محمدبیگی در تذکر شفاهی:
عدالت در سلامت و رعایت نظام ارجاع در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نامشخص است
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از مشخص نبودن عدالت در سلامت و رعایت نظام ارجاع در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تأکید کرد که این مدل بودجهنویسی باعث تمایل پزشکان به فعالیت در بخش خصوصی شده و به کاهش سطح خدمات در بخش دولتی منتهی میشود.
به گزارش ایلنا، فاطمه محمدبیگی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۴ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: امسال لایحه بودجه دچار تغییرات ساختاری شده است بنابراین از سازمان برنامه و بودجه این سوال را دارم که آیا پیشنهادات تبصرهها از طرف دستگاهها به آنها رسیده یا خود آنها را تنظیم کردهاند.
نماینده مردم قزوین و آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر میرسد بسیاری از نظرات کارشناسی دستگاهها در لایحه بودجه ۱۴۰۱ دیده نشده است و نمونه آن در تبصره ۱۷ مشهود بوده که بسیار کم حجم شده است و در حوزه سلامت الکترونیک نیز مشاهده میکنیم اغلب احکام حذف شده یا به طور کلی در حوزه نظام ارجاع دیده نشدهاند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ارتباط این حکم با بودجه پیشنهادی عملاً ناچیز است و باعث میشود عدالت در سلامت و رعایت نظام ارجاع نامشخص باشد. همچنین احکام فرآیندهای نسخهنویسی، نسخهپیچی و سامانههای مربوطه همه در بودجه حذف شده و باعث شده است گروههای مختلف ذینفع عملکردشان غیرشفاف باشد و این موضوع به سردرگمی و نابسامانی در پیشرفت سلامت الکترونیک که زیرساخت عدالت در سلامت و دولت الکترونیک است منجر شده و در این زمینه به معضلات دچار خواهیم شد.
رئیس کمیته جمعیت کمیسیون بهداشت مجلس خاطر نشان کرد: یکی از نقصهای فعلی نظام سلامت بالاتر بودن تعرفهها در بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی است بنابراین این مدل بودجه بستن منجر به افزایش فرار پزشکان به بخش خصوصی و نارضایتی مردم از خدمات دولتی خواهد شد بنابراین از دولت میخواهم که این بخش را بازبینی کرده و مجلس نیز نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کند.
نماینده مردم قزوین و آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: متأسفانه بودجه استان قزوین باز هم اندک بوده و در ردههای آخر قرار دارد، به طوری که سهم هر فرد قزوینی کمتر از ۲۰۰ هزار تومان از بودجه است، این بودجه با شرایط، زحمات، جمعیت، تولیدات و رتبه درآمدی این استان هیچ همخوانی ندارد.