انصاری در اولین اجلاس حقوق شهروندی:
۱۴۰ مدرس آموزش حقوق شهروندی در استانها مهیا کردیم/ تلاش میکنیم ۳۰ درصد مدیران از بانوان باشند
رییس سازمان امور استخدامی گفت: امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم به این هدفگذاری برسیم که ۳۰ درصد مدیران از بانوان باشند و سن مدیریتی هشت سال کاهش یابد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، جمشید انصاری صبح امروز در نخستین اجلاس گزارش پیشرفتها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی گفت: آنچه در منشور حقوق شهروندی به عنوان حقوق مردم بیان شده است، یکی از مخاطبان اصلیاش تحقق آن در نظام اداری است.
وی ادامه داد: به دنبال اعلام منشور حقوق شهروندی از سوی رئیسجمهور برای اجرای تکالیف مربوطه حقوق شهروندی در نظام اداری، با بهرهگیری از مفاد منشور حقوق شهروندی و همچنین بهرهگیری از نظرات مدیران، تصویبنامه و سندی در این باره در شورای عالی اداری تصویب و به دستگاههای اداری ابلاغ شد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه این تصویبنامه و سند راهکار مهمی در اجرای منشور حقوق شهروندی در نظام اداری است، اظهار داشت: این سند و تصویبنامه راهنمای نظام اداری است. دامنه شمول آن نیز صرفا قوه مجریه نیست و کلیه دستگاههای اجرایی که از بودجه دولتی استفاده میکنند، مخاطب این تصویبنامه هستند و دامنه مسئولیتها بیان شده است.
انصاری با بیان اینکه این تصویبنامه ضمانت اجرایی مشخصی دارد، تصریح کرد: با استفاده از سازوکاری، به تخلفات اداری درخصوص کسانی که حقوق مردم در نظام اداری را جدی نگیرند، رسیدگی میشود و مجازتهایی هم در نظر گرفته شده است تا با شکایات مردم با اولویت و فوریت به این تخلفات پرداخته شود.
وی افزود: این سند راهنمای عمل ما بوده و مجموعهای از اقدامات در دستورکار ما بوده است. نخستین اقدام، آموزش و فرهنگسازی در نظام اداری کشور بوده است. ۱۴۰ مدرس آموزش حقوق شهروندی برای آمادهسازی آن در استانها مهیا کردیم و از طریق این مدرسان برای ۵۵۷۵ تن از مدیران میانی دولت دورههای آموزشی برگزار کردهایم. این برنامه تا پایان سال ادامه مییابد تا ۵۰ درصد مدیران آموزش ببینند. همچنین سامانه آموزش مجازی را طراحی کردیم تا کارکنان بیشتری را تحت پوشش ببریم. هدفمان است که یک چهارم کارکنان را شامل شود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی با بیان اینکه توسعه سازمانهای مردم نهاد برای نظارت بر حقوق شهروندی را دنبال میکنیم، خاطرنشان کرد: تاکید داریم که زمینه حضور تشکلهای مردمی را فراهم کنیم. هدفگذاری ما ایجاد دو تشکل ملی در هر استان است.
انصاری نهادینه کردن استخدام براساس شایستهگزینی و ایجاد فرصت برابر برای دستیابی به مسئولیت را از جمله برنامههای سازمان اداری و استخدامی در اجرای حقوق شهروندی برشمرد و ابراز داشت: مردم حق دارند از نظام اداری شایسته بهرهمند شوند. شایستهگزینی کاری است که ما آن را میکنیم.
وی اضافه کرد: با توجه به تاکید رئیسجمهور در بکارگیری از زنان و جوانان، برنامه روشنی در شورایعالی اداری تصویب شده است و امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم به این هدفگذاری برسیم که ۳۰ درصد مدیران از بانوان باشند و سن مدیریتی هشت سال کاهش یابد.
معاون رییسجمهور با اشاره به موضوع سلامت در نظام اداری بیان کرد: ما توسعه و سرعتبخشی دولت الکترونیک را دنبال میکنیم. هدفگذاری دولت این است که تا پایان این دولت، خدمات الکترونیکی شود و زمینه فساد را در نظام اداری کاهش دهیم.
انصاری با بیان اینکه یکی از برنامههای ما سنجش مستمر رضایت مردم است، یادآور شد: میخواهیم هر سال رضایتمندی مردم از دستگاهها را اندازهگیری کنیم. در زمستان امسال به صورت آزمایشی این کار انجام میشود و میخواهیم هر سال گزارشی در این باره را ارائه خواهیم داد. این کارها برنامهریزیاش با ماست اما مسئولیت اجرا از طریق وزرا و استانداران است و با حمایت رئیسجمهور بتوانیم نظام اداری سالم و شفافتر و با رضایتمندی بیشتری را داشته باشیم.
روحانی پس از پایان سخنان روحانی عنوان کرد: بخشی از مسائل مربوط به حقوق شهروندی خدماتی است که دستگاهها به مردم ارائه میدهند. این خدمات از لحاظ کیفیت و زمان اهمیت دارد. دولت الکترونیک میتواند بخش بزرگی از مسائل را حل و فصل کند.
وی با بیان اینکه باید خدمات زمانبندی شده و دستگاهها برای ارائه خدمات در رقابت باشند، گفت: مردم باید بدانند وقتی برای کاری به دستگاهی مراجعه کنند، به کجا بروند، باید چند بار مراجعه کنند و چقدر وقتش گرفته میشود. باید کاری کنیم هر کار زمان انجامش مشخص شود و کیفیت آن کار مشخص شود.