پیوستن صرافی اوکیاکسچنج به مجموعه شرکتهای دانش بنیان کشور
این روزها علم و تکنولوژی با سرعت پیش میرود و اگر با آن همگام نشویم، از دنیا عقب خواهیم ماند! یکی از مهمترین دستاوردهای پیشرفت جهان امروز در حوزه فناوری، سیستمهای ارزی و رمز ارزها (ارز دیجیتال) است. با وجود این دستاورد و به وجود آمدن دنیای کریپتو کارنسی بر بستر بلاکچین، افراد زیادی به سمت این فناوری و استفاده از آن رو آوردند.
ایلنا، این روزها علم و تکنولوژی با سرعت پیش میرود و اگر با آن همگام نشویم، از دنیا عقب خواهیم ماند! یکی از مهمترین دستاوردهای پیشرفت جهان امروز در حوزه فناوری، سیستمهای ارزی و رمز ارزها (ارز دیجیتال) است. با وجود این دستاورد و به وجود آمدن دنیای کریپتو کارنسی بر بستر بلاکچین، افراد زیادی به سمت این فناوری و استفاده از آن رو آوردند.
مهندسین و جوانان مبتکر ایرانی همگام با ایجاد این فناوری جهانی و پیشرفت آن، بسترهای امنی را برای معاملات ارز دیجیتال راهاندازی کردهاند که به عنوانی صرافی ارز دیجیتال فعالیت میکنند. با وجود این صرافیها، تمام مردم ایران میتوانند به راحتی معاملات ارزهای دیجیتال و خرید و فروش آنها را انجام دهند.
خبر مهمی که قصد داریم در زمینه کرپیتو کارنسی برایتان ارائه کنیم، پیوستن شرکت «آماتیس داده پرداز مهر ایرانیان» مالک برند یکی از صرافیهای ارز دیجیتال قدیمی و معتبر کشور با نام «اوکی اکسچنج» به مجموعه شرکتهای دانش بنیان کشور است. این اتفاق دستاورد بزرگی برای کشور ما در زمینه رمز ارزهای دیجیتال به حساب میآید و زمینه ساز پیشرفت کشورمان در حوزه کرپیتو کارنسی خواهد بود.
مدیر عامل شرکت «آماتیس داده پرداز مهر ایرانیان» آقای بهزاد اسکندری در جشن چهارسالگی اوکی اکسچنج این خبر را به طرفداران این شرکت مطرح با میلیونها کاربر فعال اطلاع داد. ایشان فرمودند که با وجود استفاده از نوآوریهای جدید و استفاده از تکنولوژیهای روز در این مجموعه، از این به بعد اوکی اکسچنج به صورت رسمی با هویت یک شرکت دانش بنیان فعالیتهای خودش را ادامه میدهد.
افزودن صندوق بیمه دارایی کاربران به اوکی اکسچنج
آقای اسکندری در جشن سالگرد اوکی اکسچنج اعلام کردند که از این پس درصد خاصی از کارمزدهای معاملات انجام شده توسط کاربران به کیف پول صندوق بیمه دارایی کاربران واریز شده و برای موارد خاص که پیشبینی خاصی برای آنها وجود ندارد در نظر گرفته میشود.
با وجود صندوق بیمه دارایی کاربران، یک پشتیبان امن برای سرمایه کاربران در شرایطی که پیشبینی خاصی برای آن انجام نشده وجود دارد و از دارای کاربران محافظت به عمل خواهد آمد. این صندوق سه ماه است که راهاندازی شده و موجودی آن مساوی کیف پول گرم خواهد بود.
در پایان، مدیر عامل این شرکت از زحمات تیم فنی و پشتیبانی شرکت «آماتیس داده پرداز مهر ایرانیان» برای پیشرفت این سازمان انجام میدهند تشکر کرد و خبری درباره اجرایی شدن استانداردهای امنیتی افتا داد. مطابق این استانداردها به زودی گواهی امنیت فضای تبادل اطلاعات از طرف سازمان ریاست جمهوری توسط این سازمان دریافت خواهد شد.
شناخت مفهوم شرکتهای دانش بنیان
سازمانهایی که تحت عنوان شرکتهای دانش بنیان فعالیت دارند، توسط معاونت علمی رئیسجمهوری بر اساس خدمات یا محصولاتی که تولید میکنند مورد ارزیابی قرار میگیرند. در واقع شرکت دانش بنیان موسسه یا مجموعه یا شخصی است که برای تولید علم و دانش و توسعه اقتصادی کشور برای درآمدزایی قدم برمیدارد. این شرکتها با هدف توسعه فناوریهای مختلف (مانند تولید نرم افزارهای کاربردی)، بر اساس گسترش علم، تجاری سازی پژوهشهای علمی و ارائه محصولات یا خدماتی منحصر به فرد که برای رفع نیاز مردم کشور ضروری هستند ایجاد میشوند.
