گزارش خبری؛
مهلت یک هفتهای به پایان رسید / کارگران ساختمانی قشم همچنان بدون بیمه
«در حالی که بیش از ۲۰ روز از پایان مهلت یک هفتهای قاضی به مدیران سازمان منطقه آزاد قشم برای از سرگیری بیمه کارگران ساختمانی میگذرد، منابع کارگری گزارش کردهاند مدیران این سازمان در مهلت تعیین شده، اقدام خاصی انجام ندادهاند.»
در حالی که بیش از ۲۰ روز از پایانمهلت یک هفتهایقاضیبه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم برای از سرگیری بیمه کارگران ساختمانی میگذرد، منابع کارگری گزارش کردهاند مدیران این سازمان در مهلت تعیین شده، اقدام خاصی انجام ندادهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سومین جلسه دادگاه رسیدگی بهشکایت انجمن صنفی کارگران ساختمانی قشماز دو مدیر سازمان منطقه آزاد قشم به اتهام ممانعت از بیمه کارگران ساختمانی روز سهشنبه(۱۱ آذر) برگزار میشود. آنطور که در شکایت این تشکل کارگری آمده است این سازمان از ابتدای امسال برای ساخت و ساز مجوز صادر میکند و سهم کارفرمایی حق بیمه کارگران ساختمانی را از کارفرمایان میگیرد اما مبالغ دریافتی را به سازمان تامین اجتماعی تحویل نمیدهد.
قاضی در پی تعلل مدیران این سازمان برای از سرگیری بیمه کارگران ساختمانی در مهلت یک هفتهای تعیین شده، همه طرفهای درگیر را برای شرکت در سومین جلسه دادگاه احضار کرده است.
بر اساس این گزارش، علاوه بر دو مدیر سازمان منطقه آزاد قشم، رئیس شعبه سازمان تامین اجتماعی در این جزیره، رئیس صندوق رفاه و بیمه آتیه خلیج فارس، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور و رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی قشم ملزم به حضور در دادگاه هستند.
تعلل مدیران سازمان منطقه آزاد قشم برای از سرگیری بیمه کارگران ساختمانی در شرایطی صورت میگیرد که «اکبر ترکان»، دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی در روزهای گذشتهطی یک اظهارنظر جنجال برانگیز، هزینهای که کارفرمایان برای بیمه کارگران ساختمانی میپردازند را «پول زور» خوانده بود.
گفتنی است نزدیک به ۳۵۰۰ کارگر ساختمانی در جزیره قشم تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی قرار ندارند.
پیشینه
سازمان منطقه آزاد قشم ابتدای سال ۹۰ به یکباره بیمه کارگران ساختمانی را قطع کرد. مدیران این سازمان همان زمان در جلسهای با نمایندگان کارگران وعده دادند کارگران ساختمانی را با تمام شرایطی که سازمان تامین اجتماعی آنها را بیمه میکرد در صندوق دیگری بیمه کنند. وعدهای که هرگز محقق نشد.
تا یک سال و نیم بعد نه تنها هیچ کارگری بیمه نشد بلکه سهمیه بیمه ۸۰۰ کارگر ساختمانی باطل شد و ۱۸ میلیارد تومان سهم کارفرمایی حق بیمه کارگران ساختمانی به هدر رفت.
سال اولی که دولت روحانی روی کار آمد ۵۷۱ کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند اما بیمه کارگران ساختمانی با آغاز سال ۹۳ دوباره قطع شد. به یک روایت، مدیران سازمان منطقه آزاد قشم از حق بیمه کارگران ساختمانی روزانه بین ۷۰ تا ۹۰ میلیون تومان درآمد دارند.
گفتنی است انجمن صنفی کارگران ساختمانی قشم در ماههای گذشتهبا ارسال نامهای برای وزیر کاربا اشاره به جرح یا فوت بیش از ۱۸۰ کارگر ساختمانی این جزیره بر اثر حوادثشغلی در سالهای ۹۰ و ۹۱ تاکید کرده بود هر روزی که از قطع بیمه کارگران ساختمانی میگذرد مبلغ زیاد و سهل الوصولی نصیب سازمان منطقه آزاد قشم شده و ضرر جبران ناپذیری به کارگران تحمیل میشود.
این تشکل کارگری در نامه خود به وزیر کار گفته بود علاوه بر بیمه مجدد کارگران ساختمانی به دنبال جبران ضرر و زیان کارگران در این مدت است.