خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن صنعت سیمان کشور مطرح کرد:

صادرات ۱۴ میلیون تن سیمان به کشورهای مختلف

صادرات ۱۴ میلیون تن سیمان به کشورهای مختلف
کد خبر : ۱۵۸۱۷۵۶

دبیر انجمن صنعت سیمان کشور گفت: صنعت سیمان ایران با چالش‌های جدی در بخش ناترازی انرژی مواجه است که به کاهش تولید و ناپایداری قیمت‌ها منجر شده است.

علی‌اکبر الوندیان، عضو هیات مدیره و دبیر انجمن صنعت سیمان کشور در گفتگو با خبرنگار بازرگانی ایلنا گفت: در حال‌حاضر صنعت سیمان کشور ۹۰ میلیون تن ظرفیت نصب شده و عملیاتی دارد و آنچه که این ظرفیت را تحت شعاع قرار داده است چالش ناترازی انرژی است که باعث کاهش تولید این کالا به ۷۶ میلیون تن شده است.به گونه‌ای که تنها در سال گذشته ۱۳ میلیون تن به دلیل ناترزی‌های انرژی از دست دادیم و این مسئله به یک چالش جدی برای این صنعت تبدیل شده است.

الوندیان افزود: ضمن آنکه حدود ۴ میلیون تن دیگر هم به این کاهش تولید اضافه شده است و این رقم به ۱۷ میلیون تن رسیده و پیش‌بینی ما این است که این رقم تا پایان سال به ۱۸ میلیون تن برسد که این ناترازی‌ها از اواسط خرداد ماه سال جاری شروع و در مرداد ماه به اوج خود رسید.

او خاطر نشان کرد: در اردیبهشت ماه امسال که محدودیت انرژی آغاز شد بالغ بر ۷۶۰۰ تن تولید سیمان داشتیم که در مرداد ماه این میزان به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسید و ما در مرداد ماه ۷۰ درصد کوره‌هایمان را از دست دادیم و امروز متوقف شدند.

۳۰ درصد از کوره‌های کشور متوقف شدند

این فعال حوزه سیمان تصریح کرد: ضمن آنکه از ۱۵ مهرماه که ناترازی‌های گاز در کشور آغاز شد نیز ۳۰ درصد از کوره‌های کشور متوقف شدند که از آن زمان بار شدیدی بر صنعت سیمان تحمیل شده است و علاوه بر اینکه ما خسارت‌های عدم تولید را تجربه کردیم، این کوره‌هایی که به صورت نابهنگام متوقف شدند هم خسارت‌های جدی را در لایه‌های نسوز بوجود آوردند.

 الوندیان با اشاره به تعمیرات کارخانه‌های سیمان گفت: معمولا هر ۶ ماه یک بار تعمیرات اساسی این کارخانه‌ها انجام می‌شود که خسارت‌های سنگین فنی را نیز در این حوزه متحمل می‌شویم.

او با بیان اینکه کیفیت سیمان دارای استانداردهای اجباری است افزود: تمامی محصولات تولیدی صنعت سیمان کشور کاملاً تحت نظر استاندارد الزامی است که از کیفیت بالایی هم برخوردار هستند.

صادرات سیمان به ۲۲ کشور دنیا

الوندیان در رابطه با صادرات سیمان نیز افزود: سالانه ۱۴ میلیون تن سیمان به تمامی کشورهای منطقه، اورآسیا، روسیه، کشورهای خلیج فارس، هند و بنگلادش صادرات داریم. همچنین در بخش صادرات سیمان سفید نیز به بیش از ۲۲ کشور دنیا صادرات سیمان صورت می‌گیرد و آنچه که امروز ما را نگران کرده است روند کاهش تولید ناشی از ناترازی انرژی است که بازارهای صادراتی را تهدید می‌کند.

این عضو هیات مدیره صنعت سیمان با اشاره به مصرف داخلی سیمان بیان کرد: حدود ۶۵ میلیون تن مصرف داخلی داریم و با این روندی که در کاهش تولید اتفاق افتاده است وضعیت ما را نگران کننده کرده است چرا که سیمان کالای حجیمی است و به فرض اینکه اگر تولید ما در تهران کاهش پیدا کند قادر نیستیم از استان‌های دوردست به این منطقه وارداتی داشته باشیم ضمن آنکه قیمت‌ها هم نوسان پیدا می‌کنند.

ساماندهی بازار تنها با افزایش تولید امکانپذیر است

 الوندیان گفت: آنچه که قیمتها را در بازار ساماندهی می‌کند افزایش تولیدات است و زمانی که روند تولید دستخوش تغییری می‌شود موضوع عرضه و تقاضا را به هم می‌زند که باعث نامتعادل شدن عرضه و تقاضا می‌شود.

او ادامه داد: البته این مورد قبلا هم پیش آمده است که در تهران قیمت سیمان متوسط بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان بود اما هر پاکت آن در بازار به ۱۸۰ هزار تومان هم رسیده بود و ما نباید اجازه دهیم این شرایط برای صنعت سیمان پیش بیاید و وظیفه داریم که از تولیدمان حمایت کنیم و به این وضعیت سامان دهیم

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز