1 کیلو برد مخابراتی چقدر طلا دارد؟ برد مخابراتی باکیفیت از کجا تهیه کنیم؟
امروزه، در حوزهی فناوری، سیگنال ها به شکل متفاوتی بین دستگاه های مختلف کامپیوتری و موبایل ارسال میشوند. برای اجرای هر دستور، ارتباط بین دو یا چند برد مداری باید برقرار شود.
این ارتباط ها بدون وجود یک قطعه به نام "گلد فینگر" به درستی انجام نمیشوند. گلد فینگر به عنوان یک رابط اتصال میان مادربرد و قطعاتی مانند کارت گرافیک یا کارت صدا عمل میکند و نقش بسیار مهمی در عملکرد بردهای مخابراتی ایفا میکند. به دلیل وجود این قطعه، مقدار قابل توجهی طلا در هر برد مخابراتی وجود دارد. جالب است بدانید که مقدار زیادی از طلا از بردهای مخابراتی بازیافت میشود و در هر کیلو از این بردها، میزان قابل توجهی از طلا به صورت گرم عیار ۲۴ وجود دارد. از این رو، با مطالعه این متن میتوانید با ساختار بردهای مخابراتی و مقدار طلا موجود در آنها آشنا شوید.
تکنولوژی جدید برای ساخت بردهای مخابراتی و الکترونیکی
تکنولوژی جدید در ساخت بردهای مخابراتی و الکترونیکی امروزی از Gold Finger بهره میبرد که این قطعه باعث بهبود ارتباط بین برد اصلی و بخشهای دیگر بردها شده است. در گذشته، بردهای مخابراتی از ماژولهای جداگانه تشکیل شده بودند و برقراری ارتباط بین این ماژول ها با یکدیگر چالش بزرگی بود. اما با وجود Gold Finger در بردهای مخابراتی و الکترونیکی امروزی، سیگنال های الکتریکی به سرعت بالا و بدون مشکل بین دستگاه ها و ماشین های مختلف منتقل میشوند. به همین دلیل، بردهای جدید این دسته بسیار پرطرفدار شدهاند. وجود گلد فینگر باعث میشود که تمام دستورات به یک نقطه مرکزی برسند و از آنجا به بخش مربوطه هدایت شوند، که این امر باعث اجرای سریعتر دستورات و ارسال سیگنال ها میشود.
پیشرفت و تسریع عملکرد دستگاه ها، بهخصوص در بستر فناوری، باعث شده تا این دستگاه ها مورد توجه بیشتری قرار گیرند. در حوزه های مختلف دولتی و خصوصی، دستگاه های جدید و بروز را میتوان مشاهده کرد که توانایی ها و فرآیندهایی را انجام میدهند که برای انسانها دشوار یا غیرممکن به نظر می آید.
در صنایع مانند کارخانههای مونتاژ خودرو و واحدهای بسته بندی مواد غذایی، ماشین های کامپیوتری برای انجام دستورات متعدد بکار میروند و اکثراً از بردهای مداری با اندازه های مختلف استفاده میشود. بسیاری از فرآیندهای صنعتی امروزی، با استفاده از بردهای الکترونیکی و مخابراتی جدید، قابل انجام شده و بهبود یافته اند.
اهمیت بازیافت طلا از برد مخابراتی
اهمیت بازیافت و استخراج طلای بازیافتی از بردهای مخابراتی یکی از مسائل بزرگی است که به طور گسترده در سراسر جهان توجه می یابد، زیرا طلا به عنوان یکی از مواد مهم در ساخت تجهیزات الکترونیکی و بردهای مخابراتی شناخته میشود. طلا به عنوان یک رسانای بسیار کارآمد شناخته میشود که دچار خوردگی و ساییدگی نمیشود، از این رو در ساختار شبکه های مخابراتی جایگاه ویژه ای دارد.
اگرچه مقدار قابل توجهی از طلا به صورت بازیافتی در بردهای مخابراتی و بردهای الکترونیکی وجود دارد، اما بسیاری از شرکتها به سادگی تجهیزات اضافی شبکه مخابراتی خود را دور انداخته و باعث تولید حجم زیادی از زبالههای الکترونیکی شدهاند. این اقدام باعث ورود مقدار قابل توجهی از طلا و سایر فلزات ارزشمند به محیط زیست میشود و برای ساخت بردهای جدید، منابع اولیه و معادن طلا را به شدت فشار می آورد و باعث استخراج مجدد این فلزات میشود.
