ایلنا: علی جنتی آغازکنندهی مراسم دیدار هنرمندان با حسن روحانی بود. او به عنوان اولین سخنران پشت تریبون رفت و از جدایی میان هنرمندان با دولت و برخی امیدهای تازه برای اهل هنر سخن گفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جنتی گفت: اهالی فرهنگ و هنر با ارزش های والای انقلاب شکوهمند اسلامی ایران هم داستانند. حضور شما در جمع گرم و صمیمی اهالی فرهنگ و هنر را به فال نیک می گیریم. امروز جامعه فهیم سربلند و پرافتخار فرهنگی کشورمان در این محفل گرد هم آمدهاند تا با شما آوای یک دلی و وحدت سر دهند.
وزیر ارشاد ادامه داد: در بهار تدبیر و امید در ماههایی که گذشت کوشیدیم بر اساس رهنمودهای شما اعتماد را به جامعه بازگردانیم و تلاش کردیم مدیرانی برگزینیم که قطعا هنر را میشناسند و به اهالی فرهنگ عشق میورزند و در جهت هدایت و حمایت از فعالیتهای فرهنگی و هنری تلاش میکنند.
وی ادامه داد: هم اکنون در آستانه میلاد پیامبر رحمت(ص) آمدهایم تا بگوییم اهالی فرهنگ و هنر پشت انقلاب ایستادهاند. انقلاب اسلامی ما شکوفایی هنر، فکر و اندیشه است. فرهنگ و هنر از دخالتهای نابجا هراسان است. هنرمندان روحی لطیف و طبعی گوهر پرور دارند و رفتارهای سلبی را نمیپسندند.
جنتی افزود: هنرمندان واقعی به ارزشهای جامعه خود پشت نمیکنند. در طلیعه جهان تدبیر و امید کوشیدیم که این اعتماد را به فرهنگ و هنر بازگردانیم. مدیران فرهنگ شناس را آوردیم. نگاهمان، شفافیت، راستگویی، احترام متقابل و کاهش تصدیگری دولت و واگذاری امور به اصناف است.
وی گفت: خانه سینما گشوده شد و میکوشیم دیگر خانههای فرهنگ و هنر را باز کنیم. خاری که از پای سینمای ایران درآمده، راه را برای حرکت پر اقتدار صنعت سینمای کشور به آینده هموار کرد.
وی اظهار کرد: امروز جامعه فرهنگی کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند گفت و گوست. اهالی فرهنگ به خوبی میدانند که ره صدساله را یک شبه نمیشود پیمود. آنها از دولت تدبیر و امید انتظار معجزه ندارند. دولتی که سکاندارش حسن روحانی است دولت فرهنگ و هنر است. عشق شما به فرهنگ و هنر چهرهای فرهنگی به دولت داده است. در جهانی که همه به فکر این هستند که خود را به زیباترین شکل ممکن معرفی کنند دولت تدبیر و امید باید با زبان ادبیات، موسیقی، نمایش و سینما سخن بگوید. گفتگو بین گروههایی که بحثهای آشکار و پنهان، بذر جدایی و تفرقه را بین آنها کاشته است و به ناحق به این سرمایههای
بزرگ اجتماعی بدگمان شدهاند.
وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه شعار ما شفافیت، راستگویی، اعتماد متقابل و امانتداری است، اظهار داشت: دموکراسی فرهنگی، مردمی کردن فرهنگ و هنر، پاسداری از ارزشهای ایرانی و اسلامی و رونق بخشیدن به اقتصاد فرهنگ وهنر را از اصول سیاستهای فرهنگی خود میدانیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: مولانا، حافظ، سعدی و فردوسی سالهاست که بر قله فرهنگ و هنر دنیا ایستادهاند. نگرانی اهل هنر این است که در غوغای سیاست، فرهنگ و هنر نادیده گرفته شود. در این میان گذر از مشکلات فرهنگی جز با همکاری دولت و مجلس امکان پذیر نیست. نارساییهای بودجه و امکانات در برابر نگاه ژرف شما رنگ میبازد.
وی اظهار کرد: نخبگان و هنرمندان نیازمند محیطی امن هستند، نه محیطی امنیتی. امنیت فضای فرهنگ و هنر موجب شکوفایی استعدادها و فضای امنیتی موجب از بین رفتن استعدادها میشود.
جنتی خاطرنشان کرد: اما اهالی فهیم فرهنگ و هنر دولتی را که سکاندار آن دکتر حسن روحانی است، دولت فرهنگ وهنر میدانند.
وی با اشاره به اینکه اهالی فهیم فرهنگ و هنر به خوبی میدانند که ره صد ساله را نمیتوان یک شبه پیمود، اضافه کرد: آنها از دولت تدبیر و امید انتظار معجزه ندارند، مشکلات داخلی و خارجی را به خوبی حس میکنند، به تنگناهای اقتصادی دولت آگاهند و فشارهای سیاسی را در داخل و خارج رصد میکنند.
دیدار هنرمندان با رئیسجمهور؛ چهارشنبه شب(۱۸ دی) با حضور تعدادی از اهالی هنر و مدیران ارشاد در تالار وحدت برگزار شد.