ترک فعل دستگاههای اجرایی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان رسیدگی میشود
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تکالیف مندرج در قوانین حمایت از تولید و شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد که دستگاههای اجرایی باید به کمک شرکتهای دانشبنیان بیایند و در صورت استنکاف از وظیفه، سازمان بازرسی به ترک فعلها رسیدگی و موضوع را به مراجع ذیصلاح منعکس میکند و این برخورد قطعا جنبه ارشادی نخواهد داشت.
به گزارش ایلنا، از سازمان بازرسی کل کشور، ذبیحالله خدائیان در اولین بازدید خود در سال ۱۴۰۱ در سفری به شرق تهران، از پارک فناوری پردیس بازدید کرد و ضمن آشنایی با زیرساختهای استقرار شرکتهای دانشبنیان و خلاق، در جریان روند توسعه فازهای این ناحیه نوآوری قرار گرفت.
وی در ابتدا با حضور در یادمان شهدای گمنام پارک فناوری پردیس، به مقام شهیدان ادای احترام کرد و سپس در جلسهای با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، در جریان فعالیتهای پارک فناوری پردیس قرار گرفت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه از شرکتهای دانش بنیان به عنوان مصداق و تبلور واقعی و عینی ارتباط دانشگاه و صنعت و تجاری سازی علم و ثروت یاد کرد و با اشاره به بخشنامه ۹ بندی سازمان بازرسی در حمایت از شرکتهای دانش بنیان، نسبت به کمک همه جانبه این سازمان برای رفع موانعِ بر سر راه اقتصاد و تولید دانش بنیان، اعلام آمادگی نمود.
نمایشگاه محصولات فناورانه شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس مقصد بعدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور بود. سخنگوی قوه قضاییه در بازدید از این نمایشگاه با جدیدترین محصولات شرکتهای عضو پارک در حوزههای فناوری پزشکی (دارویی و تجهیزات پزشکی)، نانو فناوری، نرم افزار و الکترونیک آشنا شد و در ادامه از چند شرکت دانش بنیان بازدید کرد و طی گفتوگو با مدیران و کارکنان این شرکتها در جریان آخرین دستاوردها قرار گرفت.
نشست با تعدادی از مدیران شرکتهای دانش بنیان، برنامه بعدی خدائیان در جریان بازدید از پارک فناوری پردیس بود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این نشست به استماع مشکلات و مسائل مدیران شرکتهای دانش بنیان پرداخت و حرفها و درد دلها آنها را شنید.
این مسئول عالی قضایی در ادامه و در جمع مدیران شرکتهای دانش بنیان، ضمن تبریک سال جدید و حلول ماه مبارک رمضان، ابراز امیدواری کرد که سازمان بازسی کل کشور بتواند در چارچوب قوانین، حمایت لازم را از شرکتهای دانش بنیان داشته باشد.
وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی بر مسائل اقتصادی در نامگذاری شعارهای ده سال گذشته، گفت: تدبیر حکیمانه، مدبرانه و هوشمندانه معظم له در نگاه کلان به مسائل اقتصادی کشور و در اولویت قرار دادن این موضوع، بیانگر این است که همه دستگاهها، نهادها و شرکتهای خصوصی و دولتی باید تلاش صد درصدی به منظور تحقق شعار سال را فصل الخطاب و سرلوحه برنامههای خود قرار داده و پیگیری لازم را مبذول دارند.
خدائیان با خاطرنشان ساختن تاکیدات رئیس محترم دستگاه قضایی در اولین جلسه شورای عالی قوه قضاییه در سال جدید مبنی بر ضرورت پیش قدم بودن دستگاه قضا و سازمانهای تابعه در اجرایی کردن شعار سال و حمایت از دولت در این رابطه، به تشکیل کارگروه «حمایت از تولید دانش بنیان و صیانت از نخبگان» در اولین روزهای کاری سال ۱۴۰۱ در سازمان بازرسی کل کشور با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و عضویت دستگاههایی که در این زمینه وظایفی به عهده دارند، اشاره کرد.
وی با اشاره به تدوین و ابلاغ بخشنامهای در ۹ بند که در آن تکالیف و ماموریتهایی برای معاونین، رؤسای مناطق ششگانه و بازرسان کل امور مرکز و استانهای سازمان بازرسی کل کشور در زمینه حمایت از شرکتهای دانش بنیان تعیین شده است، بر برگزاری منظم جلسات کارگروه «حمایت از تولید دانش بنیان و صیانت از نخبگان» تاکید کرد.
