مدیر عامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام در گفتوگو با ایلنا:
ورود دستگاههای نظارتی به واگذاری اراضی در فرودگاه امام / ایرانایر به قانون تمکین کند

مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام با اشاره به ورود دستگاههای نظارتی به موضوع واگذاری اراضی بدون قرارداد در این فرودگاه گفت: 17 هکتار زمین در دهه 80 به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران واگذار شده اما تعللی رخ داده و دستگاههای نظارتی به این موضوع ورود کردهاند و این اراضی به فوریت و بدون انعقاد قرارداد به ایران ایر واگذار شده است.
سعید چلندری، مدیر عامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره تعیین تکلیف اراضی واگذار شده به ایرانایر در شهر فرودگاهی امام خمینی اظهار داشت: در ابتدا باید تاکید کرد که در شهر فرودگاهی امام هیچ مقدار زمین به طور دائم به کسی واگذار نمیشود و تمام اراضی براساس لایحه واگذاری اراضی به متقاضایان ارایه میشود. در این باره لایحه قانونی وجود دارد و اراضی فقط به صورت BOT به متقاضیان واگذار میشود.
وی ادامه داد: در سنوات گذشته 17 هکتار اراضی شهر فرودگاهی امام به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران واگذار شده که این واگذاری براساس لایحه واگذاری بودهاست.
مدیر عامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام در پاسخ به این سوال که این اراضی در چه سالی واگذار شده و آیا مدت زمان بهرهبرداری از آن منقضی شده، گفت: این اراضی در دهه 80 به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران واگذار شده اما تعلل رخ داده و دستگاههای نظارتی به این موضوع ورود کردهاند. در دهه 80 اراضی مورد نظر به فوریت و بدون انعقاد قرارداد به ایران ایر واگذار شده بنابراین این واگذاری قرارداد ندارد.
چلندری تاکید کرد: براساس لایحه واگذاری اراضی، باید حتما برای واگذاریها قرارداد منعقد و مدت بهره برداری مشخص شود و پس از اتمام مدت زمان قرارداد واگذاری، اراضی به شرکت شهر فرودگاهی برگردد.
وی افزود: اراضی آشیانه شرکت آسمان هم در سال 89 بدون انعقاد قرارداد واگذار و تحویل شده است. آسمان ساخت آشیانه در این اراضی را موکول به گذشت زمان کرده و در نهایت آشیانه ساخته شد. در این سالها، شرکت آسمان هیچ حق و حقوقی را به شرکت فرودگاه پرداخت نکرد. به این موضوع ورود و آسمان را ملزم به انعقاد قرارداد کردیم و حقوق معوقه را پس گرفتیم. 4 سال دیگر هم مدت بهره برداری آسمان از این اراضی به پایان میرسد و اراضی به شهر فرودگاهی امام برمیگردد و اراضی را تحویل میگیریم.
مدیر عامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام ادامه داد: انبار هوشمند بار ایرانایر هم جزو همین نمونهها بود و البته قرارداد واگذاری اراضی این انبار منعقد شده بود اما الزامات قرارداد را رعایت نکرده بودند که این موضوع صورت جلسه مجمع هر دو شرکت شد و این موضوع را تعیین تکلیف کردیم.
چلندری با بیان اینکه در حال حاضر ایران ایر 3 هزار میلیارد تومان به شرکت فرودگاه امام بدهکار است و در این باره ملاحظاتی با ایران ایر داریم، تاکید کرد: هیچ کسی نمیتواند خارج از چارچوب قانون عمل کند و ایران ایر هم باید به قانون تمکین کند. وزیر راه و شهرسازی ریاست هر دو مجمع ایران ایر و شرکت شهر فرودگاهی امام را بر عهده دارد و موضوع اراضی ایران ایر در فرودگاه امام و بدهی این شرکت را باید تعیین تکلیف کند. ما در فرودگاه امام اعلام کردهایم که با توجه به ورود دستگاههای نظارتی به این موضوع ایران ایر باید به قانون تمکین کند و واگذاری اراضی باید در قالب قرارداد مشخص انجام شود.