راه حل بهتر این است که به بازیافت و استخراج طلای بازیافتی از بردهای مخابراتی توجه کنیم تا بتوانیم به کاهش زباله های الکترونیکی در محیط زیست کمک کرده و همزمان از این راه برای کسب درآمد استفاده کنیم. بردهای مورد استفاده در تجهیزات مخابراتی، مقدار قابل توجهی از طلا را در خود جای داده اند و از جمله پربازده ترین بردهای الکترونیکی هستند. با استخراج این حجم طلا میتوان به راحتی و سریع، این فلز ارزشمند و گرانبها را به دست آورد.
روش جدا کردن طلا از بردهای مخابراتی
برای جداسازی طلا از برد مخابراتی، از روشهای مختلفی استفاده میشود. یکی از روش های معمول جداسازی طلا، استفاده از اسید نیتریک است. اما برای انجام این کار، ابتدا باید وسایل حفاظتی را تهیه کنید. حتما از ماسک صورت، عینک ایمنی و دستکش صنعتی استفاده کنید تا از ایمنی خود اطمینان حاصل کنید و بتوانید طلا را به صورت ایمن از بردهای مخابراتی جدا کنید.
باید به یاد داشته باشید که مواد شیمیایی و اسیدها ممکن است پوست را تحریک کرده و حتی باعث سوختگی شود. بخارهایی که از سوختن اسیدها بوجود می آید نیز ممکن است به چشم ها آسیب برساند و با استنشاق آنها میتواند حالت تهوع ایجاد شود. بنابراین، برای انجام این کار باید بردهای مخابراتی را در یک ظرف شیشه ای قرار دهید. این ظرف ترجیحاً باید از جنس ظروف شیشه ای پیرکس یا ظروف شیشه ای باشد که در برابر حرارت شدید مقاومت داشته باشد.
قبل از اینکه برد را در ظرف شیشه ای قرار دهید، باید قطعات کوچک را از برد جدا کنید. سپس برای استخراج طلا، اسید نیتریک غلیظ را درون ظرف شیشه ای ریخته و آن را به طور متناوب با میله شیشه ای هم بزنید تا محتویات به شکل مایع درآیند. اسید نیتریک قوی است و میتواند تمام قطعات پلاستیکی و فلزی برد را بدون آسیب رساندن به طلا ذوب کند.
پس از این مرحله، اسید نیتریک را از مخلوط خارج کرده و از یک فیلتر برای جدا کردن قطعات جامد از مایع استفاده کنید. سپس قطعات ذوب نشده را از قطعات جامد جدا کنید. این قطعات غیرذوب شده که به دست می آیند، مقدار زیادی طلا دارند. ممکن است بخشی از پلاستیک همچنان به طلا چسبیده باشد، بنابراین باید این قطعات را با دقت از طلا جدا کنید. در این مرحله حتما از دستکش های صنعتی استفاده کنید.
میزات تقاضا برای استخراج طلای بازیافتی در بردها
افزایش استفاده از تجهیزات الکترونیکی در سطح جهان، باعث افزایش تقاضا برای طلا و نقره شده است. هر ساله حدود 267.3 تن طلا و 7275 تن نقره برای تولید تلفن های همراه، لپ تاپ ها و سایر تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرد.
اما متأسفانه، تنها 15٪ از طلا موجود در بردهای مخابراتی از این تجهیزات بازیابی میشود و بقیه آن در محوطه های انبار یا محلهای دفن زباله نهفته است. این ضایعات شامل شیشه، پلاستیک، سیم، باتری، PCB و محفظههای فلزی و غیره میشود.
بردهای مدار چاپی (PCB) از فلزات گرانبهایی تشکیل شده اند که آنها را به یکی از بهترین منابع برای استخراج و بازیافت تبدیل کرده است. با اعمال حرارت و اسید بر روی PCB ها از گوشی های تلفن همراه قدیمی، طلا بازیافتی در برد مخابراتی جدا میشود.
همچنین با رشد فناوری و استفاده روزافزون از گوشی های همراه، تولید ضایعات بردهای موبایل نیز در حال افزایش است. این بردها حاوی مقادیر قابل توجهی طلا هستند که نیاز به بازیافت و استخراج دارند. در برخی از گوشی ها مانند سامسونگ، نوکیا و زیمنس، حتی شش گرم نقره و یک گرم طلا وجود دارد که معمولاً این مقادیر طلا در بردهای مخابراتی و الکترونیکی، نادیده گرفته میشوند.
در این نوشته با مقدار طلا بازیافتی در بردهای مخابراتی آشنا شدید و دلایلی را برای اهمیت بازیافت طلا از بردهای الکترونیکی فهمیدید. امیدواریم که اطلاعات ارائه شده در این نوشته برای شما کاربردی و مفید بوده باشد.
منبع : سایت طلا بازیافت