سیدحسن خمینی:
آزاداندیشی نیازمند شجاعت مسئولان است/ تحجر، لبه دیگر ولنگاری است
یادگار امام با تأکید بر تحقق امر آزاداندیشی در دانشگاه به ویژه در رشتههای علوم انسانی گفت: بارها به دوستان در وزارت علوم هم گفتهام که در این راه نترسید، خصوصا آنکه رهبری این موضوع را مطرح کردهاند و دائما آن را مطالبه میکنند.
به گزارش ایلنا به نقل از جماران، حجتالاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی در دیدار رئیس، هیأت رئیسه و مدیران استانی دانشگاه آزاد اسلامی، ضمن گرامیداشت یاد بنیانگذار این دانشگاه آیت الله هاشمی رفسنجانی، دانشگاه آزاد را نشانگر تفکر بزرگ و همت والای آن مرحوم دانست و اظهار کرد: دلسوزی آقای هاشمی نسبت به دانشگاه، همت بلند، دل بزرگ و توانایی ایشان در اتخاذ تصمیمات بزرگ، برای همه درس آموز است؛ گرچه ایشان در سطح کلان نیز اینگونه بود و دغدغه و اطلاع دقیق آقای هاشمی را نسبت به همه امور، نه تنها در میان روحانیون، بلکه در بین سیاسیون و مدیران می توان بی نظیر دانست.
عضو هیأت موسس دانشگاه آزاد اسلامی، «علم» و «اخلاق» را دو رکن اساسی یک دانشگاه خوب ذکر کرد و گفت: یکی از رموز موفقیت واحدهای دانشگاهی پیشرفت آنها در کیفیت تولید علم است و بنابراین، مجموعه دانشگاه همواره باید از این حیث مورد آسیب شناسی قرار گیرد.
سیدحسن خمینی همچنین با تأکید بر تحقق امر آزاداندیشی در دانشگاه به ویژه در رشته های علوم انسانی، یادآور شد: بارها به دوستان در وزارت علوم هم گفتهام که در این راه نترسید؛ خصوصا آنکه رهبری این موضوع را مطرح کردهاند و دائما آن را مطالبه میکنند.
او مسیر تحقق آزاداندیشی را تکیه بر تجربه بشری در این راه، یعنی گفتوگو، دانست و یادآور شد: طبیعی است در این راه با دگماندیشانی مواجهیم که از آزاداندیشی خوششان نمیآید.
یادگار امام تصریح کرد: تولید علم محتاج آزاداندیشی است و آزاداندیشی نیازمند شجاعت مدیران و مسئولان است.
او سپس به موضوع «اخلاق» در دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: اخلاق به معنای تعادل، اعتدال و عدالت و حد فاصل میان افراط و تفریط است.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با بیان اینکه تحجر، لبه دیگر ولنگاری و هر دوی آنها مصداق افراط و تفریط هستند، بر دوری از این دو رویکرد در دانشگاه تأکید کرد.