رفیعی در پنل نقش زنان در شکل دهی به سیاست از طریق شبکه های جهانی:
ایجاد شبکه منطقهای نمایندگان زن پارلمانها گامی مهم برای مقابله با چالشهای زیستمحیطی منطقه است

عضو هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس در پنل نقش زنان در شکل دهی به سیاست از طریق شبکه های جهانی به تشریح طرح ایجاد شبکه منطقهای نمایندگان زن پارلمانها با محوریت مقابله با تغییرات اقلیمی در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه پرداخت و تاکید کرد: ایجاد شبکه منطقهای نمایندگان زن پارلمانها میتواند گامی مهم برای مقابله با چالشهای زیستمحیطی منطقه باشد.
به گزارش ایلنا، سمیه رفیعی عضو هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ظهر امروز (شنبه ۱۶ فروردین ماه) در پنل نقش زنان در شکل دهی به سیاست از طریق شبکه های جهانی سمینار هم اندیشی نمایندگان زن در حاشیه اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی در تاشکند ازبکستان با اشاره به طرح ابتکاری و پیشنهادی ایران برای ایجاد شبکه ای منطقه ای از نمایندگان زن پارلمان ها با محوریت مقابله با تغییرات اقلیمی در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه، گفت: بواقع، تغییرات اقلیمی تأثیرات قابل توجهی بر منطقه خلیج فارس و خاورمیانه دارد. طوفانهای شن و گرد و غبار بهعنوان یکی از مهمترین پیامدهای این تغییرات، تهدیدی برای سلامت، کشاورزی و کیفیت آب در کل منطقه محسوب میشوند و این چالشها نیازمند همکاری منطقهای و بینالمللی است.
رئیس کمیته محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: بر این اساس به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، در هلسینکی در سال 2022 پیشنهاد ایجاد شبکهای از نمایندگان زن پارلمانهای منطقه با هدف تقویت همکاری، تبادل تجربیات و ایجاد راهکارهای عملی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن، با تمرکز ویژه بر طوفانهای گرد و غبار را ارائه کردم. اهداف این ابتکار عبارتند از تقویت نقش زنان در سیاستگذاری اقلیمی (افزایش مشارکت و تأثیرگذاری نمایندگان زن پارلمان در تصمیمگیریهای مرتبط با محیط زیست و تغییرات اقلیمی)، ایجاد چارچوبی برای همکاری منطقهای در زمینه قانونگذاری و سیاستهای مشترک مرتبط با چالشهای زیستمحیطی فراملی، تبادل دانش و تجربیات، به اشتراکگذاری بهترین روشها و تجربیات موفق در زمینه مدیریت بحرانهای زیستمحیطی و هماهنگی اقدامات، هماهنگسازی اقدامات پارلمانی در راستای کاهش اثرات طوفانهای گرد و غبار و سایر پیامدهای تغییرات اقلیمی.
عضو هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران گفت: طبق ساختار پیشنهادی، جزیره کیش به عنوان مرکز اصلی این شبکه پیشبینی شده و ایجاد دبیرخانهای دائمی برای هماهنگی فعالیتها و پیگیری مصوبات نیز در نظر گرفته شده است. همچنین ایجاد کمیتههای تخصصی جهت پایش و هشدار زودهنگام طوفانهای گرد و غبار، تهیه متون و لوایح قانونی جهت تصویب قوانین و سیاستهای مشترک، ایجاد کمیته تحقیق و توسعه و ایجاد کمیته ارتباط با جوامع محلی و آگاهیسازی پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: فعالیتهای پیشنهادی این مرکز شامل برگزاری نشستهای منظم برای بررسی پیشرفتها و چالشها، ایجاد سیستم پایش و هشدار زودهنگام منطقهای برای طوفانهای گرد و غبار، همکاری در تدوین قوانین و مقررات هماهنگ برای مقابله با تغییرات اقلیمی در سطح منطقه، تعریف و اجرای طرحهای مشترک برای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی و تلاش مشترک برای جلب حمایتهای مالی و فنی بینالمللی خواهد بود. گام های اجرایی برای عملیاتی کردن این فعالیت ها در دست پیگیری است و به زودی اجرای آنها شروع خواهد شد.
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی افزود: ایجاد شبکه منطقهای نمایندگان زن پارلمانها میتواند گامی مهم در راستای مقابله مؤثر با چالشهای زیستمحیطی منطقه، بهویژه طوفانهای گرد و غبار باشد. زمان آن فرا رسیده که از طرح ایدههای جذاب در کنفرانسهای بینالمللی فراتر رفته و به اقدامات عملی و ملموس روی آوریم. این شبکه میتواند با تکیه بر توانمندیها و دیدگاههای منحصر به فرد زنان نماینده، نقشی کلیدی در حفاظت از محیط زیست منطقه و مقابله با تغییرات اقلیمی ایفا کند.