رئیس دومین همایش بین المللی اقتصاد شهری عنوان کرد:
اقتصاد پاشنه آشیل «توسعه شهری»/ رسالت جامعه علمی کشور در برابر شهرها
رئیس دومین همایش بین المللی اقتصاد شهری گفت: تلاش برای ساختن شهرهایی که از لحاظ اقتصادی، پر رونق، از منظر فرهنگی، پر جنب و جوش، به لحاظ اجتماعی، منسجم و از نظر زیستمحیطی، ایمن و پایدار باشند؛ رسالتی است که بر دوش جامعه علمی و اجرایی کشور است.
به گزارش ایلنا، حسین محمدپور زرندی، رئیس دومین همایش بینالمللی اقتصاد شهری با اشاره به اینکه شهرها تجلیبخش آرامش، آسایش، فرهنگ، مدنیت و محرک اقتصاد ملی و جهانی هستند، گفت: امروز آنها مکان کار و زندگی و استراحت و تفریح مردم هستند و در توفیق یا شکست اقتصادی کشورها نقشی بیبدیل ایفا میکنند.
وی با تاکید بر اینکه برخی واقعیتهای خشن؛ همچون بحرانهای زیستمحیطی، فقر، حاشیهنشینی، بیکاری، آسیبهای اجتماعی و مشکلات اقتصادی، چهره زیبا و اغواهکننده شهرها را مخدوش میسازد؛ یادآور شد: بنابراین برنامهریزی توسعه شهرها باید با نگاهی معطوف به آینده و با هدف کاهش مسائل و معضلات شهری باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه واقعیت پاشنه آشیل اکثر شهرها بهویژه کلانشهرهای جهان رو به توسعه را اساساً اقتصادی دانست و افزود: البته ریشههای مسائل اقتصادی این شهرها خارج از چارچوب و مرزهای معین شهری است و بعضاً عقبهای ملی و بینالمللی دارد.
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران اقتصاد شهری، بهویژه در کلانشهرها را موضوعی پیچیده و نیازمند واکاوی از جنبههای متعددی دانست و گفت: تلاش برای ساختن شهرهایی که از لحاظ اقتصادی، پر رونق، از منظر فرهنگی، پر جنب و جوش، به لحاظ اجتماعی، منسجم و از نظر زیستمحیطی، ایمن و پایدار باشند؛ رسالتی است که بر دوش جامعه علمی و اجرایی کشور است.
پورزرندی با تاکید بر اینکه بهرهگیری از تجربیات محققان، اندیشمندان و مدیران شهری بینالمللی در این زمینه میتواند بسیار راهگشا باشد، خاطرنشان نمود: انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در جهت تبیین مفهومی و تجربی اقتصاد شهری در کشور، در بهار 1395، اولین همایش بینالمللی اقتصاد شهری با رویکرد اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل را برگزار نمود و با عنایت به توفیق همایش مذکور و دستاوردهای ارزشمند آن و همچنین ضرورت تداوم و پیگیری جنبش علمی در این حوزه، در نظر دارد دومین همایش بینالمللی اقتصاد شهری را نیز با همکاری و تشریک مساعی جامعه علمی و اجرایی کشور در حوزه اقتصاد و مدیریت شهری و استفاده از ظرفیتها و تجارب علمی نخبگان و مدیران شهری بینالمللی برگزار نماید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امید است این رویداد علمی ، عرصهای برای آسیبشناسی و تشریح مسائل اقتصادی شهرهای کشور، بهرهگیری از تجربیات موفق جهانی در زمینه توسعه شهری و بومیسازی آنها و فضایی برای بهکارگیری سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در پهنههای شهری کشور باشد.