در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
پاسخ شورا به نگرانیها درباره شکلگیری احتمالی رانت با تشکیل هیئت امنای محلات
![پاسخ شورا به نگرانیها درباره شکلگیری احتمالی رانت با تشکیل هیئت امنای محلات](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/W89G9DKy4oUA/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pvI5Y_fXzpHR7otfNPZWXfo,/%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%B9%D9%84%DB%8C.jpg)
سخنگوی شورای شهر تهران به نگرانیها درباره شکلگیری احتمالی رانت با تشکیل هیئت امنای محلات پاسخ داد.
«علیرضا نادعلی» سخنگوی شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طرح هیئت امنای محلات این نگرانی را ایجاد میکند که ممکن است تشکیل آن به ایجاد منبع رانت در سطح محله منجر شود، شورا برای پیشگیری از این معضل فکری کردهاست؟ گفت: بالاخره ما یک بحثی در قرآن داریم: «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى»؛ به هم کمک کنید برای کارهای خیر و کارهای خوب. از طرف دیگر در آیات داریم: «فَاسْتَبِقُوا الْخَیْراتِ»؛ با همدیگر در کار خیر مسابقه بدهید. این نشان میدهد که این مسابقه گذاشتنها هم سرعت را بیشتر میکند وهم کیفیت را . منتهی مسابقه باید مؤمنانه باشد.
رقابت اعضای هیئت امنای محلات باید مومنانه باشد
وی تصریح کرد: اعضای حاضر در هیئت امناء داخل محلات، چه آن بخش پنج عضوی که به آنها معتمد شهر میگوییم و چه آن آنهایی که شهرداری تهران از داخل محله و افراد مرتبط معرفی میکند، اینها باید در واقع رقابتشان با همدیگر رقابت مؤمنانه باشد.
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: یعنی حتی اگر رقابت میکنند، اگر بخشی از کار هم رقابت است، چند برابر آن باید همافزایی انجام بدهند. به همین دلیل آن پنج نفر معتمد و آنهایی که شهرداری معرفی میکند، نباید خیلی جدا از هم در نظر گرفته شوند.
هیچچیز جای خودکنترلی و رعایت تقوای فردی و جمعی را نمیگیرد
نادعلی همچنین اضافه کرد: در همان بخشی که شهرداری معرفی میکند، ما امام جماعت مسجد محله، هیئت نماینده هیئت محله، مسئول بسیج محله و گروه جهادی محله را داریم و اینها همه همان معتمدین محله هستند و نباید ما این را تبدیل به اختلاف داخل محله کنیم.
وی تصریح کرد: اگر رقابت، غیرمؤمنانه انجام شود، چه بسا ممکن است آثار بدتری برای محله داشته باشد به جای اینکه آثار خیر داشته باشد و البته معتقدم این نقد به نظامنامه ما وارد است که ما این دو پیکره شدن را اگر از ابتدا به رسمیت نمیشناختیم، شاید باعث چنین چیزی هم نشود.
نادعلی همچنین در پاسخ به این سوال که برای اینکه به رقابت غیرمومنانه و توزیع رانت نرسیم چه باید کرد؟ گفت: اگر نظارت کنیم، شاید این قضیه به حداقل برسد، اما هیچچیزی به اندازه خودکنترلی که ما اصطلاحاً به آن رعایت تقوای فردی و رعایت تقوای جمعی میگوییم، موثر نیست. اگر همه تقوا را رعایت کنند، علاوه بر اینکه به فکر خودشان هستند، به فکر همدیگر هم باشند، آنوقت رقابتها، رقابتهای خوبی خواهد بود.