عضو شورای عالی قوه قضاییه از آسیب شناسی و احصاء مشکلات و مسائل شرکتهای دانش بنیان از سوی سازمان بازرسی کل کشور با همکاری و همفکری شرکتهای دانش بنیان خبر داد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور به بیان برخی قوانین و مقرراتی که در حمایت از تولید و شرکتهای دانش بنیان وضع گردیده پرداخت و با اشاره به تکالیف مندرج در این قوانین تاکید کرد که دستگاههای اجرایی باید به کمک شرکتهای دانش بنیان بیایند و در صورت استنکاف از وظیفه، سازمان بازرسی به ترک فعلها رسیدگی و موضوع را به مراجع ذیصلاح منعکس میکند و این برخورد قطعا جنبه ارشادی نخواهد داشت.
خدائیان در ادامه در پاسخ به گلایه یکی از مدیران شرکتهای دانش بنیان مبنی بر طولانی شدن روند دریافت مجوز، گریزی به لزوم صدور مجوزهای الکترونیکی کسب و کار و قانون مربوطه که مهلت اجرای آن تا ششم فروردین ماه به پایان رسیده زد و از برخورد با دستگاههایی خبر داد که در موعد مقرر به وظایف خودشان در الکترونیکی نمودن مجوزها عمل نکردند.
وی با بیان اینکه برخورد با عدم صدور مجوزهای الکترونیکی کسب و کار در دستور کار سازمان بازرسی کل کشور است، خاطرنشان کرد: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار پیش بینی کرده که از این پس باید دستگاههایی که مجوز صادر میکنند به صورت الکترونیکی و در اسرع وقت نسبت به این موضوع اقدام کنند و با توجه به پایان مهلت قانونی، دستگاههای مستنکف از اجرای قانون به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
برخورد با دستگاههایی اجرایی که علیرغم قانون حمایت از کالای ایرانی در مناقصات از محصولات ایرانی استفاده نمیکنند موضوع دیگری بود که از سوی رئیس سازمان بازرسی کل کشور مورد تاکید قرار گرفت.
سخنگوی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه برون سپاری امورات دستگاههای اجرایی به شرکتهای دانش بنیان موجب تقویت بنیه مالی این شرکتها میشود، از ورود سازمان بازرسی به پیگیری روند برون سپاری امورات دستگاههای اجرایی خبر داد.
پیگیری وصول مطالبات شرکتهای دانش بنیان از دستگاههای اجرایی نکته دیگری بود که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به آن اشاره کرد. وی در این زمینه یادآور شد: دستگاههای اجرایی باید پس از انعقاد قرارداد با شرکتهای دانش بنیان، پرداخت مطالبات آنها را در بودجههای سالانه خود لحاظ کنند که این موضوع نیز از سوی سازمان بازرسی کل کشور در حال پیگیری است.
این مسئول عالی قضایی خاطرنشان کرد که کارگروه «حمایت از تولید دانش بنیان و صیانت از نخبگان» در استانها نیز با عضویت بازرس کل استان و عضویت نمایندگان دستگاههای اجرایی تشکیل خواهد شد.
خدائیان ابراز امیدواری کرد که با توجه به عزم جزم و اراده معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و حمایت سازمان بازرسی کل کشور، هر روز شاهد پیشرفت شرکتهای دانش بنیان و جلوگیری از خروج نخبگان از کشور باشیم.
بنابراین گزارش، مدیران شرکتهای دانش بنیان نیز ضمن قدردانی از بخشنامه رئیس سازمان بازرسی کل کشور در حمایت از شرکتها دانش بنیان لزوم اجرای مفاد این بخشنامه در همه سطوح را خواستار شدند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هم در جریان بازدید رئیس سازمان بازرسی کل کشور به نکاتی پیرامون فرهنگ و فضای توسعه شرکتهای دانش بنیان پرداخت.
گفتنی است، پارک علم و فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری، به عنوان یکی از گسترده ترین زیرساختهای توسعه فناوری و نوآوری در کشورمان است که تاکنون بیش از ۴۰۰ شرکت فناوری و دانش بنیان در حوزههای مختلف فناوری در این پارک مشغول به فعالیت هستند.