معرفی انواع شرکتهای دانش بنیان
شرکتهای دانش بنیان دارای دستهبندیهای مختلفی هستند که در ادامه آنها را معرفی کردهایم:
- شرکتهایی که سهم دانشگاهها در آنها کمتر از 50 درصد در نظر گرفته شده است. این شرکتها خصوصی بوده و مطابق قوانین تجارت کار میکنند.
- شرکتهایی که سهم دانشگاهها در آنها بیشتر از 50 درصد است. این شرکتها دولتی محسوب میشوند. شرکتهای دانشبنیانی که در این گروه قرار دارند باید اصول تحقیقات فنی و علمی را به بهترین نحو رعایت کنند.
یک نوع دستهبندی بر اساس مجوز هم برای شرکتهای دانش بنیان وجود دارد که نسبت به دو مدل ذکر شده کاربردیتر هستند.
شرکت دانش بنیان نوپا نوع یک:
این دسته از شرکتهای دانش بنیان، فاقد اظهارنامه مالیاتی برای سال گذشته هستند. شرکتهایی که هنوز به درآمد نرسیدهاند، اما محصول آنها آماده ارائه است هم در این گروه قرار دارند. محصولی که توسط این شرکتها ارائه میشود باید تکنولوژی بالایی داشته باشد و ارزشافزوده ایجاد کند. فقط در این صورت مجوز دانش بنیان به شرکت مذکور تعلق میگیرد.
شرکت دانش بنیان نوپا نوع دو:
این شرکتها با شرکتهای نوپا نوع یک شباهت قابل توجهی دارند؛ در این شرکتها اظهارنامه مالیاتی سال گذشته وجود ندارد یا هنوز شرکت به درآمدزایی نرسیده است. محصول شرکت آماده بوده و از تکنولوژی بالایی برخوردار است. این شرکتها پیچیدگی کمتری نسبت به نوع یک دارند؛ اما برای این گروه معافیت مالیاتی در نظر گرفته نشده است.
شرکت دانش بنیان تولیدی نوع یک:
بیش از 25% از درآمدی که در اظهارنامه مالیاتی این شرکتهای دانش بنیان ذکر شده باید از فروش محصولات و تولیداتی باشد که برای دانش بینان بودن شرکت ارائه شدهاند. در این نسل از شرکتها محصولات باید بر اساس پژوهش و تحقیق و توسعه طراحی میشوند، علاوه بر آن، باید تولید محصول هم انجام شود و به مرحله فروش برسد. در ضمن محصولات تولید شده باید ارزشافزوده زیادی تولید کنند و از سطح فناوری بالایی برخوردار باشند.
شرکت دانش بنیان تولیدی نوع دو:
گروه سوم شرکتهای دانش بنیان به عنوان شرکتهای تولیدی نوع دو یا شرکتهای صنعتی شناخته میشوند. در گذشته شرکتهایی که بیش از سه سال است فعال بودند، در این گروه قرار میگرفتند. برای حضور در این گروه باید شرکت بتواند از کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانش بنیان این درجه را کسب کند. شرکتهای صنعتی برای محصولات تاییدی خودشان از مالیات معاف هستند و تسهیلات و مزایای قانونی دیگری هم به آنها تعلق میگیرد.
به طور کلی، شرکتهای نوپا نوع یک و تولیدی نوع یک برای دو سال و شرکتهای دانش بنیان نوپا نوع دو و تولیدی نوع برای سه سال میتوانند از تسهیلات ارائه شده استفاده کنند. پس از آن، با ارزیابی دوباره و تایید شرکت مذکور بازه زمانی در نظر گرفته شده تمدید میشوند.
علاوه بر موارد ذکر شده، دستهبندیهای دیگری مانند شرکتهای بنیان تجاری سازی، دانش بنیان فرآیندی و خدماتی و... هم وجود دارند که در گروههای کماهمیتتر نسبت به موارد فوق قرار میگیرند.
سخن انتهایی...
برای اینکه امنیت مال و جانتان تضمین شود، باید با شرکتهایی کار کنید که تایید شده و معتبر هستند. با کمک این شرکتها میتوانید بدون ترس از ریسک از دست دادن سرمایه خودتان، در زمینه ارزهای دیجیتال و... فعالیت داشته باشید. شرکتهای فعال در کشور از جمله مجموعههای کریپتو کارنسی، باید از سمت نهادهای مهم دولتی تایید شده باشد. در غیر این صورت ممکن است کل سرمایهای که در این شرکتها دارید از دست بدهید و سرمایهگذاری شما با شکست مواجه شود.