یک کشاورز زن در گلستان:
نابرابری دستمزد زنان و مردان در بخش کشاورزی به عرف تبدیل شده است
«حاکمیت تفکر «زنان خوب کار نمیکنند» در بین کارفرمایان به این نابرابری دامن زده است و این در حالی است که زنان کارگر حتی صندوقهای سنگین را هم بر کول خود حمل میکنند. / کودکان کار دختر مزد کمتری به نسبت کودک کار پسر دریافت میکنند.»
یک کشاورز زن در استان گلستان از پرداخت دستمزدهای نابرابر به زنان و مردان کارگر کشاورزی خبر داد.
«زهرا محمدی» در این باره به ایلنا گفت: دستمزد کارگران زن مناطق علیآباد، دلند، آزادشهر در استان گلستان که به امور شخم، وجین، برداشت و… کشاورزی مشغولند، نصف دستمزد کارگران مردی است که همین کار را انجام می دهند.
این کارگر زن کشاورز ادامه داد: کارفرما به کارگران مرد مبلغ ۱۴ هزار تومان و برای زنان ۷ هزار تومان دستمزد میپردازد.
محمدی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد کارگران کشاورز استان گلستان را کارگران زن تشکیل میدهند، اظهار داشت: بخش کشاورزی در هر یک از مراحل تولید شدیدا وابسته به فعالیت کارگران زنان است.
این کارگر زن با بیان این مطلب که تفاوت دستمزد در دیگر مشاغل نیز ملموس است، ادامه داد: فعالیت این زنان به کار در شالیزارها ختم نمی شود و در فصول متفاوت به فعالیتهای دیگری چون چیدن صیفیجات، محصولات جالیزی، دستفروشی در کنار جاده و حتی کار در کارخانهها نیز میپردازند.
وی در تشریح این موضوع گفت: کارگران زن بهدلیل دستمزد اندک با انجام کار مضاعف این نابرابری را جبران میکنند و مجبورند برای کسب درامد بیشتر تا چند نوبت بعد از خاتمه کار در زمینهای کشاورزی به کار بستهبندی، شست و شوی کارخانجات ربسازی و… بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: این نابرابری شامل حال کودکان کار نیز میشود وکودکان کار دختر مزد کمتری به نسبت کودک کار پسر دریافت میکنند.
به نظر این کارگر کشاورز، حاکمیت تفکر «زنان خوب کار نمیکنند» در بین کارفرمایان به این نابرابری دامن زده است و این در حالی است که زنان کارگر حتی صندوقهای سنگین را هم بر کول خود حمل میکنند.
وی با اشاره به اینکه در میان این کارگران زن، زنان کارگر باردار نیز بهچشم میخورند، ادامه داد: شرایط کاری و مزدی نیز برای کارگران باردار یکسان است.
محمدی در خاتمه با تاکید بر اینکه این نابرابری مزدی اعتراضی را بههمراه ندارد، گفت: این نابرابری مزدی همیشه همینطور بوده و بهصورت عرف منطقه درآمده است.