خبرگزاری کار ایران

هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با ایلنا:

دولت برای جلب رضایت مردم حقیقت را به مردم بگوید/ جلوگیری از اسراف و تبعیض باید گفتمان دولتمردان باشد/ وفاق با وضعیت موجود حاکم نمی‌شود

دولت برای جلب رضایت مردم حقیقت را به مردم بگوید/ جلوگیری از اسراف و تبعیض باید گفتمان دولتمردان باشد/ وفاق با وضعیت موجود حاکم نمی‌شود
کد خبر : ۱۵۴۴۱۹۶

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: اگر گفتمان دولت به معنای صرفه‌جویی، جلوگیری از قاچاق و راستگویی به مردم باشد، مردم خواهند پذیرفت و اقتصاد هم به همین سادگی اصلاح خواهد شد. اگر به مردم واقعیت را بگویند دیگر نیازی به اصلاحات اقتصادی نیست. بنابراین جلوگیری از اسراف و تبعیض باید گفتمان دولت باشد.

سیدمصطفی هاشمی‌طبا فعال سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از رویکرد وفاق دولت آقای پزشکیان تا این مدت به چه صورت بوده است، گفت: کارهایی که انجام می‌شود به دلیل نبود مدیر است. به نظر می‌رسد آقای پزشکیان در برخی حوزه‌ها یک عده را با گرایش‌های مختلف انتخاب کرده و آن‌ها هم هیچ تعهدی به کاری که باید انجام دهند و اینکه چه روشی را اتخاذ کنند، ندارند. به نظر من با این کار مسیر دولت، راه مشخصی نداشته و به نظر من تبدیل به یک شرکت سهامی شده که پراکنده‌کاری است و از همه مهم‌تر وزارت‌خانه‌های مختلف هیچ دیدگاه و یا گفتمان مشخصی ندارند و مشخص نیست چه گفتمانی را می‌خواهند پیاده کنند. 

هاشمی‌طبا در ارزیابی انتصاب مدیران میانی به ویژه در سطح استانداران گفت: وقتی وزیری اینگونه برای وزارت‌خانه‌ای انتخاب می‌شود، مدیران کل و استانداران نیز خیلی قابل جمع‌بندی نیستند. گویی کشور مثل یک شرکت سهامی می‌خواهد اداره شود. وقتی یک رئیس‌جمهوری، مدیران یا استاندارانی را می‌خواهد انتخاب کند، آن فرد باید طبق منویات رئیس‌جمهور که به تصویب هیئت وزیران هم می‌رسد، کار کند. حالا در انتخاب‌هایی که انجام گرفته نوعی بی‌سلیقگی هم شکل گرفته است. 

وی در پاسخ به این سوال که دولت برای کسب جلب رضایت مردم چه اقداماتی را باید انجام دهد، گفت: حرف من این است که آقای پزشکیان طبق چیزی که در رقابت‌های تبلیغاتی خود گفتند، حقیقت را به مردم بگویند. همین کار برای رضایت مردم کافی است. شما ببینید قاچاق بنزین چگونه است که سالانه ۲۰ میلیون لیتر قاچاق می‌شود. بنزین که در اختیار وزارت نفت است، چطور می‌شود که می‌ایستد و نگاه می‌کند؟ این در حالی است که بنزین وارد کشور می‌شود و از طرف دیگر قاچاق می‌شود. این موضوع برای مردم سوال است. بنابراین نباید این طور باشد که دولت برخی را راست بگوید و برخی را نگوید. یعنی ۱۰ درصد راست بگوید و ۹۰ درصد را نگوید. بنابراین طرح واقعیت مطالب خیلی می‌تواند در جلب رضایت مردم تاثیرگذار باشد. 

هاشمی‌طبا در پاسخ به این سوال که دولت برای انجام اصلاحات اقتصادی چه کارهایی باید انجام دهد تا مردم انجام اصلاحات اقتصادی را بپذیرند، گفت: اگر گفتمان دولت به معنای صرفه‌جویی، جلوگیری از قاچاق و راستگویی به مردم باشد، مردم خواهند پذیرفت و اقتصاد هم به همین سادگی اصلاح خواهد شد. یعنی در صورت جلوگیری از رانت، قاچاق، جلوگیری از ریخت و پاش‌ها توسط سیستم و اینکه به نوعی کار کنند که مردم مجبور شوند که اسراف نکنند، دولت و سازمان‌های مربوطه اسراف نکنند، اقتصاد ما اصلاح می‌شود. 

وی افزود: اشکال ما این است که در ۴۰ سال گذشته در کشوری که فضای جنگ در مقاطع مختلف بر آن حکم بوده است، تمام این مواردی که گفته شد هم وجود داشته است. یک نمونه آن قاچاق بنزین است که سالانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین قاچاق می‌شود این میزان از نازل پمپ بنزین که بیرون نمی‌آید. بنابراین معلوم است، سیستمی وجود دارد که این کار را هدایت می‌کند. اگر به مردم واقعیت را بگویند دیگر نیازی به اصلاحات اقتصادی نیست. بنابراین جلوگیری از اسراف و تبعیض باید گفتمان دولت باشد. 

هاشمی‌طبا درباره مهم‌ترین چالش دولت برای شکل‌گیری ایده وفاق گفت: این چیزی که شاهدش هستیم وفاق نیست و وفاق با وضعیت موجود حاکم نمی‌شود و رقبای دولت عقیده و تفکرات خودشان را تغییر نمی‌دهند. به نظر من اگر بتوانند وحدت ایجاد کنند، خیلی مهم است. وحدت یعنی آنکه خط مشی سیاست مشخص باشد افراد با جناح‌های مختلفی که می‌آیند به آن خط مشی که مشخص شده تعهد داشته باشند. بنابراین باید خط مشی، سیاست، کارها و روش انجام کار به طور مشخص اعلام شود تا هرکسی از هر جناحی که می‌آید به این کار تعهد داشته باشد و این تبدیل به وحدت می‌شود. مثلا ما در مورد شیعه و سنی حرف از وفاق نمی‌زنیم می‌گوییم وحدت شیعه و سنی این مورد هم همین گونه است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز