سامانه بانک اطلاعاتی قطعهسازان صنعت لوازم خانگی رونمایی شد
دپارتمان قطعهسازان انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران روز سهشنبه بیستم شهریورماه 1403 در محل سالن کارآفرینان خانه تشکلهای اتاق بازرگانی تهران تشکیل جلسه داد.
دپارتمان قطعهسازان انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران روز در محل سالن کارآفرینان خانه تشکلهای اتاق بازرگانی تهران تشکیل جلسه داد.
به گزارش ایلنا به نقل از اهام ایران، در این جلسه که به ریاست آقای فتحاله باویلی، رئیس کمیسیون قطعهسازان و مدیرعامل شرکت اریس سازه پارسیان (سناتور) برگزار شد، وی در سخنان مبسوطی، فعالیتهای دپارتمان قطعهسازان در ایجاد همگرائی تولیدکنندگان محصولات نهایی لوازم خانگی و قطعهسازان این صنعت را تشریح و اظهار داشت این دپارتمان، حسب نیاز فاحش قطعهسازان به تشکیل مجموعهای که محل هم فکری و پیگیر خواستههای به حق آنان باشد تشکیل شد و در اولین قدم توانست به نحو احسن، خواستهها و مشکلات قطعهسازان را به گوش نهادهای حاکمیتی برساند.
وی اضافه کرد: در طول سه سال گذشته این دپارتمان فراز و نشیبهای زیادی را پشت سرگذاشت از جمله درخواست درسایه بودن برخی از کارگاههای قطعهساز کوچک و تولیدکنندگان لوازم خانگی که سیاستشان تأمین قطعه از تنها یک قطعهساز واحد بود. به هرحال موفق شدیم بانک اطلاعاتی قطعهسازان صنعت لوازم خانگی را در قالب یک سامانه استارت زده و طی یکسال گذشته گروهی از کارشناسان روی آن کار کردند و امروز مفتخریم که این سامانه را رونمایی کنیم.
در ادامه اکبریان، مسئول بانک اطلاعاتی قطعهسازان ضمن معرفی این سامانه به تشریح محتویات آن پرداخت. وی آدرس سامانه مزبور را membership.ahamiran.com اعلام و به تشریح روش بارگذاری اطلاعات و تصویر انواع محصولات قطعهسازان در این سامانه پرداخت.
وی افزود: تمام دستهبندی اطلاعات و روش ورود به سایت و شماره پشتیبانی پیش بینی شده است. وی ادامه داد: به دلیل جلوگیری ازبروز برخی حساسیتها، شرکتهای قطعهسازی که عضو انجمن نیستند نیز میتوانند اطلاعات خود را در این سامانه وارد نمایند.
در ادامه فرشاد براتی معاون برنامهریزی، اجرائی و روابط عمومی انجمن ملی اقتصادی صنایع لوازم خانگی ایران در این جلسه، ضمن قدردانی از زحمات کسانی که در راهاندازی این سامانه هم فکری و مساعدت نمودند، گفت: اکنون با تشکیل این سامانه با غرور و افتخار انجمن را محور همگرائی محصولسازان و قطعهسازان اعلام میکنم.
وی کمیسیونهای تخصصی یازده گانه انجمن را بازوهای مشورتی هیأت مدیره انجمن دانست و تأثیر دستاورد این کمیسیونها را در تحکیم جایگاه انجمن به عنوان مشاور نهادهای حاکمیتی و تنها سخنگوی صنعت لوازم خانگی بسیار حیاتی دانست. وی از مطرح شدن دستورکار کمیسیونها در جلسه اخیر هیأت مدیره انجمن با دکتر صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه خبر داد.
در ادامه جلسه محمد فرهاد کیائی مدیرعامل شرکت نوآور ارتباط صنعت اظهار داشت که ورود به این سایت باید فیلترهایی برای ثبت نام شرکتها داشته باشد. وی ادامه داد: شرکتهای خودروساز مطرح دنیا علاوه بر رعایت الزامات استانداردهای بینالمللی نظیر IATF، استانداردهای داخلی و خاص خودشان را نیز به سازندگان قطعات و مجموعهها تحمیل میکنند. وی پیشنهاد داد که برای ثبت نام در این سامانه هم باید الزاماتی تعریف و ثبتنام کنندگان باید دارای شرایط موردنظر باشند.
در تداوم جلسه، موافقان و مخالفان اضافه نمودن گزینه رتبهبندی شرکتهای قطعهساز در سامانه طراحی شده، نقطه نظرات و دلایل خود را ابراز داشتند که نهایتا این مقوله به تصمیمگیری هیأت مدیره انجمن منوط گردید. سپس موارد به شرح زیر موردبحث و بررسی حاضران در جلسه قرار گرفت:
- لزوم اتخاذ سیاستهایی توسط قطعهسازان صنعت لوازم خانگی برای دوام و بقاء در دوران لغو احتمالی تحریمها
- پتانسیل خوب سوریه برای صادرات قطعات لوازم خانگی به علت وجود تنها ۲ شرکت بزرگ تولیدکننده لوازم خانگی در این کشور که تمام قطعاتشان را از کشور چین وارد مینمایند. لازم به ذکر است تعرفه گمرکی صادرات لوازم خانگی ساخت سوریه به کشورهای منطقه صفر است.
- الزام ایجاد تناسب بین کیفیت و قیمت قطعات باید در مراحل بعدی راهاندازی سامانه مدنظر باشد.
- لزوم ارتباط بین دپارتمان قطعهسازان با اتاقهای مشترک بازرگانی ایران و کشورهای هدف صادراتی و رایزنهای اقتصادی و بازرگانی مستقر در سفارتخانههای مختلف.
- دقت به این نکته که دولت به تولیدکنندگان محصول نهایی ارز نیمایی جهت واردات قطعات میدهد که حدود ۳۵ درصد از ارز آزاد ارزانتر است، ولی قطعهسازان برای واردات قطعات و مواداولیه از ارز آزاد استفاده میکنند.
- جابجایی گروه کالایی قطعاتی که عمق ساخت داخل مکفی دارند و بالا بردن تعرفههای گمرکی واردات آنها همچنین کاهش اختصاص ارز نیمایی به واردات اینگونه قطعات، از جمله راهحلهای نتیجه بخش خواهد بود.
- پیشنهاد برپایی پاویون شرکتهای قطعهساز لوازم خانگی ایرانی در نمایشگاه بینالمللی ترکیه که در سال آینده تشکیل خواهد شد.
- سعی دپارتمان قطعهسازان انجمن در جهت ترویج و استفاده از تکنولوژیهای مبتنی بر هوشمندسازی لوازم خانگی و قطعات وابسته.