خبرگزاری کار ایران

قائم مقام اسبق بانک مرکزی :

امروز می‌تواند سرآغاز تغییر فصل برای کل اقتصاد ایران باشد

امروز می‌تواند سرآغاز تغییر فصل برای کل اقتصاد ایران باشد
کد خبر : ۱۶۲۱۷۲۵

قائم مقام اسبق بانک مرکزی گفت: امروز روز مهمی برای تاریخ اقتصاد ایران است و نشستی در عمان صورت می‌گیرد که می‌تواند سرآغاز تغییر فصل برای کل اقتصاد ایران باشد و راه و بستر را برای سالم سازی سیاست‌های پولی و سیاست مالی و ارزی ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، اکبر کمیجانی در نشست تحلیلی ارزیابی آثار و نتایج سیاست‌های تثبیت اقتصادی در سال‌های 1401 تا 1402 اظهار داشت: پیش نیاز موفقیت بانک مرکزی در اجرای سیاست‌های پولی هماهنگی بین سیاست‌های اقتصادی است. می‌دانیم متاسفانه عدم هماهنگی میان سیاست‌های مالی و پولی و تداوم کسری بودجه و تکلیف تامین مالی کسری بودجه در طول 5 دهه گذشته عمدتا بر دوش نظام بانکی بوده است.    

وی ادامه داد: در ادبیات اقتصادی ایران عنوان می‌شود که اقتصاد ایران بانک محور است، این خصوصیات بانکی کشور، نشات گرفته از سیاست‌های دولت است و در سیاست مالی شاهد این هستیم که کمتر سالی بودجه با تراز مثبت تصویب می‌شود.

قائم مقام اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه عمدتا بودجه‌های سنواتی به تراز منفی و کسری تعریف می‌شود، گفت: این کسری بودجه به طور مسقیم و غیرمستقیم تکالیفی برای نظام بانکی ایجاد می‌کند و در برخی از سالها شدت تکالیفی که ایجاد شده با همراه شدن آن با تنش‌های برون زا باعث شده رشد نقدینگی از حد متعارف اقتصاد ایران که 25 درصد تلقی می‌شود بالاتر برود که می‌دانیم سوخت اصلی انتظارات تورمی است و گاه ما در شرایط بدتر قرار می‌گیریم و بانک مرکزی هم گاها توانسته با اقداماتی نسبتا محدود و با برد محدودتر این شرایط را بهتر کند.

کمیجانی افزود: تا زمانی که سیاست‌های مالی را به نظم و نسخی در نیاوریم این تکالیف بر روی بانک مرکزی وجود دارد و خواهد داشت و تغییری هم نمی‌کند.

وی با اشاره به آغاز مذاکراتن ایران و آمریکا تاکید کرد: امروز روز مهمی برای تاریخ اقتصاد ایران است و نشستی در عمان صورت می‌گیرد که می‌تواند سرآغاز تغییر فصل برای کل اقتصاد ایران باشد و راه و بستر را برای سالم سازی سیاست‌های پولی و سیاست مالی و ارزی ایجاد کند.

قائم مقام اسبق بانک مرکزی گفت: آثار این جلسه و نشست‌های بعدی در اصلاح انتظار تورمی می‌تواند اثرگذار باشد و اگر بتوانیم مهار رشد تقدینگی انتظار تورمی را به سمت کاهش سوق دهیم و همزمان با کاهش شوک‌های خارجی می‌توان بستر کاهش انتظارات تورمی را ایجاد کرد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز