خبرگزاری کار ایران

حسن خمینی:

فقرا و مستضعفان حامی نظام هستند/ عده‌ای تا پول داریم رفیق ما هستند

فقرا و مستضعفان حامی نظام هستند/ عده‌ای تا پول داریم رفیق ما هستند
کد خبر : ۱۶۲۰۴۷۶

حسن خمینی با بیان اینکه عده‌ای در ایران «تا پول داری رفیقتند، رفیق بند کیفتند» گفت: حامی نظام جمهوری اسلامی ایران فقرا و مستضعفان هستند و باید یه آنها توجه کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق کارکنان بنیاد مسکن با آرمان‌های امام به مناسبت چهل و ششمین سالروز تأسیس بنیاد مسکن اظهار داشت: تعبیری در قرآن وجود دارد که در زبان عامیانه ما هم خیلی شایع است، به افرادی که وضع آنها خیلی خراب باشد خسر الدنیا والاخره می‌گویند که این عبارت یکی از آیات الهی است، در شأن نزول این آیه گروهی بودند که ایمان می‌آوردند اما بعد از اینکه کارشان به مدار خود نمی چرخید و وفق مراد نبود به دوران جهالت خود برمی‌گشتند. برای مثال می‌گفتند اگر فرزندمان پسر به دنیا بیاید ایمان می‌آوریم و اگر پسر نباشد از اسلام برمی‌گردیم. 

وی ادامه داد : به این گروه می‌گویند خدا را می پرستند اما به زبان حرف می‌زنند یا در پله بالاتر اینها بر روی لبه راه می‌روند، که اگر اوضاع به این سمت حرکت کرد به این سمت بیایند و اگر به آن سمت رفت آنها هم به آن سمت حرکت کنند و اگر اوضاع بر وفق نبود از ایمان و اسلام برمی‌گردند. 

تولیت حرم و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی گفت: این گروه اگر دیدند که مشکلی و آزمایش سختی پدید آمد به قبل خود برمی‌گردند و به همین دلیل به آنها خسر الدنیا والاخره می‌گفتند. این گروه هم دنیا را از دست دادند و  هم آخرت را از دست می‌دهند و که این خسران درجه یک و گرفتار خیلی بدی است. 

وی با بیان اینکه خسران ضرری است که مال می‌خورد، اظهار داشت: خسران جایی است که افراد سرمایه‌ای که دارند و راس المال خود را از دست می‌دهند. تعبیر قرآن از خسر الدنیا والاخره این است که افرادی ایمان خود را به نتایج معنوی متوقف می کنند. وقتی اوضاع سخت می‌شود این افراد حضور ندارند و نمی‌ایستند و این شوخی را هم ما در کشورمان داریم که  می‌گویند«تا پول داری رفیقتم رفیق بند کیفتم» که اینها همان خسر الدنیا والاخره هستند.

خمینی با تاکید بر اینکه آنهایی تا آخر با ما هستند طعم محرومیت را چشیده‌اند، اظهار داشت: اگر روزی ما دلمان را به این خوش کنیم که اهل زرق و برق بر سفره‌های انقلاب نشسته‌اند دل خود را به اهل حرف خوش کردیم. از ابتدا نگاه امام به محرومان بود از این رو کمیته امداد، حساب ١٠٠ امام، بهزیستی در ابتدای کار راه‌اندازی شد. 

وی با بیان اینکه نگاه جامعه اسلامی باید محرومیت زدایی باشد، افزود: به محض تاسیس جمهوری اسلامی نگاه امام در حوزه‌های مختلف به محرومان بود. 

خمینی گفت: برای محرومیت زدایی دو راهکار را باید توامان پیش برد و برای اجرای سیاست‌های محرومیت زدایی باید قوانین به گونه‌ای نوشته شود که فقر را زائل کند و نباید برنامه‌های ما فقرزا باشد. نباید دل خود را به کاهش ضریب جینی خوش کنیم بلکه در نگاه ما تک تک انسان‌ها محترم هستند و نباید آنها به نگاه آمار دید. دل خوش کردن به سیاست گذاری فقرزدا بدون اینکه به تک تک افراد فقیر و مستضعف کمک کنیم اشتباه است و همچنین توجه نکردن به سیاست گذاری فقرزدا و رفتن به سمت کمک های حمایتی هم غلط است، بنابراین هر دوست این اقدام باید توامان انجام شود.

وی گفت: نتیجه اجرای این دو توامان این بود که در دهه ۶٠ طبقه متوسط فربه در کشور داشتیم و فقرا هم صاحب مسکن شده بودند. سیاست ما اعمال قانون برای مبارزه با سرمایه داری زالو صفت است و باید سیاست‌های حمایتی اجرا شود و یکی از گام‌های بزرگ و موفق در اجرای این سیاست‌ها اقدام بنیاد مسکن بوده است. 

تولیت حرم و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ادامه داد: حوزه مسکن از حوزه‌های مهم در فقرزدایی است و اساسا در کشورمان آسیب روانی نداشتن خانه دردآور است. 

وی افزود: در مقاطعی انبوه‌سازی موفق عمل کرد و در بنیاد مسکن به نوعی عمل می‌شود که مردم متصدی کار خودشان هستند که این اقدام بهتر است.  

خمینی گفت: همواره باید از کسانی که موسسین این نظام بودند و برای حفظ آن خون و جان دادند و حامیان آن هستند یعنی محرومان وفقرا و مستضعفان حمایت کرد و جمهوری اسلامی نباید وجه توجه خود از این طبقه بردارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز