یک فعال کارگری در کورهپزخانههای قرچک تشریح کرد:
کارگرانی که ۶ ماه کار میکنند و ۶ ماه به دنبال دستمزدشان میدوند
چکیده: «کارگران فصلی در ۴ الی ۵ ماه از سال فرصت کار در کوره پزخانهها را دارند مجبورند با تمام قوای خانوادهشان دو برابر حد معمول کار کنند تا مخارج ماههای بیکاریشان را نیز تأمین کنند و در این شرایط بدحسابی کارفرما زندگی یک سال آنان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.»
نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه های قرچک ورامین از بدحسابی غالب کارفرمایان واحدهای کوره پزی قرچک ورامین با کارگران فصلی که اکنون با ورود به نیمه سرد سال آماده بازگشت به محل سکونتشان هستند، انتقاد کرد.
«جعفر معصومی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود هزار کارگر فصلی در ۳۰ واحد فعال کوره پزخانه های قرچک ورامین که به کار «قالب داری» یا «خشت زنی» مشغول بودهاند پس از حدود شش ماه کار، هم اکنون با اتمام نیمه گرم سال باید آمده بازگشت به سکونتگاهای اصلی خود در استانهای کردستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و… شوند اما «بدحسابی» کارفرمایان بعد از اتمام کار باعثنگرانی آنان شده است.
به گفته این فعال کارگری اکثر کارگران فصلی کورهپزخانهها فاقد قرارداد کاری با کارفرمایان هستند و به همین دلیل قدرت لازم را برای شکایت از کارفرمایان متخلف در مراجع قانونی ندارند.
معصومی در ادامه با اشاره به «کارمزدی» بودن کارگران فصلی تصریح کرد: کارگران فصلی در ۴ الی ۵ ماهی که به دلیل گرمای هوا و امکان خشک شدن خشتها، فرصت کار در کوره پزخانهها را دارند مجبورند با تمام قوای خانوادهشان دو برابر حد معمول کار کنند تا مخارج ماههای بیکاریشان را نیز تأمین کنند و در این شرایط بدحسابی کارفرما زندگی یک سال آنان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
این فعال صنفی در ادامه با اشاره به ناممکن بودن بازنشستگی برای کارگران فصلی کورهپزخانه، به پراکنده بودن سوابق بیمهای و شیوههای مختلف کارفرمایان برای شانه خالی کردن از بار مالی بیمه این کارگران، گفت: این کارگر فصلی با بیش از ۳۰ سال سابقه کار هم به ندرت بازنشسته می شوند چرا که اگر تعداد روزهایی که در یک سال برای کارگران فصلی کوره پزخانه ها بیمه رد می شود را جمع بزنیم به دوماه هم نمیرسد.