مرندی:
آمریکا میخواهد مردم جهان از تحریم هایش رنج بکشند
محمد مرندی استاد دانشگاه تهران، در گفتگو با شبکه تلویزیونی آر تی گفت: آمریکا درصدد آن است که مردم جهان از تحریم هایش رنج بکشند.
به گزارش ایلنا، مرندی گفت: من در طول اقامتم در ونزوئلا، با افراد بسیاری دیدار کردم، هرگز چیزی مشکوک ندیدم. ما به گروههای مختلفی تقسیم شدیم. ما از شعبههای گوناگون رای گیری بازدید کردیم و همه چیز به آرامی پیش رفت و در حال حاضر، شورای انتخابات، اساساً تصمیم گیری درباره این موضوع را به دیوان عالی دادگستری واگذار کرده است و دادگاه عالی دادگستری ونزوئلا از همه نامزدها خواسته است مدارک خود را ارائه دهند؛ و هواداران «ادموندو گونزالس» چیزی ارسال نکرده اند. گمان کنم امروز آخرین روز بود. اگر آنها تا این حد به تقلب در انتخابات اطمینان دارند، امروز میتوانستند همراه با دیگر نامزدها مدارکی را ارائه دهند.
مجری شبکه تی آر تی پرسید: آمریکا بارها از بهانه نگرانی درباره ارزشهای دموکراتیک، به عنوان نوعی بهانه برای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها بهره گرفته است. این نگرانی درباره ارزشهای دموکراتیک چقدر در حمایت آمریکا از مخالفان ونزوئلا در دوران انزوا نقش دارد؟
این استاد دانشگاه تهران در پاسخ گفت : آمریکا هیچ نگرانی درباره ارزشهای دموکراتیک ندارد. نزدیکترین متحدان آمریکا در این بخش از جهان، یعنی کشورهای منطقه خلیج فارس و شمال آفریقا انتخابات ندارند و یا اگر دارند همه جانبه نیست و آمریکا هیچ مشکلی با آن ندارد. مشکل ونزوئلا تنها نفت نیست، تنها طلا و دیگر منابعی که این کشور در اختیار دارد، نیست، بلکه این واقعیت است که ونزوئلا یک سیاست خارجی مستقل است و آمریکای لاتین حیاط خلوت آمریکاست. به یاد داشته باشید همین چند وقت پیش، انتخاباتی در «بولیوی» برگزار شد و آمریکاییها و رسانههای غربی، بی بی سی، نیویورک تایمز، رسانههای جمعی غربی گفتند تقلب بزرگی صورت گرفته است و بعد کودتا کردند و بعد معلوم شد که تقلبی در کار نبوده است و مردم قیام کردند و رژیم کودتا را سرنگون کردند.
بنابراین، باور کنید، همین چند سال پیش بود. آنها چه داشتند؟ آنها همچنین منابع کلیدی داشتند که ماسک و امثال ماسک در آمریکا برای صنعت فناوری پیشرفته خود به آن نیاز دارند؛ بنابراین در آمریکای لاتین، هر کجا کشور مستقلی وجود داشته باشد، آمریکا تلاش خواهد کرد تا آن را به زیر سلطه خود بکشد و مهم نیست که یک انتخابات دموکراتیک برگزار شود یا نشود. در واقع، در طول این انتخابات، هفتهها پیش از اعلام نتیجه، حتی پیش از اینکه من به ونزوئلا بروم، مخالفان میگفتند تقلب خواهد شد و مخالفان پیش از آغاز شمارش آرا گفتند که ما ۷۰ درصد آرا را به دست آوردیم. رقمی واقعا ظالمانه که به جز در این دیکتاتوریهای طرفدار غرب که معمولاً مشارکت در آن زیاد است، به ندرت میبینید و دولت درصد بسیار بالایی از آرا را به دست آورد. وقتی صحبت از نگرش واشینگتن در قبال تحریمهای ونزوئلا میشود، کمی عقبنشینیها وجود دارد.