستان برعهده دولت است و قوه مجریه هم از پارلمان بیرون نمی‌آید ولی اعضای کابینه باید از مجلس رای بگیرند و این مسئله می‌تواند اثرگذار باشد. 

روحی‌صفت با بیان اینکه اثرگذاری مجلس افغانستان بر سیاست خارجی زیاد نیست نیست، عنوان کرد: کاندیداهای مجلس افغانستان نسبت به ایران به عنوان همسایه‌ای بزرگ نیم‌نگاهی دارند و می‌دانند بدون ایران حل مشکلات افغانستان در سطح کلان (منطقه‌ای و بین‌المللی) در موضوعات سیاسی و امنیتی، حل شدنی نیست. از طرفی، آنها از توان اقتصادی ایران آگاهند پس تغییر مجلس افغانستان به تغییر رویکرد این کشور نسبت به ایران منجر نمی‌شود. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز