تحلیل آسوشیتدپرس از احیای برجام همزمان با انتخابات ایران
آسوشیتدپرس در تحلیلی به روند احیای برجام پرداخت.
به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، روند احیای توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی در جریان است. در حالی که این کشور آماده میشود تا روز جمعه برای انتخاب رئیسجمهور جدید انتخابات برگزار کند، دیپلماتها تلاش میکنند تا ایالات متحده و تهران دوباره به توافق برسند.
این توافق نشاندهنده موفقیت هشت سال ریاستجمهوری حسن روحانی رئیس جمهور فعلی است: از بین بردن تحریمها در ازای نظارت دقیق و محدود کردن ذخایر اورانیوم ایران.
تضعیف برجام با تصمیم رئیسجمهور دونالد ترامپ برای خروج یک جانبه آمریکا از توافق صورت گرفت.
این امر همچنین باعث شد تا تهران اورانیوم را به بالاترین سطح خلوص تاکنون غنی کند همین اتفاق نگرانیها را بالا برده است.
از آنجا که بر اساس تحلیل تحلیلگران و نتایج نظرسنجیها به نظر میرسد، بازگشت به توافق ممکن است اما احتمالاً منجر به تنشزایی بیشتر بین ایران و غرب خواهد شد.
هنری روم ، تحلیلگر ارشد با تمرکز بر ایران در گروه اوراسیا، گفت: "مطمئناً احیای برجام به اندازه تهیه یک توافق از ابتدا پیچیده نیست، کاری که طرفین انجام دادند و منجر به توافق ۲۰۱۵ شد. اما هنوز جزئیات زیادی وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد."
وی افزود: توافق سال ۲۰۱۵ که ایرانیان را برای جشن و سرور به خیابانها جاری کرد ، پس از سالها تنش میان ایران و غرب بر سر برنامه هستهای ایران، تحولی اساسی را رقم زد.
تهران مدتهاست که اصرار دارد برنامه آن برای اهداف صلحآمیز است.
با این حال، آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی می گویند ایران برنامه سازمان یافته سلاحهای هستهای را تا سال ۲۰۰۳ دنبال میکرد.اکنون ایران محدودیتهای برجامی را کنار گذاشته است و همین اتفاق نگرانکننده است و ضرورت توافق را بیشتر میکند.