خبرگزاری کار ایران

عباسی در گفت‌وگو با ایلنا:

حضور آمریکا و انگلیس در عراق اختلالاتی روی روابط ما با عراقی‌ها ایجاد می‌کند‌/ قدرتمندی ایران به غربی‌ها ثابت کرد که نمی‌توانند در منطقه تاثیرگذار باشند

حضور آمریکا و انگلیس در عراق اختلالاتی روی روابط ما با عراقی‌ها ایجاد می‌کند‌/ قدرتمندی ایران به غربی‌ها ثابت کرد که نمی‌توانند در منطقه تاثیرگذار باشند
کد خبر : ۱۳۶۴۸۲۰

یک عضو کمیسیون انرژی گفت: ما باید با دقت بیشتری در عرصه جهانی حرکت کنیم و از این شرایطی که به وجود آمده است، استفاده کنیم. مطمئنا این روی اقتصاد، تولید نفت و بهبود معیشت در جامعه ما تاثیرگذار خواهد بود.

فریدون عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره این‌که عنوان می‌شود پس از از سرگیری روابط میان ایران و عربستان این دو کشور می‌توانند بازار انرژی منطقه را در دست بگیرند، گفت: بزرگترین منابع نفت و گاز جهان در منطقه خلیج فارس واقع شده است. یعنی اگر ما مجموع ذخایر نفت و گاز کشور خودمان را در نظر بگیریم اول حساب می‌شویم و یا در یک رقابتی با توجه به میزان تولید شاید با روسیه یک مقداری جای اول و دومی‌مان عوض شود. 

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حال اگر ما یک تعامل سازنده با کشورهای منطقه شامل عربستان و قطر به خصوص در حوزه نفت و گاز و کشورهای دیگر که کوچک‌تر هستند اما از قابلیت بالای برخوردار هستند مانند کویت و امارات و عراق که به طور جداگانه مورد بحث قرار می‌گیرد داشته باشیم و اگر این کشورها که عضو اوپک هستند با هم سازگاری داشته باشند، قطعا تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر میزان تولید و قیمت‌گذاری نفت و گاز در دنیا خواهند داشت و تاثیرگذاری‌شان بالا خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: الحمدالله با شرایطی که در منطقه گذشت یعنی با وقوع انقلاب اسلامی اتفاقات نوع دیگری رقم خورد. در ابتدا جبهه غرب با همراهی شرق برای از بین بردن جمهوری اسلامی تلاش می‌کردند، آن شرایط بعد از گذشتن از دوران جنگ و به اصطلاح یک نوع شرایط نه جنگ و نه صلح با رژیم صدام پیش آمد و در نهایت وقتی رژیم صدام رفتنی شد، یک مقداری کفه جمهوری اسلامی را سنگین کرد و دشمنان نظام جمهوری اسلامی رفتند روش‌های دیگر را برای از پا درآوردن انقلاب اسلامی پیش گرفتند و خواستند منازعات منطقه‌ای و آشوب‌هایی به وجود بیاید، الحمدالله عراق بعد از فروپاشی رژیم صدام همراهی‌اش با ما بهتر شد.

وی یادآور شد: البته حضور آمریکا و انگلیس در عراق اختلالاتی روی روابط ما با عراقی‌ها ایجاد می‌کند که می‌تواند روی سیاست‌های نفتی دو کشور در دنیا تاثیرگذار باشد تا نتوانیم با هم همراهی و یا مبادلات درستی داشته باشیم و اینجا باید تاثیرآمریکایی‌ها را در نظر گرفت.

عباسی با اشاره به این‌که نفوذ غربی‌ها در کشورهای جنوب حاشیه خلیج فارس بیشتر بود و در حاکمیت آن کشورها بیشتر دخالت می‌کنند، عنوان کرد: این کشورها را به سمت نزاع با ما سوق دادند اما زمان گذشت، قدرتمندی جمهوری اسلامی به آن‌ها ثابت کرد که نمی‌توانند در منطقه تاثیرگذار باشند به خصوص با اتفاقاتی که در سوریه و عراق افتاد و منجر به شکست داعش و تروریست‌ها شد مشخص شد که کاملا این توان مربوط به جمهوری اسلامی است و حتی ابرقدرت‌های دیگر هم مجبور شدند قدرت ما را بپذیرند و بیاید با ما در سرنگونی داعش و تروریست‌ها همراهی کنند، این مسئله نشان داد ما ورای منطقه یک بازیگر جهانی هستیم حتی حمایت‌هایی که از فلسطین کردیم و حمایت‌های معنوی که از یمنی‌ها انجام دادیم، باعث شد که جناح غرب که خودش را روی رژیم سعودی متمرکز کرده بود، به نتیجه نرسد.

وی ادامه داد: با شرایط نوین جهانی بعد از جنگ روسیه با اوکراین و حرکت‌هایی که غربی‌ها در خصوص تایوان انجام دادند و یک جور لشکرکشی که به دریای جنوبی چین دارند و تحرکات دیگری که در حوزه استرالیا، مانورهایی در آب‌های ژاپن و کره جنوبی  انجام می‌دهند، بیشتر منازعه را بیشتر به سمت شرق آسیا و یا جنوب شرق آسیا پیش برده است و مجموع این‌ها و  قدرت اقتصادی چین باعث شد این کشور به عنوان یک بازیگر اصلی وارد عرصه سیاسی جهان غیر از بحث اقتصادی شود. ورود و همکاری‌های درازمدت این کشور با جمهوری اسلامی و تضمین‌هایی که در رابطه با انرژی به کشورهای جنوبی خلیج فارس داده، باعث شده است ما بتوانیم یک روابط بهتری را با این کشورها داشته باشیم و این‌ها مجموعا رساندن نفت و گاز به چین را تضمین می‌کند تا اگر احیانا وارد منازعه با غربی‌ها شود، از عقبه خودش در تامین انرژی بتواند مطمئن باشد یعنی اطمینانش این است که در خلیج فارس جنگی پیش نیاید و رقابت خصمانه‌ای نباشد.

این عضو کمیسیون انرژی بیان کرد: کشورهای منطقه هم بزرگی عظمت جمهوری اسلامی را درک و مشاهده کردند و دیدند که با این قدرت نمی‌توانند بیش از این در بیفتند و مسیر خودشان را عوض کردند و آمدند به سمتی که روابط دوستانه‌تری داشته باشند و بیایند سفارت‌خانه‌های خودشان را در ایران باز کنند. البته ما باید با دقت بیشتری در عرصه جهانی حرکت کنیم و از این شرایطی که به وجود آمده است، استفاده کنیم. مطمئنا این روی اقتصاد، تولید نفت و بهبود معیشت در جامعه ما تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز