منصوری خبر داد:
تشکیل دبیرخانه احصای نظام مسائل خیرین
معاون رئیسجمهور از از تشکیل دبیرخانه و احصاء نظام مسائل خیرین و خیریههای کشور خبر داد.
به گزلرش ایلنا، در نخستین نشست پیگیری دولت در مانع زدایی و تسهیل گری خیرین و امور خیریه که به ریاست «محسن منصوری» معاون اجرایی رییسجمهور و با حضور نمایندگان دستگاههای تخصصی، پیشکسوتان و متخصصان این امر در ساختمان کوثر برگزار شد، وی از ایجاد دبیرخانه و احصاء نظام مسائل خیرین و خیریه های کشور خبر داد.
محسن منصوری با اشاره به حضور خیرین در بخش های مختلف اقتصادی کشور گفت: اقدامات خیرین جریان ساز بوده و اثر گذاری و برکت بسیار زیادی دارد که می توان دراین زمینه به طرح مواسات در دوران کرونا اشاره کرد و این یعنی اندیشه و کارهای خیرین مبتنی بر فرهنگ ماست.
وی با قدردانی از خیرین نهضت مدرسه سازی اظهار داشت: در طول تاریخ برخی مدارس غیرانتفاعی بر اساس سازوکار دینی بنا شده اند و این مزیت ما بر اساس فقه شیعه در موضوعات مشابه است.
معاون اجرایی رییس جمهور با اشاره به اینکه طراز کارهای خیر به بلوغ مطلوبی رسیده است، تصریح کرد: در همین زمینه اقدامات خیرین در مدرسهسازی، حوزه سلامت و آسیب های اجتماعی منجر به الگو سازی مناسب شده است چرا که توانسته با هزینه کمتر و سرعتی بیشتر به اهداف مدنظر دست یابد که البته توقع ما نظم و انسجام بیشتر در این زمینه است.
منصوری با انتقاد از مراحل پیچیده اداری در مسیر فعالیت خیران، بر سرعت بخشی به سازوکار فعالیت های خیرین تاکید کرد.
معاون اجرایی رییسجمهور پیشنهاد داد با توجه به اختیارات نهاد ریاست جمهوری، دبیرخانه احصای مشکلات خیرین نهایی شود تا با جمعآوری پیشنهادات راهکارهای مناسب به امور این عزیزان در مسیر خدمت تسریع شود.
منصوری با تاکید بر نقش موثر حضور خیرین پیشکسوت و جوانان خوش فکر در این زمینه خاطرنشان کرد: با تمرکز بر مسائل خیرین و تشکیل کارگروه های خاص میتوان مشکلات آنها را کاهش داد.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه باید با بررسی مدل مشارکت دولت و خیرین، اصلاحاتی مناسب داشته باشیم تا با اصلاح موانع در فرآیندهای قانونی و آییننامهای مسیر حرکت خیرین را هموارتر کنیم و به عنوان مثال در همین زمینه شاید به این نتیجه برسیم که دولت در امر مدرسهسازی با خیرین مشارکت نکند و مشارکت در حوزه سلامت و بیمارستانسازی پر رنگ تر باشد.
وی با بیان اینکه اغلب کارهای خیرین در حوزه عمرانی و ساخت و ساز منطبق با روحیه و فرهنگ و حال و احوال ایران و تاریخ کشورمان است، ابراز داشت: باید کارگروه تخصصی کارهای خیرین را در این زمینه رتبهبندی کند.
منصوری با تاکید رفع مشکلات مالیاتی خیرین، حمایت سازمان امور مالیاتی از خیران با تایید کمیته ناظر بر اقدامات آنان را خواستار شد.
معاون اجرایی رئیسجمهور با اشاره به برخی اقدامات خیرین ایرانی در خارج از کشور ،آنها را الگویی مناسب برای داخل کشور است، بیان کرد: باید فرآیند اعطای مجوز فعالیت خیرین اصلاح و تسریع شود، به صورتی که حداکثر ظرف مدت یک ماه مجوز فعالیت آنان صادر شود.
منصوری با اشاره به مطالبه رهبر انقلاب و رئیسجمهور درباره موضوع برقی کردن پروژه راه آهن تهران - مشهد گفت: می توانیم برخی کارها و پروژه های زیارتی را بعد از بخش بندی به خیرین معرفی کنیم.