تاثیر افزایش نرخ ارز بر تولید محصولات لوازم خانگی
جلسه کمیسیون صنعت با موضوع «هماندیشی تولیدکنندگان در خصوص افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر تولید» با حضور علیرضا محمدی دانیالی رئیس هیات مدیره، نسرین اوجاقی دبیر و برخی از اعضای انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خانه تشکلهای اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
روز دوشنبه سوم دیماه، جلسه کمیسیون صنعت با موضوع «هماندیشی تولیدکنندگان در خصوص افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر تولید» با حضور علیرضا محمدی دانیالی رئیس هیات مدیره، نسرین اوجاقی دبیر و برخی از اعضای انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خانه تشکلهای اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از اهام ایران، در ابتدای جلسه کمیسیون صنعت، علیرضا محمدی دانیالی رئیس هیات مدیره انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه افزایش نرخ ارز مشکلات فراوانی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است، عنوان کرد: وضع موجود اقتصادی و شرایط فعلی که پیش آمده است، در کنترل انجمن و تولیدکنندگان نیست و در این زمینه نمیتوانیم کاری انجام دهیم، اما امروز دور یکدیگر جمع شدهایم که با همفکری و هماندیشی بتوانیم برای شرایط موجود راهحلی پیدا کنیم تا از شرایط فعلی آسیب کمتری ببینیم.
وی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز منجر به افزایش هزینه تولید شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تفاوت بین قیمت ارز نیمایی و نرخ ارز در بازار آزاد منجر به سوءاستفاده و رانت شده است؛ البته دولت به دنبال این است که با افزایش تدریجی ارز نیمایی و نزدیکتر کردن نرخ نیمایی به بازار آزاد بتواند رانتهای موجود را حذف کند. از سوی دیگر نیز عنوان میشود که افزایش نرخ ارز نیمایی منجر به افزایش صادرکنندگان خواهد شد اما باید این را در نظر داشت که با روی کار آمدن ترامپ، در صورت کاهش مجدد درآمدهای نفتی و تشدید تنشها در منطقه، بر شدت کسری بودجه افزوده خواهد شد و تولیدکنندگان باید منتظر سونامیهای بعدی باشند.
در این جلسه تولیدکنندگان عنوان کردند که بسیاری از شرکتها واردکننده مواد اولیه هستند و افزایش نرخ ارز اثرات بسیاری را روی هزینه تولید آنها گذاشته است، از این رو ناچار به افزایش قیمت نهایی کالاهای خود هستند این در حالی است که بازار کشش افزایش قیمت را ندارد چراکه توان مالی مصرفکننده کاهش یافته است و تولیدکننده نیز امکان افزایش قیمت کالاهای خود را ندارد و نتیجه این مسئله امروز در رکود بازار کاملا نمایان است.
تولیدکنندگان با بیان اینکه شرایط تولید اصلا مناسب نیست و در طول چند سال اخیر بسیاری از شرکتها به دلیل شرایط اقتصادی ناچار به ترک صحنه تولید شدهاند، عنوان داشتند: در کنار افزایش نرخ ارز، ناترازی انرژی و قطعی پیدرپی برق صنایع مشکلات را دو چندان کرده است.
اعضاء انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران در این جلسه خواستار این شدند که در شرایط موجود انجمن با همکاری وزارت صمت در حوزه بازارهای صادراتی به کمک تولیدکنندگان بیایند چرا که در بسیاری از بخشها به ویژه در بخش لوازم خانگی کوچک، ظرفیتهای صادراتی بسیار خوبی وجود دارد.
در پایان نشست، نسرین اوجاقی، دبیر انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران از آغاز مذاکرات اولیه انجمن با اتاق تهران برای تهیه سند راهبردی صادرات خبر داد و گفت: احتمالا تا پیش از پایان سال این کار به انجام خواهد رسید.