در همایش بررسی «چالش ناترازی انرژی و روند قیمتگذاری برق در صنعت فولاد» اعلام شد؛
تاثیر منفی ناترازی انرژی بر وضعیت تولید و اشتغال
در همایش بررسی «چالش ناترازی انرژی و روند قیمتگذاری برق در صنعت فولاد» بر اهمیت توجه به نظرات بخش خصوصی در تعیین قیمت انرژی و تأثیر آن بر صنعت فولاد تاکید شد.
به گزارش خبرنگار بازرگانی ایلنا، جهانبخش شکری، عضو هیئت مدیره خانه صنعت معدن تجارت ایران در همایش بررسی «چالش ناترازی انرژی و روند قیمتگذاری برق در صنعت فولاد» اظهار کرد: متاسفانه امسال تولیدکنندگان صنعت فولاد با ۳ ماه خاموشی مواجه بودند.
وی ادامه داد: همچون سال گذشته، امسال انرژی مورد نیاز در اختیار صنعتگران نبود و وزیر هم تاکید کرد که سال آینده برق در اختیار تولیدکنندگان نخواهد بود، به طوری که در حال حاضر، بیش از ۲۰ هزار مگاوات قطعی برق داریم.
شکری تاکید کرد: متاسفانه هیچ گونه زیرساختی در این زمینه وجود ندارد. با این میزان سرمایهگذاری در سایر کشورها میتوان عملکرد بهتری داشت و به دنبال سرمایه گذار جدید هستند که در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: گناه یک تولیدکننده چیست که باید علاوه بر مشکلات ناترازی انرژی، چالش در خصوص تامین تسهیلات و ارز مورد نیاز داشته باشد.
شکری گفت: هم اکنون صنعت رو به ورشکستی است و در یک بلاتکلیفی مطلق به سر میبریم.
وی ادامه داد: بنده بیش از ۷۰ سال است که در منطقه کرمانشاه سرمایه گذاری کردهام اما تمامی واحدهای تولیدی در حال نابودی است. دولت محترم چه سیاستی مدنظر دارد؟
عضو هیئت مدیره خانه صنعت ایران اظهار کرد: انتظار میرود وزیر محترم برای رفع مشکلات تولیدکنندگان چاره اندیشی کنند.
وی در پایان افزود: اکنون نیاز به توجه و اقدامات جدی دولت و مجلس برای بهبود وضعیت بلاتکلیفی تولیدکنندگان هستیم.
فولاد صنعتی انرژیبر است
سید محمداحرامیان، مدیرعامل شرکت فولاد یزد و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در این مراسم به بررسی وضعیت منابع آبی و انرژی در کشور، پرداخت و گفت: برداشت منابع آبی کشور به میزان ۱۵۰ متر مکعب است که تنها ۱۵ صدم درصد از کل منابع آبی را تشکیل میدهد و این عدد به شدت بالا رفته و نگرانکننده است.
وی ادامه داد: تولید گاز کشور به ۳۰۰ میلیارد مترمکعب میرسد که از این مقدار ۲۹۴ میلیارد متر مکعب مربوط به کل کشور است و به صنایع مختلفی مانند پتروشیمی، سیمان و فولاد اشاره شده است.
احرامیان بیان کرد: مصرف کل انرژی در کشور به ۳۳۰ میلیارد کیلووات ساعت میرسد که کمتر از ۱۰ درصد از این مقدار به مصرف برق مربوط میشود.
وی تاکید کرد: در این میان، حدود ۲۵۰۰ مگاوات از برق تولیدی در نیروگاهها به خود نیروگاهها اختصاص دارد.
احرامیان بیان کرد: با توجه به اینکه در صنعت فولاد میزان انرژی، بالاتر از حد معمول است، نیازمند توجه جدی مسئولان هستیم. اما متاسفانه هیچ مزیتی در این وضعیت وجود ندارد و نیاز به توجه و تغییرات اساسی در مدیریت منابع انرژی داریم.
ضرورت همکاری میان بخشهای مختلف دولتی و تولیدکنندگان
آرمان خالقی، دبیرکل خانه صنعت و معدن نیز در ادامه به تشریح ساختار انجمنهای صنعتی و معدنی در ۳۱ استان کشور پرداخت و گفت: اکنون انجمنها به صورت خودگردان و خصوصی اداره میشوند.
وی به مشکلاتی از جمله کمبود انرژی و تأثیر آن بر تولید اشاره کرد و گفت: جلساتی برای بررسی ناترازی انرژی و تأثیر آن بر قیمت تمام شده صنعت فولاد برگزار شده است.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از قطعی گاز و برق در صنایع گفت: این موضوعات به شدت بر تولید و هزینههای کارفرمایی تأثیر گذاشته است.
