گزارش «شینهوآ» از دلایل بینتیجه بودن سفر بلینکن به خاورمیانه
![گزارش «شینهوآ» از دلایل بینتیجه بودن سفر بلینکن به خاورمیانه](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/tTQFZFmG8BHM/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pmLOdzLLl95J7otfNPZWXfo,/%D8%A8%D9%84%DB%8C%D9%86%DA%A9%D9%86.jpg)
شینهوآ در تحلیلی به تلاشهای آمریکا برای رسیدن به صلح در خاورمیانه و شکست اهداف سفر بلینکن به این منطقه پرداخت.
به گزارش ایلنا به نقل از شینهوآ، سفر اخیر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به خاورمیانه که با هدف رسیدگی به نگرانیهای متحدان آمریکا قبل از احیای توافق هستهای ایران، جلب حمایت کشورهای منطقه از اعمال تحریمها علیه روسیه و تقویت روابط اسرائیل با کشورهای عربی انجام شد، بعید به نظر میرسد که به احیای این توافق و افزایش صلح در منطقه کمک کند.
به گفته تحلیلگران، تمایل ایالات متحده برای دستیابی به صلح و ثبات بلندمدت در خاورمیانه همچنان مورد تردید است، زیرا حفظ دشمنی میان کشورهای خاورمیانه و تقسیم منطقه در خدمت منافع ایالات متحده از نظر اقتصادی و استراتژیک است. به گفته تحلیلگران، احیای پیمان هستهای ایران که رسماً به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته میشود، در حال حاضر اولویت اصلی ایالات متحده در خاورمیانه است.
واشنگتن امیدوار است با دستیابی به توافق با ایران، توانایی هستهای ایران و همچنین توسعه سایر بخشها مانند دفاع و اقتصاد را محدود کند و در عین حال نفت بیشتری از ایران را به بازار بینالمللی پمپاژ کند تا خواستههای مصرفکنندگان اروپایی را که گاز روسیه را تحریم کردهاند، برآورده کند.
لو جین، محقق مؤسسه مطالعات غرب آسیا و آفریقا در چین، گفت: هدف مهم سفر بلینکن به خاورمیانه پرداختن به نگرانیهای اسرائیل، متحد نزدیک ایالات متحده و دشمن سرسخت ایران بود چرا که اسرائیل نگران است کاهش تحریمها از نظر نظامی و اقتصادی جمهوری اسلامی را تقویت کند.
در جریان سفر بلینکن به سرزمینهای اشغالی، وی متعهد شد که کشورش به همکاری با متحدانش برای مقابله با چالشها و تهدیدهای امنیتی مشترک، از جمله چالشهای ایران و نیروهای مورد حمیات آن ادامه دهد. به گفته تحلیلگران، علیرغم اظهارات بلینکن، اسرائیل موضع خود را علیه ایران حفظ خواهد کرد، زیرا ایران همچنان قدرتمندترین کشور در منطقه خاورمیانه است که اسرائیل را به چالش میکشد.
بلینکن در جریان دیدار با شیخ محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد امارات گفت که واشنگتن مصمم است به این کشور حوزه خلیج فارس کمک کند تا حملات انصارالله را دفع کند.
یک روز پس از خروج بلینکن از خاورمیانه، اوپک پلاس با نادیده گرفتن فشار غرب برای افزایش قابل توجه تولید، با افزایش اندکی تولید نفت موافقت کرد. پس از اینکه اوپک پلاس از نشان دادن انعطاف بیشتر خودداری کرد، ایالات متحده تصمیم گرفت از ذخایر استراتژیک خود استفاده کند تا از افزایش بیش از حد قیمتها جلوگیری کند.
به گفته تحلیلگران، پیام این تصمیم اوپک این بود که تور بلینکن در خاورمیانه شکاف بین واشنگتن و متحدانش در خلیج فارس را پر نکرده و هدف او برای متحد کردن مواضع علیه روسیه آشکارا شکست خورده است.
لی ویجیان، نایب رئیس انجمن چینی مطالعات خاورمیانه در این باره گفت: «در حال حاضر، برای ایالات متحده بسیار دشوار است که حمایت کشورهای خاورمیانه از تحریمها علیه روسیه را جلب کند، زیرا ممکن است به منافع آنها آسیب برساند».
وی گفت: با توجه به آنچه ایالات متحده در خاورمیانه انجام داده است، کشورهای منطقه از گذشته درس گرفتهاند و خواهان اتخاذ یک سیاست خارجی مستقل هستند.
این محقق چینی افزود: نفوذ فزاینده روسیه در منطقه باعث میشود که تصمیمگیری برای در کنار آمریکا قرار گرفتن جهت اقدام علیه روسی یک تصمیم نابخردانه باشد.