دبیرکل خانه صنعت و معدن اظهار کرد: در سالهای اخیر، وضعیت تولید و اشتغال به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است.
وی به سیاستهای جبرانی دولت برای حمایت از تولیدکنندگان و کارگران نیز اشاره کرد و گفت: در این مراسم خواستار توجه بیشتر دولت به مشکلات موجود و ارائه راهکارهای عملی برای جبران خسارتها هستیم.
او در ادامه، در مورد چالشهای قانونی و مشکلاتی که تولیدکنندگان در مواجهه هستند نیز گفت: اکنون خواستار تسهیل شرایط برای تولیدکنندگان و کارگران هستیم.
وی به ضرورت همکاری بین بخشهای مختلف دولت و تولیدکنندگان برای حل مشکلات تأکید کرد و گفت: باید به دغدغههای تولیدکنندگان توجه بیشتری شود.
دبیرکل خانه صنعت و معدن به وضعیت نگرانکننده قدرت خرید کارگران و کارمندان اشاره کرده و خواستار اقداماتی برای بهبود شرایط اقتصادی و حمایت از تولیدکنندگان و کارگران شد.
مشکلات بخش خصوصی با کمبود انرژی افزایش یافته است
رضوی نایب رئیس اول خانه صنعت معدن تجارت ایران در مورد چالشهای ناترازی انرژی و روند قیمتگذاری برق در صنعت فولاد، اظهار کرد: واژه "ناترازی" در واقع به نوعی لاپوشانی سوء مدیریتها و بیکفایتیهای گذشته برمی گردد و به جای ناترازی، کمبود انرژی را نتیجه ترک فعلهای انجام شده در طول زمان باید دانست.
وی ادامه داد: این کمبود انرژی باعث ایجاد مشکلاتی برای بخش خصوصی و مردم عادی شده است.
رضوی در خصوص قیمتگذاری برق، گفت: قانونی به نام "قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق" تصویب شده که طبق ماده ۳ آن، وزارت نیرو و نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس باید سالانه قیمت انرژی را تعیین کنند و این فرآیند باید در فروردین ماه هر سال انجام شود، اما در دو سال گذشته، وزارت نیرو این کار را به تأخیر انداخته است که منجر به تلاطماتی در صنایع کشور شده است.
وی همچنین به شکایتهای متعدد از وزارت نیرو اشاره کرد و افزود: دیوان عدالت اداری وزارت نیرو ملزم به عدم دریافت مبالغ اضافی شده اند. با این حال، وجود نمایندگان بخش خصوصی در فرآیند قیمتگذاری ضروری است تا منافع تولیدکنندگان در نظر گرفته شود و از تصمیمگیریهای یکطرفه جلوگیری شود.
وی در پایان از اهمیت توجه به نظرات بخش خصوصی در تعیین قیمت انرژی و تأثیر آن بر صنعت فولاد تاکید کرد.
مصرف برق در ایران ۵۸ درصد رشد داشته است
آنوش رحام، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران نیز، در ادامه این همایش بیان کرد: ایران با وجود منابع غنی نفت و گاز و ظرفیتهای عظیم، در ۴۶ سال گذشته نتوانسته است به خوبی از این منابع بهرهبرداری کند و در بسیاری از شاخصها به عقب رفته است.
وی با انتقاداتی به نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی، گفت: این افراد به مردم سیگنالهای غلطی دادهاند و نتوانستهاند مشکلات را حل کنند.
وی گریزی به شکاف بین زندگی مسئولین و مردم زد و تصریح کرد: بسیاری از مسئولین فرزندان خود را در خارج از کشور تربیت میکنند و از سفره دولت بهرهمند میشوند.
در ادامه، رحام در مورد چالشهای جدی در بخش انرژی افزود: مصرف برق در ایران ۵۸ درصد رشد داشته است در حالی که ظرفیت تولید تنها ۱.۷ درصد افزایش یافته و این امر منجر به کمبود شدید برق شده است.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل خاطرنشان کرد: در حال حاضر، مشکلاتی در حوزه صنعتگران برای واردات تجهیزات ایجاد شده که دولت باید به بخش خصوصی اجازه دهد تا مشکلات را حل کنند.
وی به افزایش تعرفه برق صنایع اشاره کرد و گفت: این افزایش تعرفهها به شدت بر تولیدکنندگان فشار وارد میکند.